Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Др. Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 19 Дек 2011, 17:28

babykiss00123 написа:Здравейте, искам да ви попитам нещо.. на 24 години съм и имам мнлечен зъб на който преди доста години мисля че са му вадени нерви (самия зъб стана розов на цвят) и сега усещам че този зъб е започнал да се поклаща и да ми избива вече постоянен.. въпроса ми е когато се извади млечното зъбче какво правим докато излезе постоянния ? има ли някаква възможност за временен изкуствен зъб или знам ли... защото става въпрос за кучешки десен зъб и ме разбирате че няма как да ходя с дупка доакто другия израсне... Благодаря ви предварително :)))

Здравейте,
това е често срещан проблем, но за да ви кажа повече трябва да ви прегледам, тъй като не знам какво е настоящото положение. Възможно е да се махне временния зъб да се почисти и да се залепи за съседните , докато поникне постоянният зъб, но е възможно и да е неприложим този вариант. При всички случаи ще ни трябва рентгенова снимка за да кажа повече...ако имате други въпроси съм на ваше разположение?

Весели Коледни и Новогодишни Празници
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Iva76 » 06 Фев 2012, 15:10

Здравейте! Искам да попитам нещо и се надявам на отговор.

Искам зъб за вадене и въпроса ми е относно упойката. Имам заболяване тиреотоксикоза. Не пия от месец лекарства, но въпроса ми е, упойката влияе ли на такъв род щитовидни заболявания?
Бях чела нещо на лекарствата, които пиех, че трябва да ги консултирам със стоматолог при нужда от лечение, пропранолол и тирозол, но сега след като не ги пия нужно ли е това?
Iva76

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 06 Фев 2012, 23:52

Iva76 написа:Здравейте! Искам да попитам нещо и се надявам на отговор.

Искам зъб за вадене и въпроса ми е относно упойката. Имам заболяване тиреотоксикоза. Не пия от месец лекарства, но въпроса ми е, упойката влияе ли на такъв род щитовидни заболявания?
Бях чела нещо на лекарствата, които пиех, че трябва да ги консултирам със стоматолог при нужда от лечение, пропранолол и тирозол, но сега след като не ги пия нужно ли е това?

Здравейте, Ива,
заболяването Ви е свързано със риск от повишено кръвно налягане и ускорен метаболизъм, за това когато се налага хирургична интервенция (вадене на зъб) е добре да се премери кръвното налягане, и при високи стойности манипулацията да се отложи до нормализирането му .Упойката ,която се поставя трябва да е без коригент (адреналин, които повишава кръвното налягане) като по този начин се избягват възможни усложнения. Възможно е и по бързо да ви отпусне самата упойка заради повишения метаболизъм. Няма причина да се притеснявате от манипулацията, но е важно да уведомите вашия зъболекар за състоянието си.
П.С. Каква е причината да спрете лекарствата? Подобряване? Съгласувано ли е с вашия лекуващ лекар?
Ако имате още въпроси съм на ваше разположение .
Лека вечер
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Iva76 » 07 Фев 2012, 09:26

Благодаря ви докторе за коментара. Определено ще го съгласувам със стоматолога. И аз си помислих, че ще е възможно с упойка без адреналин, каквато слагат на бременни жени.
Лекарства пих в продължение на 1 година. Лечението ми е спряно от лекуващия ме ендокринолог преди месец и половина и ми предстои след още толкова време контролен преглед. Засега уж съм в ремисия, но то ще се види най-вероятно на контролния преглед, какво е положението. Иначе като цяло ТСХ и ФТ4 влязоха в норми още в първите месеци на лечението (първите 3 месеца). Остана ми само завишен Анти тро, който досега е спаднал тройно. Първоначално на диагнозата ми пишеше - възможен автоимунен тиреоидит, а докторът ми каза, че имам тиреотоксикоза - хашитоксикоза. ТСХ (0,005), ФТ4 (36), а Анти тро 600.

Благодаря още веднъж!
Iva76

Мнениеот sibelmehmed » 23 Апр 2012, 09:05

Здравейте! Искам да попитам за шините дали са подходящи за мен? На 20 години съм и имам леко криви зъби.Искам да си ги оправя,но не искам да нося брекети за постоянно,тъй като се притеснявам от тяхното присъствие денонощно, а и финансовата част също ме вълнува! Възможно ли е шините да ги нося само в нас,докато спя?
sibelmehmed

Мнениеот outis » 06 Май 2012, 21:34

Здравейте д-р Камбов!

В последно време се интересувам от възможността да коригирам предните си зъби с фасети.
Колкото и да ме е срам, реших, че е най-добре да пусна снимка. Съжалявам за качеството, но не си ги харесвам, избягвам да ги показвам и нямам много адекватни снимки. Като бях по-малка не ми пукаше много, но с времето потъмняха и се начупиха и все повече ме притесняват (на 25 съм).

http://img254.imageshack.us/img254/7740/teethh.jpg

Както си личи от снимката, горните ми предни зъби са доста криви, потъмнели и с прекалено слаб емайл, поради което няколко ваши колеги ми казаха, че поставянето на брекети и избелването са противопоказни. Ръбовете им са нарушени и въпреки че нямам пломби, са много крехки и не изглеждат добре, въпреки че винаги съм спазвала добра хигиена и съм ходела на прегледи повече от редовно. Долните са същата работа, само че не са криви.
Знам, че относно кривината, фасетите не могат да направят чудеса. Единият ми кучешки е за вадене (изцяло пред другите е и не служи за нищо), а другите дори и да са криви, мога да ги преглътна. Иска ми се обаче да се възстанови добрата форма - доколкото е възможно, да се изгладят и да се изравнят долните ръбове и поне частично да се коригира кривината. И разбира се, да изсветлеят с няколко тона. Искам да попитам доколко това може да се постигне с фасети и проблем ли е, че емайлът ми е много слаб?

Много ви благодаря предварително!
outis

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 14 Май 2012, 23:53

outis написа:Здравейте д-р Камбов!

В последно време се интересувам от възможността да коригирам предните си зъби с фасети.
Колкото и да ме е срам, реших, че е най-добре да пусна снимка. Съжалявам за качеството, но не си ги харесвам, избягвам да ги показвам и нямам много адекватни снимки. Като бях по-малка не ми пукаше много, но с времето потъмняха и се начупиха и все повече ме притесняват (на 25 съм).

http://img254.imageshack.us/img254/7740/teethh.jpg

Както си личи от снимката, горните ми предни зъби са доста криви, потъмнели и с прекалено слаб емайл, поради което няколко ваши колеги ми казаха, че поставянето на брекети и избелването са противопоказни. Ръбовете им са нарушени и въпреки че нямам пломби, са много крехки и не изглеждат добре, въпреки че винаги съм спазвала добра хигиена и съм ходела на прегледи повече от редовно. Долните са същата работа, само че не са криви.
Знам, че относно кривината, фасетите не могат да направят чудеса. Единият ми кучешки е за вадене (изцяло пред другите е и не служи за нищо), а другите дори и да са криви, мога да ги преглътна. Иска ми се обаче да се възстанови добрата форма - доколкото е възможно, да се изгладят и да се изравнят долните ръбове и поне частично да се коригира кривината. И разбира се, да изсветлеят с няколко тона. Искам да попитам доколко това може да се постигне с фасети и
проблем ли е, че емайлът ми е много слаб?

Много ви благодаря предварително!

Здравейте, outis,
проблемите за които говорите са решими, но за да бъда по конкретен трябива да ви прегледам. Преди да се пристъпи към каквото и да е изпиляване ще се направи проект от отливка на вашите зъби за да знаете точно как биха изглеждали зъбите ви и дали ви харесват. След като съм се запознал със случая ще мода да кажа дали фасети са подходящи или е необходим друг метод.
Ако имате още въпроси оставам на ваше разположение.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 15 Май 2012, 00:08

sibelmehmed написа:Здравейте! Искам да попитам за шините дали са подходящи за мен? На 20 години съм и имам леко криви зъби.Искам да си ги оправя,но не искам да нося брекети за постоянно,тъй като се притеснявам от тяхното присъствие денонощно, а и финансовата част също ме вълнува! Възможно ли е шините да ги нося само в нас,докато спя?

Здравейте,
ортодонтското лечение е възможен е вариант и в много по късна възраст, за съжаление няма как да се осъществи с носене на шини вкъщи. Най добрия вариант е да направите консултация с ортодонт. Ако имате още въпроси оставам на ваше разположение.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот freeart » 10 Окт 2012, 20:14

Здравейте ,
На 28 години съм и имам криви зъбки :D не ме е срам от тях по принцип , като малка носех скоби от тези с небцето, но фъфлех и ги захвърлих бързо, бързо. Въпросът ми е свързан с така наречените брекети и дали могат да се сложат в по-голяма възраст ? И друг въпрос - имам 2 коронки на кътни зъби от ляво горе и долу ( сложени ми бяха, защото ми обясниха, че пломбите " потъвали" и щели да ми разцепят зъба :? ) - това би ли попречили на евентуално слагане на брекети ?
freeart

Мнениеот Desislava 85 » 25 Окт 2012, 19:04

Здравейте д - р Камбов, искам да попитам следното. Имам син на 5г и 6 м. зъболекарката ни препоръча паста Liquid calcium подходяща ли е за неговата възраст? Благодаря ви предварително за отговора.
Desislava 85

ПредишнаСледваща

Назад към Архив