Суеверията и бременността

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Суеверията и бременността

Мнениеот julianne » 02 Яну 2014, 14:48

Много бременни, забелязвам, че изпълняват някои суеверия. Не зная дали го правят от незнание или от страх, че може да се случи нещо на детето, но аз не го приемам!

Когато разбрах, че съм бременна казах на всичките си приятели, познати, роднини, как да криеш нещо толкова хубаво, а и защо е нужно?

Имах приятелка, която по време на бременността не се подстригва и боядисва, според мен това по-скоро е нежелание за поддържане на външността, от колкото каквото и да било!
Суеверията около бременността са безкрайни, мисля че тук може да се позабавляваме и напишем някои от абсурдните твърдения, за които се сещате или пък такива, които смятате за истинни и сте изпитали на гърба си!

Аз се сещам за няколко, като едното е за подстригването на косата, а другото, че не трябва да се казва за бременността до третия месец. Всъщност, това далеч във времето е било задължително, тъй като това е рисков период за всяка бременност.

За какви суеверия около бременността знаете вие, изпълнявали ли сте някои от тях?
julianne

Re: Суеверията и бременността

Мнениеот annydance » 02 Яну 2014, 14:56

Нали знаете за онова суеверие, в което ако й се прииска нещо на бременната за хапване или се стресне, а след това на мястото, на което се докосне детето остава с белег там.
И на мен ми звучи глупаво, но когато баба ми е била бременна с баща ми, много й са се дояли ягоди, при което се пипва над пъпа, а баща ми и до ден днешен има голяма бенка с формата на ягода точно там :shock: странно, нали? :)
annydance

Мнениеот Lyomi » 03 Яну 2014, 12:24

Мисля, че част от поверията всъщност са реалност и това е нормално да бъде така. Като се замислиш колко тясно свързани са плода и майката и не всичко опира само до физиология, а и до енергията, която се обменя между тях.
Lyomi

Мнениеот analizatorka » 01 Фев 2016, 16:54

Най ме разсмиват тези - ако много повръщаш, бебето ще се роди с гъста и голяма коса; да не се купува нищо предварително за бебето иначе щяло да се случи най-лошото или ако ти е много изпъкнал корема, ще родиш момче, а ако е по сплескан - момиче :grin:
analizatorka

Мнениеот Локумът » 01 Фев 2016, 17:06

analizatorka написа:Най ме разсмиват тези - ако много повръщаш, бебето ще се роди с гъста и голяма коса; да не се купува нищо предварително за бебето иначе щяло да се случи най-лошото или ако ти е много изпъкнал корема, ще родиш момче, а ако е по сплескан - момиче :grin:

За косата знам, че тряя да имаш киселини. Иначе суеверията с некупуването са ми ясни, защото на вермето, когато са ги измисляли смъртността е била висока и съвсем нормално да се избягва дълго време, защото ще е доста кофти у вас да е подредено за бебе,а ти да се върнеш без. :roll: Но в наши дни е безумие малко,да.
Аватар
Локумът

Мнениеот Lili_pili » 01 Фев 2016, 18:07

Локумът написа:
analizatorka написа:Най ме разсмиват тези - ако много повръщаш, бебето ще се роди с гъста и голяма коса; да не се купува нищо предварително за бебето иначе щяло да се случи най-лошото или ако ти е много изпъкнал корема, ще родиш момче, а ако е по сплескан - момиче :grin:

За косата знам, че тряя да имаш киселини. Иначе суеверията с некупуването са ми ясни, защото на вермето, когато са ги измисляли смъртността е била висока и съвсем нормално да се избягва дълго време, защото ще е доста кофти у вас да е подредено за бебе,а ти да се върнеш без. :roll: Но в наши дни е безумие малко,да.

Доста гадно е това обаче, да имаш нещастието да се прибереш у дома без дете. :(Не знам дали ще е по-леко, ако няма дрехи за него и мебели.. не е ли същото?!
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот balsam » 02 Фев 2016, 10:24

Колкото и да не вярва една жена в такива неща, все мъничко се притеснява и дава ухо на сеуверията.
balsam

Назад към Бременност, раждане и майчинство