Агресията при тинейджърите - на какво се дължи?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Агресията при тинейджърите - на какво се дължи?

Мнениеот fawla » 26 Май 2015, 15:56

Не се ли замисляте, че за това са виновни само родителите? Децата подражават и правят това, което са видели и на което са научени. Като ги шамарят вкъщи какво очаквате да се получи насреща им?
Аватар
fawla

Мнениеот Anka » 23 Юни 2015, 16:11

Родителите толкова са виновни, че не го разбират просто!!! Безхаберие и наглостта им рефлектира върху децата постоянно има случаи на пребито дете, заради агресивно друго, а родителите стоят и си чоплят носовете... и по-зле ще става.
Аватар
Anka

Re: В безопасност ли са децата ни в училище?

Мнениеот analizatorka » 01 Фев 2016, 17:08

Sophia.G написа:По никакъв начин, защото и самото училище не е безопасна зона за никого - пласьори, луди по улиците, няма пари за охрана...

И резултатите са налице - всеки ден ги четем и слушаме по новините!
analizatorka

Мнениеот Lili_pili » 01 Фев 2016, 17:57

за съжаление никъде не е безопасно, дори и вкъщи, няма къде да оставим децата си и цял ден да не ги мислим. Особено в по-високите класове си е изпитание да имаш дете :(
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Snejna » 02 Фев 2016, 11:30

qproin написа:Докато има родители, които възпитават децата си да се "отбраняват" винаги ще е така. Толкова често съм чувала " Като те бият, маме и ти ще удряш". А смисъл от това не виждам. Дъщеря ми я уча само на любов- много е малка още и съм сигурна, че често ще я ступват в училище, но аз съм против насилието във всяка форма и възраст.

И като го бият и тормозят ежедневно какво правиш? Учиш го е добро и мило, а те да го изтезават?!?!? В наши дни децата трябва да знаят да се отбраняват и като искаш да ги направиш меки души не им правиш услуга.
Аватар
Snejna

Мнениеот mamina » 03 Фев 2016, 11:25

Snejna написа:
qproin написа:Докато има родители, които възпитават децата си да се "отбраняват" винаги ще е така. Толкова често съм чувала " Като те бият, маме и ти ще удряш". А смисъл от това не виждам. Дъщеря ми я уча само на любов- много е малка още и съм сигурна, че често ще я ступват в училище, но аз съм против насилието във всяка форма и възраст.

И като го бият и тормозят ежедневно какво правиш? Учиш го е добро и мило, а те да го изтезават?!?!? В наши дни децата трябва да знаят да се отбраняват и като искаш да ги направиш меки души не им правиш услуга.

Едва ли на някой ще му е приятно да го бутат, бият и блъскат и той да стои, без да реагира. В един момент и ти ще посегнеш иначе не се търпи!
mamina

Мнениеот klara » 03 Фев 2016, 16:22

Ние, възрастните, си съсепваме децата и после се чудим защо са такива или онакива. :sad:
klara

Мнениеот Anka » 03 Фев 2016, 17:19

klara написа:Ние, възрастните, си съсепваме децата и после се чудим защо са такива или онакива. :sad:

РОдителите и те са доста агресивни, само като видиш как шофират, викат, кряскат и все за нещо са недоволни, то си е съвсем логично и сдецата да са такива.
Аватар
Anka

Мнениеот Kaya » 03 Фев 2016, 17:34

Права си Ани, много често виждаме родители, които обиждат и крещят на децата си, което съвсем нормално събужда и в тях агресия.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот irka » 08 Фев 2016, 16:22

Прави ми впечатление, когато стане някакъв фрапиращ случай с тийнейджъри и почнат едни приказки ама той не е такова дете, не е правил проблеми и т.н. А как тогава стават белите?
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети