Как да се спасим от гризането на ноктите?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Как да се спасим от гризането на ноктите?

Мнениеот lini_leni » 29 Окт 2013, 14:23

Имам ново постижение, за което исках да споделя.
От дете си гризех ноктите и това продължи прекалено дълго – до преди около месец.

Бях влезнала в магазин за козметика и видях горчив лак за нокти против гризене. Взех го, като го слагах всеки ден. Първоначално бях скептично настроена и вкуса му не ме отблъскваше достатъчно.
Не си налагах да не гриза ноктите си, но този отвратителен навик секна изведнъж. Все пак продължих да се лакирам, за всеки случай.

Имали ли сте подобен проблем, мисля че това е ефективен изход, пробвали ли сте друг?

Мисля, че по този начин може да се спре и при децата, гризенето на ноктите, а и те минават през много и различни периоди. Всъщност на това се дължи и този лош навик, емоционалността. Метода с лютива чушка е един от най-познатите. А и при децата много по-лесно би се изградил нов навик, за разлика от възрастните.
lini_leni

Re: Как да се спасим от гризането на ноктите?

Мнениеот niya_mazova » 29 Окт 2013, 14:27

Подобен проблем не съществува. Всичко е в главата ни и до изградените навици.
Наистина, при децата е различно, те изразяват себе, чрез тези дребни неща, за които ние ги корим.
Е, все пак е хубаво, че така са се случили нещата, надявам се да запазиш тази форма!
niya_mazova

Мнениеот ivoblinc » 31 Окт 2013, 15:09

Мм, аз още си ги гризя и нямам проблем с това, даже може и имунитета ми да се е позаздравил!
Проблем има само при жените, май! Късмет с маникюра! :mrgreen:
ivoblinc

Мнениеот balsam » 26 Яну 2016, 17:11

Проблемът ми не е толкова с гризането, колкото с късането на ноктите. Вместо да ги отрежа някой път ги късам.
balsam

Мнениеот Локумът » 26 Яну 2016, 17:32

balsam написа:Проблемът ми не е толкова с гризането, колкото с късането на ноктите. Вместо да ги отрежа някой път ги късам.

там проблемът ти е в главата, сложи си нокторизачка на ключовете и като искаш да късаш - режи бе режи! :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот exotic » 26 Яну 2016, 18:25

гледай по-рядко да се изнервяш, то в това са проблемите...
exotic

Мнениеот fairy » 27 Яну 2016, 14:17

Локумът написа:
balsam написа:Проблемът ми не е толкова с гризането, колкото с късането на ноктите. Вместо да ги отрежа някой път ги късам.

там проблемът ти е в главата, сложи си нокторизачка на ключовете и като искаш да късаш - режи бе режи! :mrgreen:

Късаме ризи, блузи, нокти. Все от главата ще е :grin:
fairy

Мнениеот donni » 27 Яну 2016, 15:09

fairy написа:
Локумът написа:

Късаме ризи, блузи, нокти. Все от главата ще е :grin:

Еее... пак на перверзия го избихме, ама не казвам, че е лошо, то е в нас и ние влизаме в него хаха :smile:
donni

Мнениеот Monika_Spasova » 28 Яну 2016, 16:56

ИНтересно къде е битката към това - рязането на ноктите. Използвайте горчив лак, доста е грозно да видиш стар човек да си гризе ноктите.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Anka » 28 Яну 2016, 17:56

Тея лакове колко ли са ефективни, но пък ако голям човек не може да се усети, че не бива да си гризе ноктите е редно да си потърси помощ от психолог и да види кое не му е наред, кое го напряга и го кара да върши несъзнателно ядене.
Аватар
Anka

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси