Каква е разликата между Аспирин протект и Аспирин кардио

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Каква е разликата между Аспирин протект и Аспирин кардио

Мнениеот micky » 17 Ное 2011, 16:32

Аспирин Протект и Аспирин Кардио са два различни продукта, които съдържат ацетилсалицилова киселина (аспирин), но имат някои различия помежду си. Много хора се бъркат и търсят каква може да е разликата, като определено - няма особена разлика между двете лекарства.
Аспирин Протект има стомашно-устойчиво покритие, което предпазва стомаха от директен контакт с активното вещество и се разтваря в тънките черва, а не в стомаха. Той обикновено се предлага в дозировка от 100 mg. Аспирин Кардио (днес известен като АЦЕТИЗАЛ КАРДИО) също има ентеросолвентно (стомашно-устойчиво) покритие и се разтваря в тънките черва, но може да има леки разлики в технологията на освобождаване. Този продукт се предлага в дозировки от 100 mg или 75 mg. И двете лекарства се използват за подобни цели - за превенция на сърдечно-съдови заболявания, предотвратяване на тромбози и за вторична профилактика след инфаркт или инсулт. Основната им цел е да осигурят защитния ефект на аспирина, като същевременно намалят риска от дразнене на стомашната лигавица.

Кое е по-добре се приема и след колко годишна възраст. Аз съм на 35 години, дали ми е дошло времето :)
micky

Re: АЦЕТИЗАЛ КАРДИО или АСПИРИН ПРОТЕКТ?

Мнениеот tweety » 18 Ное 2011, 16:28

micky написа:Кое е по-добре се приема и след колко годишна възраст. Аз съм на 35 години, дали ми е дошло времето :)

Мисля, че ти е раничко още. А не съм много сигурна, но Ацетизал кардио не се ли изписва на сърдечно болни.
tweety

Мнениеот totka_lukanova » 19 Ное 2011, 12:25

Ацетизал Кардио се приема, за да намали риска от образуване на кръвни съсиреци и с това да предотврати:
- сърдечни пристъпи
- инсулти
- сърдечно-съдови проблеми при пациенти, които страдат от стабилна или нестабилна стенокардия.

Така че не е задължително да страдаш от някакво сърдечно заболяване, за да го приемаш. Може и профилактично.
totka_lukanova

Мнениеот mimeto1 » 02 Дек 2011, 12:29

И двете са с подобно действие. Ацетизал кардио мисля,че е по-нов. И двата препарата защитават сърдечния мускул и мисля,че няма противопоказания,че си на 35 год. за да ги приемаш.
mimeto1

Мнениеот bubulina » 19 Дек 2011, 23:22

А как се пие, по една таблетка ли, или зависи от това на коолко години си?
bubulina

Мнениеот eli » 29 Фев 2012, 20:50

Пие се по една таблетка дневно, мисля че сутрин.

:arrow: Всички продукти с ацетилсалицилова киселина във framar.bg
Аватар
eli

ацц - Не мога да приемам аспирин. Съдържа ли АЦЦ аспирин?

Мнениеот vacheva » 09 Ное 2012, 11:22

ацц - Не мога да приемам аспирин. Съдържа ли АЦЦ аспирин?
vacheva

Re: ацц - Не мога да приемам аспирин. Съдържа ли АЦЦ аспирин

Мнениеот the princess » 09 Ное 2012, 11:33

Активната съставка на АЦЦ е Ацетилцистеин не е споменато да има аспирин. Ацетилцистеин е мукомодификатор и муколитик (втечнява бронхиалния секрет).
the princess

Аспирин Протект и Куркумин

Мнениеот gigov52 » 18 Юни 2022, 22:04

Здравейте! Вземам Аспирин Протект по предписание на кардиолог заради проблеми със сърцето. Имам, обаче, дископатия и последвал ишиас. Мога ли да приемам Турмерик (Куркумин и черен пипер) заедно с аспирина? Благодаря!
gigov52

Re: Аспирин Протект и Куркумин

Мнениеот Тонина95 » 19 Юни 2022, 20:16

Интересен въпрос е как кръворазреждащото свойство на Аспирин протект се комбинира с куркума.

При прием на антикоагуланти – консумацията на куркума заедно с медикаменти за разреждане на кръвта не е препоръчително. Може да се стигне до опасно ниско равнище на кръвосъсирване, защото растението има същото действие като тези лекарства. Не трябва да се приема куркума заедно и с други билки, които имат антикоагулантно действие като карамфил, женшен, върбовка или ангелика.

Кога да внимаваме с употребата на куркума
Лекарят ви на какво мнение е?
Тонина95

Следваща

Назад към Лекарства