Бременност и спорт

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Бременност и спорт

Мнениеот Harmony » 22 Яну 2016, 12:28

analizatorka написа:Така е, никога не е късно да се захванеш със спорт. В това състояние трябва само повече внимание и консултация със специалисти - лекар, физиотерапевт, фитнес инструктор.

Аз лично не бих се наела да спортувам, ако досега не съм го правила, т.е. говоря за фитнес зала, тъй като в повечето случаи "фитнес инструкторите" нямат никакви познания, просто са блъскали достатъчно дълго и са наети, заради някакви такива качества.
Аватар
Harmony

Мнениеот Lili_pili » 22 Яну 2016, 15:47

Точно, ако се започва спорт по време на бременност хич не трябва да се питат фитнес инструктори и други, а трябва да се търси индивидуален подход от хора, минали по този път. И все пак не мисля, че някой би искал да носи този товар и риск на гърба си.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот analizatorka » 25 Яну 2016, 10:38

Lili_pili написа:Точно, ако се започва спорт по време на бременност хич не трябва да се питат фитнес инструктори и други, а трябва да се търси индивидуален подход от хора, минали по този път. И все пак не мисля, че някой би искал да носи този товар и риск на гърба си.

Неспециалист трудно би преценил състоянието ти и какво натоварване можеш да понесеш, та допитването до познати е малко нож с две остриета.
analizatorka

Мнениеот Lili_pili » 28 Яну 2016, 17:59

analizatorka написа:
Lili_pili написа:Точно, ако се започва спорт по време на бременност хич не трябва да се питат фитнес инструктори и други, а трябва да се търси индивидуален подход от хора, минали по този път. И все пак не мисля, че някой би искал да носи този товар и риск на гърба си.

Неспециалист трудно би преценил състоянието ти и какво натоварване можеш да понесеш, та допитването до познати е малко нож с две остриета.

А специалист, който отрича спорта по време на бременност колко може да ти помогне? Всички гинеколози забраняват фиизческото натоварване по време на бременността, а аз имам приятелка, която до края на 8 месец караше по 10км колело на ден. :!: МИслиш ли, че някой е позволил?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот klara » 29 Яну 2016, 11:37

10 км са сериозна работа! Предпочитам разходките и леките упражнения. :smile: Не всяка бременна ще се подложи на такова натоварване. Ами ако се отлепи плацентата?
klara

Мнениеот maminka » 29 Яну 2016, 13:43

Да, но не е започнала да кара по толкова, когато е забременяла или малко преди това, предполагам си е спортист жената, иначе ние дето сме млади, свежи, нераждали ще издъхнем рано-рано преди нея :grin: :grin: Затова се мисли навреме!
maminka

Мнениеот mamina » 03 Фев 2016, 11:28

Щом е спортистка значи не би трябвало да има проблеми с раждането. Чувала съм, че тренираните много лесно раждат.
mamina

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство