Капки при конюктивит - препоръчайте ми

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Капки при конюктивит - препоръчайте ми

Мнениеот nadya » 19 Май 2012, 14:58

Вчера бяхме на детски кът и сутринта се събудихме с гурлички на едното оченце :? Цяла зима не съм водила малката и вчера сглупих, защото валеше... Веднъж като бебе се беше заразила от дядо си и сега пак. Чудя се какви капки да купувам, но да са по-ефикасни. С какво да й промивам очичките и кърмата дали е подходяща? Помагайте, моля ви!
nadya

Re: Капки при конюктивит

Мнениеот teddy » 19 Май 2012, 15:43

Много е неприятно това с конюктивита, но ако лечението започне навреме би трябвало бързичко да се оправи оченцето. И моята щерка веднъж имаше конюктивит и очичките й направо бяха залепнали... Педиатърката ни изписа Макситрол 5 мл и смея да твърдя, че още с първите капвания имаше подобрение. Вие ходихте ли на лекар? Не те съветвам да купуваш капки на своя глава, защото нашите специално се продават единствено с рецепта. А може и нещо да се е замърсило, знаеш ли. Правила съм промивки с преварена водичка и памучен тампон за грим. Ако имаш физиологичен разтвор, също можеш да го използваш. Успех и да оздравявате бързо :)
teddy

Мнениеот monito » 21 Май 2012, 09:47

teddy написа:Много е неприятно това с конюктивита, но ако лечението започне навреме би трябвало бързичко да се оправи оченцето. И моята щерка веднъж имаше конюктивит и очичките й направо бяха залепнали... Педиатърката ни изписа Макситрол 5 мл и смея да твърдя, че още с първите капвания имаше подобрение. Вие ходихте ли на лекар? Не те съветвам да купуваш капки на своя глава, защото нашите специално се продават единствено с рецепта. А може и нещо да се е замърсило, знаеш ли. Правила съм промивки с преварена водичка и памучен тампон за грим. Ако имаш физиологичен разтвор, също можеш да го използваш. Успех и да оздравявате бързо :)

Да, хубави са капките Макситрол, но не ги капете без да ви е прегледал лекар :idea: Много често самолечението ни докарва главоболия, а когато се отнася за малки деца е просто недопустимо.
И ние сме имали конюктивит, но при нас беше свързан с никнене на зъбките и беше придружен с хрема... Не с всяко зъбче, разбира се, но и в трите случая нещата съвпаднаха. Сестра ми ме беше казала да промивам очичките с лайка, но педиатърката ми обясни, че може да причини алергична реакция и ги промивах със сребърна вода. Капките за очи ни бяха Тобрадекс.
monito

Мнениеот Bella » 21 Май 2012, 14:33

Това заболяване е доста неприятно за децата, понякога дори възрастните страдат, но да ти кажа не зная капки за очи срещу конюнктивит, преди когато съм имала подобни проблеми съм си промивала очите с преварена или борова вода, но не ми се случва често да страдам от конюнктивит.
Аватар
Bella

Мнениеот tochica » 27 Май 2012, 09:49

Конюктивита може да бъде доста упорит и е силно заразен. Задължително трябва да се използват отделни хавлии и ръчичките често да се мият.
Веднъж бяхме оставили малката при баба й и дядо й, а той с конюктивит... Обадил се на личната си лекарка, която му казала, че не е заразно и няма проблем детето да остане при тях :x Колко са звъняли те си знаят, но ние на другата сутрин вече бяхме с гурлички. Също съм промивала с преварена водичка и памучен тампон /от моите, с които си почиствам грима/ и съм капала капки - 3 х 1 във всяко оченце. Нашите капки бяха Фуситалмик - капки за очи, суспензия и много ни помогнаха.
tochica

Мнениеот marto » 30 Май 2012, 07:24

Bella написа:Това заболяване е доста неприятно за децата, понякога дори възрастните страдат, но да ти кажа не зная капки за очи срещу конюнктивит, преди когато съм имала подобни проблеми съм си промивала очите с преварена или борова вода, но не ми се случва често да страдам от конюнктивит.

Оооо, задължително се слагат капки, защото конюктивита е много упорит. Дори се слагат два дена, след като очите вече са чисти, поради опасност от повторно заразяване. Аз миналата година го лепнах от племенника и се влачих близо две седмици с него :shock:
marto

Мнениеот aninka » 18 Юни 2012, 11:52

marto написа:
Bella написа:Това заболяване е доста неприятно за децата, понякога дори възрастните страдат, но да ти кажа не зная капки за очи срещу конюнктивит, преди когато съм имала подобни проблеми съм си промивала очите с преварена или борова вода, но не ми се случва често да страдам от конюнктивит.

Оооо, задължително се слагат капки, защото конюктивита е много упорит. Дори се слагат два дена, след като очите вече са чисти, поради опасност от повторно заразяване. Аз миналата година го лепнах от племенника и се влачих близо две седмици с него :shock:

През лятото като че ли най-много деца, а и възрастни се заразяват с конюктивит. Знам, че детските пясъчници са много опасни в това отношение, но няма как да ограничим децата и да не играят в тях. Затова винаги нося със себе си мокри кърпи и антибактериален гел за ръце. Хигиената е от изключително значение.
Фуситалмик е суспензия, която и аз съм прилагала и е много ефикасна. Трябва да се използват различни хавлиени кърпи и да се избягва контакт с очите, които се почистват единствено с памучен тампон и преварена вода.
aninka

Мнениеот roxy » 26 Юни 2012, 10:12

При конюктивит съм почиствала очичките с отвара от лайка, а капките ни бяха Офталмо-Септонекс - такива ни предписа тогава педиатърката. Някой използвал ли ги е, защото виждам, че все за други капки сте писали? На нас ни помогнаха и не ми се е налагало да ги сменям.

Oftalmoseptonex.jpeg
Oftalmoseptonex.jpeg (4.84 KiB) Прегледано 9466 пъти
roxy

Мнениеот GRIP » 09 Юли 2012, 22:06

За конюктивита са ефикасни Тобрадекс капки и Тобрекс очна маз, само че са по лекарско предписание.В комбинация доста добра работа вършат.Пак повтарям по лекарско предписание.Мисля че курса на лечение беше около седем дни.
GRIP

Назад към Лекарства