Kaya написа:Защо да не, аз бих сложила, всеки си решава, може да се топи сосчето или да се хапва по друг начин, а и не е задължително партито да е за отбрани гости в официални дрехи, дошли да посрещат папата, може да парти за приятели и там няма нищо лошо да има и сос и хамбургери дори. А и не е задължително сосът да бъде много, че да капе или нещо подобно, може деликатно да е сложен върху самите хапки. Аз бих предпочела да има сос, който както прецени да се хапва, отколкото да се оплакват хората, че храната е толкова суха, че да не могат да преглътнат, както се е случило с kauda.
Е, няма нужда от ирония. И човек не се старае, само за гости, които посрещат папата! Моите гости например винаги са отбрани - най-най-най-отбрани, защото са моите приятели и аз се старая да им предложа най-доброто, на което съм способна.
Да, храната следва да се преценява според вида на партито. На парти, при което хората се хранят прави, имат в ръцете си чинии и чаши сосът наистина е крайно неподходяща добавка и няма да видите сос за топене на такова парти, ако е организирано от хора, които разбират какво правят.
С приятели в крайно неангажираща обстановка е различно, особено ако не е класическата парти храна на шведска маса, а просто всичко е поставено в средата на масата и хората седят около нея и си взимат. Тогава рискът от изцапване е много по-малък и няма проблем всеки да топи и маже както намери за добре.
И пак се връщаме на казаното вече няколко пъти, че изборът на храна зависи от типа на партито и гостите :)