Здравейте. Мисля че нямам синузит, носът ми се запушва вечер в легнало положение, като стана сутрин се оправя и през деня като цяло дишам спокойно, това ще да е някакъв вид алергия но това е друга тема. А и болката е и в долните зъби, така че няма да е синузит причината. За невралгия е по-вероятно може би, само че не е стряскаща болка, всъщност при допир даже малко се облекчава (като си натисна с ръка бузата). Болката е най-разнообразна - някои дни е бивала тъпа, по-скоро като дискомфорт, като усещането когато човек носи брекети. Понякога остра пронизваща - при ядене и жабурене с хладна вода, също и без дразнител - постоянна силна болка с часове, може би по цял ден. Обикновено е да стихвала сама. Разпростира се по 2-3 съседни зъба или по цял ред (всички долни отдясно или всички долни и горни отляво). Появи се за пръв път преди две години и половина и тогава направих 2 прегледа при зъболекар в рамките на 2 месеца и двамата казаха че видимо нямало нищо. Тогава за няколко дни си отшумя сама без да ми изписват нищо. Впоследствие през тези две години на няколко пъти се е появявала и е отшумявала от само себе си. Преди година ходих на зъболекар за проблем с кървящ венец, тогава предполагам е огледал и зъбите и пак нищо по тях не забеляза. Последния път (преди около месец) болката се задържа по-дълго и започна неприятна миризма и вкус в устата ми при хранене - отидох отново на преглед и ми откриха пулпит. Направихме поразения зъб - предпоследния горе вдясно (извади нерва и направи дълбока пломба). След няколко дни обаче отново ми се появи болка - в долните отляво. Вкъщи имаме една торба лечебна кал от Сапарева баня, правихме компреси и болката отшумя, но... се премести в зъбите отляво (горни и долни)! Та вече и аз не знам какво е това нещо.