Аз също съм много зле в отглеждането на цветя, но с Гинко Билоба няма проблем - не случайно е най-старото дърво, запазило се от дълбока древност. Не зная дали може да се използва за нещо друго освен за чай, не съм чула. А като ти свършат листата просто спираш да го пиеш, разбира се. Затова си купих 3 фиданки, да не ми се свършват. Сега вече основното ми дръвче, което е в къщи ми е достатъчно, другите 2 на двора ги берат комшийте. Аз изчаквам листата на дръвчето в къщи да си паднат сами и ги слагам върху вестник вътре в стаята да се сушат около 1месец и след това ги прибирам в пликове. Листата не стават като другите сушени билки, остават свежи, не могат да се стрият. Чаят правя по следния начин: слагам на котлона 1л. вода, взимам една шепа листа, нарязвам ги и ги слагам във вече затоплилата се вода. Като заври, намалявам котлона на 2 или 1, оставям да ври 5мин., изключвам и оставям съда на котлона. Не го прецеждам. Пия чая вместо вода и като свърши правя отново. Моите дръвчета са на 5г. и са високи около 80см. Смятам да подрязвам това в къщи като порасне много. Впрочем, сестра ми има също 2 дръвчета на вилата. Нейният съпруг 2-3 г. подред ги окосява заедно с тревата, но те пак възкръсват. Мисля, че бях изчерпателна. Ако те интересува още нещо, ще ти отговоря с удоволствие!!!