radina написа:Кога да захраним бебето и с какво ? В кой месец е най добре ?
Alexsandra bg написа:Кога да почнем да даваме сокове ? Кога може да се дават каши ?
radina написа:Кога да захраним бебето и с какво ? В кой месец е най добре ?
Alexsandra bg написа:Кога да почнем да даваме сокове ? Кога може да се дават каши ?
nikita написа:Доста съм изчела по този въпрос, защото и на нас ни предстои да се захранваме. Имам кърма засега и се надявам положението да се задържи. Мисля да изчакам поне до 5-ия месец и тогава да започна със зеленчуковите пюрета. Знам, че нова храна се въвежда 2 седмици и едва след това се замества цялото хранене.
Първия ден се дава сварено и пасирано картофче - 1-2 лъжички. Следващите се добавя морковче, чушка и т.н. и след втората седмица се замества обедното хранене със зеленчуково пюре. Грамажа се изчислява спрямо месеците на бебчето, тоест ако е на 5 месеца, необходимото количаство храна е 150 грама плюс-минус 10 грама.
Следващата храна, която се въвежда е кашата и кисела, като процедурата е същата - започва се с няколко лъжички и постепенно се замества следобедното хранене. Редуват се един ден каша, един ден кисел.
След кашата и кисела идва ред на месните пюрета. Редуват се един ден зеленчуково и един ден месно пюре.
Следваща е попарката, кото замества сутрешното хранене.
Към 8-ия месец се започва захранването с жълтък, който се прибавя към зеленчуковите пюрета, като се започва с 1/16 от него и постепенно се увеличава.
Мисля да следвам тази схема и дано беба не се окаже злояда, защото сина на една приятелка е вече на годинка, а не иска да яде нищо друго, освен кърма
Snejna написа:Това е новата мода, преди няколко години първо се захранваха със сок, после с плодово пюре, след тва със зеленчуково, сега е точно на обратното и се почва в 5-6 месец. Децата сега прояждат много по-трудно от преди.
Назад към Бременност, раждане и майчинство
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта