Имах лазерен епилатор и не съм много доволна.. Не само, че е супер бавен и третира окосмяването косъм по косъм, а и не действа върху светли косъмчета, което не ме устройва и в момента си стои вкъщи да хваща прах.
Моят съвет е да отидете на лазерна епилация, ако наистина не можете повече да се подлагате на средновековните мъчения за обезкосмяване на пазара. Има някои много скъпи услуги, но пък промоциите са доста изгодни и всичко е 100 пъти по-улеснено, бързо и качествено. Лично аз предпочитам лазер център aрмада и вече ходих на няколко процедури, след които има видим резултат. Тъй като имам наблюдение върху двете технологии – тази за употреба вкъщи и лазерите в професионален център, мога да заявя, че Александритният лазер е години напред пред тези за домашна употреба. Първо: полето му на работа е много по-голямо, мощността също е повече от тази на уредите за домашна епилация, което му позволява да достигне без проблем до корените на косъмчетата и да ги увреди. Процедурата с него не дразни кожата, тъй като аз имам много чувствителна кожа и за мен това е изключително важно. За разлика от лазерните епилатори, които са ефективни само при хора с определен цвят кожа и косъм, Александритният лазер има много програми, които му позволяват да се приспособява и да постигне добри резултати.
Разбира се, това е мое мнение, но всеки който се съмнява може да отиде и да се увери или най-малкото да се поразрови в нета.
Що се отнася до епилацията вкъщи с лазерни епилатори – да, пробвах, но все пак това е лазер и колкото и да е опростен, за да може да се използва в домашни условия (направете си извода, щом са опростени, колко са ефективни), има някои неща, които е най-добре да се вършат от специалист. Знаете ли, че е задължително преди процедура по лазерна епилация да определите какъв фототип е кожата ви, каква дебелина и цвят има окосмяването в зоната, която ще епилирате и чак тогава да настроите лазера, за да не се получи изгаряне?
Човек може да научи много полезни неща, ако ходи в правилния лазер център

Желая ви успех с лазерната епилация вкъщи, но не забравяйте, че тя не е единствения вариант за качествено обезкосмяване.