Има ли значение кога какво ядем?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Има ли значение кога какво ядем?

Мнениеот Monika_Spasova » 23 Апр 2015, 20:10

И аз съм на мнение, че нямат голямо значение броя на колориите, колкото от къде си ги вземаме, едно е да е филия бял хляб с маргарин и салам, друго са 2 филии с кашкавал - калориите същите :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Май 2015, 20:25

Аз си мисля, че е от значение и какво ядем и кога го ядем. :)) Ако си хапнем овесени ядки, пълнозърнести храни то със сигурност ще ни се отрази по-добре, отколкото ако ядем пица за същите калории.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Malina » 05 Май 2015, 13:29

rabotnata pchela написа:Хубава работа, разбира се, че има значение, аз гледам да се храня около 8 часа дневно, т.е. не постоянно де, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: но да речем от 12ч до 8ч. вечерта :)

Така е най-добре, а след 20ч. ако излезеш и на разходка някъде е най-полезно за корема :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Kaya » 05 Май 2015, 14:12

Хубавото време сега предполага и предразполага към разходи вечер. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Monika_Spasova » 06 Яну 2016, 11:05

През зимата само на тесто и ан месо залитаме, хич не ми се ядат никакви свежи неща, колкото по-тлъсто и по-горещо, толкова ми е по-вкусно.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот silver933 » 13 Яну 2016, 14:30

Monika_Spasova написа:През зимата само на тесто и ан месо залитаме, хич не ми се ядат никакви свежи неща, колкото по-тлъсто и по-горещо, толкова ми е по-вкусно.

ее, може и малко салати да включваш, макар че и аз предпочитам нещо излезнало от гювеча да ям в добавка с малко червено вино. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот S_Milenska » 13 Яну 2016, 14:47

silver933 написа:
Monika_Spasova написа:През зимата само на тесто и ан месо залитаме, хич не ми се ядат никакви свежи неща, колкото по-тлъсто и по-горещо, толкова ми е по-вкусно.

ее, може и малко салати да включваш, макар че и аз предпочитам нещо излезнало от гювеча да ям в добавка с малко червено вино. :mrgreen:

Определено зимата е малко по-трудно отслабването, но пък за сметка на това, на мен поне, зимните плодове са ми по-вкусни, цитрусите са ми много любими. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kaya » 25 Яну 2016, 17:11

за през зимата не е добре да се подлагат хората на глад и да ядат само сурова храна, добре е да се готви, тялото си знае работата, затова пък лятото може да карате повече на свежи плодове и зеленчуци :) А за часовете май разлика няма дали ще ядеш пица в 4 сутринта или в 3 следобед.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот BeenieGal » 25 Яну 2016, 19:22

Kaya написа:за през зимата не е добре да се подлагат хората на глад и да ядат само сурова храна, добре е да се готви, тялото си знае работата, затова пък лятото може да карате повече на свежи плодове и зеленчуци :) А за часовете май разлика няма дали ще ядеш пица в 4 сутринта или в 3 следобед.

Точно, че тялото си знае работата и има голяма разлика кога ще я ядеш тази пица, в 4 сутринта тялото ти не е в работен режим, метаболизмът е забавен, не може да очакваш, че е същото, относно гладуването, то в никакъв вариант не е добро, но това да караш на сурови плодове и зеленчуци е много далеч от гладуване!
Аватар
BeenieGal

Мнениеот jamest » 26 Яну 2016, 12:27

"Има ли значение кога какво ядем?" - по скоро има значение колко ядем.
За да запазим своето здраве контролът над това, което консумираме е много важен.
Най-добрият начин да контролираме своите порции е да ядем често, но по малко. Преди да тръгнете на работа си подгответе храната, но на отделни части. И на всеки три часа изяждайте по една малка порция. Така ще избегнете преяждането, което е много нездравословно, а в същото време ще имате възможността да й се наслаждавате по-често.
jamest

ПредишнаСледваща

Назад към Диети