Прием на пчелно млечице - ползи и вреди

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Прием на пчелно млечице - ползи и вреди

Мнениеот niya_mazova » 09 Окт 2013, 11:21

Пчелните продукти стават все по-популярни за лечение и профилактика. Профилактиката през това време на годината е изключително важна. Променливото и хладно време ни носят много неприятности. Един от най-силните имуностимуланти е пчелното млечице.

Лечебното действие на пчелното млечице се дължи на съдържанието на основните вещества, които се съдържат в човешкия организъм – белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини от група В, както и всички аминокиселини. Поради силното му действие, приемът се провежда само два пъти годишно, с продължителност два месеца, като подходящи сезони са ранна пролет и ранна есен.

Пчелното млечице подобрява общия тонус на организма и имунната му защита, както и обмяната на веществата. Спомага много успешно състоянието при хипертония, хипотония, атеросклероза, заболявания на централната нервна система, очни болести, бронхиална астма, анемия и др.

Този пчелен продукт е много подходящ и за деца с проблеми с храненето, като повишава апетита, намалява хиперактивността при децата, а при възрастни понижава стреса. При децата приема трябва да става с повишено внимание, понеже има опасност от алергии. Не трябва да се приема от хора с Адисонова болест, остри инфекциозни заболявания, както и заболявания на надбъбречните жлези.

Поради силното действие на пчелното млечице, приемът се провежда само ДВА ПЪТИ ГОДИШНО, с продължителност ДВА МЕСЕЦА, като подходящи сезони са ранна пролет и ранна есен.

Дозировката при деца и възрастни, съответно е различна:
» кърмачета до 6 месечна възраст: 65 mcg
» кърмачета от 7 до 12 месеца: 80 mcg
» деца от 1 до 3 години: 150 mcg
» деца от 4 до 8 години: 200 mcg
» деца от 9 до 13 години: 300 mcg
» подрастващи от 14 до 18 години: 400 mcg

Възрастни
» 19 години и повече: 400 mcg
» бременни: 600 mcg
» кърмачки: 500 mcg

Ползи:
» Богато на витамини (B комплекс, А, С, D, Е) и минерали
» Подсилва имунната система
» Повишава енергията и жизнеността
» Може да подобри паметта и концентрацията
» Има антиоксидантни свойства
» Подпомага регулирането на хормоналния баланс
» Може да подобри качеството на кожата
» Подпомага при анемия поради високото съдържание на желязо

Потенциални рискове и противопоказания:
» Възможни са алергични реакции, особено при хора с алергия към пчелни продукти
» Не се препоръчва за хора с астма без консултация с лекар
» При автоимунни заболявания трябва да се приема с повишено внимание
» Възможно е взаимодействие с някои лекарства
» При бременност и кърмене се препоръчва консултация с лекар
» Прекомерният прием може да причини безсъние или нервност

Препоръки за прием:
» Започнете с малки дози, за да проверите как реагира организмът
» Най-добре се приема сутрин на гладно
» Препоръчително е да се съхранява в хладилник
» Консултирайте се с лекар за подходящата за вас дозировка
» Купувайте от надеждни производители и проверявайте срока на годност
niya_mazova

Re: Профилактика и лечение с пчелно млечице?

Мнениеот Radoslav88 » 18 Окт 2013, 09:57

Невероятен стимулатор на имунната система !!! Пих пчелното млечице на Haya Labs от Април до Юни и досега не съм се разболявал, дори 1 настинка не съм хващал (въпреки студеното време). Мисля да направя още 1 курс от Декември до Февруари.
Radoslav88

Мнениеот niya_mazova » 18 Окт 2013, 10:28

Radoslav88 написа:Невероятен стимулатор на имунната система !!! Пих пчелното млечице на Haya Labs от Април до Юни и досега не съм се разболявал, дори 1 настинка не съм хващал (въпреки студеното време). Мисля да направя още 1 курс от Декември до Февруари.

Аз пък си го купувам от производител, най-добре си е така, тези фирми дето ми произвеждат всякакви боклуци - няма нужда.
niya_mazova

Мнениеот Radoslav88 » 24 Окт 2013, 15:30

niya_mazova написа:
Radoslav88 написа:Невероятен стимулатор на имунната система !!! Пих пчелното млечице на Haya Labs от Април до Юни и досега не съм се разболявал, дори 1 настинка не съм хващал (въпреки студеното време). Мисля да направя още 1 курс от Декември до Февруари.

Аз пък си го купувам от производител, най-добре си е така, тези фирми дето ми произвеждат всякакви боклуци - няма нужда.

Не всеки има пряк досег до производител на пчелно млечице, а и много по-добре е да бъде концентрат, отколкото чистата суровина, защото тя е пълна с калории и то главно захари (аз лично избягвам бързите въглехидрати, защото искам да свалям мазнини), така че не си права в случая.
Radoslav88

Мнениеот M.Tasheva » 24 Окт 2013, 17:37

Хмм, като гледам дозировката, това ще е направо опасно, въпреки че е природен продукт!
M.Tasheva

Мнениеот choki_moki » 26 Окт 2013, 14:45

Миналата година си взех пчелно млечице с жен-шен от аптеката, тъй като имунната ми система се беше сринала буквално. Излезе ми херпес, афти в устата, пъпки, постоянна умора, сънливост.. и.т.н и ми казаха да си взема нещо за повишаване на имунитета. Ми изпих две опаковки от този продукт и нищо. Влязох в магазин за добавки и там ми препоръчаха лизин за херпеса и астрагалус за имунитета на Хайа. Взех ги и резултатите бяха доста бързи.
Аватар
choki_moki

По колко и през какъв период трябва да се приема пчелно млечице?

Мнениеот Harmony » 13 Окт 2014, 16:04

Реших, че е добре да започна отрано да се предпазваме с дъщеря ми, преди да са ни усетили вирусите и настинките, че не сме подготвени. :idea: :idea: :D
След като дълго четох за всевъзможни природни продукти се подсетих, че е най-добре и най-ефикасно действат пчелните продукти.

Реших да опитам с пчелно млечице, но малко се опасявам да използвам без предварително да съм подготвена, :idea: тъй като зная, че е доста по-силно от всички пчелни продукти и не зная по колко точно трябва да приемаме. :? Предполагам за деца дозировката е още по-ниска, затова се надявам някой просветен в областта да ми помогне.

Слагам една снимка на пчелно млечице,
Royal-Jelly.jpg
Royal-Jelly.jpg (19.83 KiB) Прегледано 1560 пъти
понеже до колкото разбирам често се бърка с прополис. Всъщност изглежда доста по-неприятно от прополиса, но пък съм сигурна, че пчелното млечице ще има доста по-добро и бързо действие дори от него! :!:
Аватар
Harmony

Re: По колко и през какъв период трябва да се приема пчелно млечице?

Мнениеот m.vulev » 13 Окт 2014, 16:07

Доста трябва да се внимава с децата, все пак зависи и за дете на каква възраст става дума, но е добре да се консултираш с педиатър, а за възрастни около три капки, два пъти на ден - половин час преди закуска и обяд са напълно достатъчни за около месец - два! ;)
m.vulev

Мнениеот draga.mihova » 21 Окт 2014, 10:17

За дечица е необходимо само една капка половин час преди закуска и обяд, капва се под езика, а периода, в който трябва да се дава е около два месеца. Предполагам е трябвало малко по-рано да започнете с профилактиката, но и сега няма да ви е излишна ;)
draga.mihova

Мнениеот Krum » 25 Ное 2014, 10:52

Много полезен имуностимулант, но определено трябва да се внимава с децата, то и с възрастните трябва да се внимава, като виждаме какви са дозите ;)
Аватар
Krum

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти