Предимства и недостатъци на живота на село

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Предимства и недостатъци на живота на село

Мнениеот black » 12 Фев 2016, 14:25

Andrey написа:На вас ви е смешно, ама сигурно от там идва царевицата по морето. :lol:
като оставим шегата настрана, то със сигурност на село е най-големия кеф. :) Вече оглеждам селски къщи до града, така не се лишаваш от удобствата на града, но и от кефа на село. :)

До там да я докараш е най-добре, а пък и ако го осъществиш, грешка няма! :grin:
black

Мнениеот Pipilota » 15 Фев 2016, 17:41

black написа:
Andrey написа:На вас ви е смешно, ама сигурно от там идва царевицата по морето. :lol:
като оставим шегата настрана, то със сигурност на село е най-големия кеф. :) Вече оглеждам селски къщи до града, така не се лишаваш от удобствата на града, но и от кефа на село. :)

Оф и аз го обмислям, но от една страна е това - хубава къща, спокойна, домати от градината, но от друга страна идва и факта, че децата са на училище, завързват приятелства, как ще се справят с пътуването, ако решим да заминем в някое село. Сложно е. :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот nefertiti » 17 Фев 2016, 12:11

Pipilota написа:
black написа:

Оф и аз го обмислям, но от една страна е това - хубава къща, спокойна, домати от градината, но от друга страна идва и факта, че децата са на училище, завързват приятелства, как ще се справят с пътуването, ако решим да заминем в някое село. Сложно е. :(

Това означава ли, че професията трябва да се заменя и да се става домакин, градинар, зеленчукопроизводител и отговорник поддръжката на цяла къщата? Ако човек си отговаря сам за всико, сигурно ще заема цялото му време.
nefertiti

Мнениеот Rali_hr » 17 Фев 2016, 12:16

Защо да отнема цялото му време? Има толкова много хора, които живеят в град и все пак поддържат добра къща в близко село, почистена, отглеждат растения и т.н. така че въпрос на желание!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот nefertiti » 17 Фев 2016, 16:42

Нали говорим не само да имаш вила, която може и да е дървена барачка :) , а да се устроиш там напълно и постоянно с цялото семейство и все пак да си модерен човек. Което означава и да си създадеш максимално добри условия на живот и максимално удобства и всичко сам ежедневно да поддържаш. Че и градина със зеленчуци нали искаме :))) - значи и редовно прекопаване, поливане, засяване, събиране, обезпаразитяване... Виждат ми се изискващи доста време неща, които не звучат като занимавка за извънработно време. Особено ако и пътуваш от селото до града и обратно за работа.
Мен си ме влече града :wink:
nefertiti

Мнениеот Rali_hr » 18 Фев 2016, 10:46

nefertiti написа:Нали говорим не само да имаш вила, която може и да е дървена барачка :) , а да се устроиш там напълно и постоянно с цялото семейство и все пак да си модерен човек. Което означава и да си създадеш максимално добри условия на живот и максимално удобства и всичко сам ежедневно да поддържаш. Че и градина със зеленчуци нали искаме :))) - значи и редовно прекопаване, поливане, засяване, събиране, обезпаразитяване... Виждат ми се изискващи доста време неща, които не звучат като занимавка за извънработно време. Особено ако и пътуваш от селото до града и обратно за работа.

Toва имам предвид, че има хора, които въпреки факта, че си ходят на село веднъж седмично успяват да се справят с градината и всичко останало, каква е причината да не се справи и ако живее там, желание да имаш :) Вместо да пиеш кафе, можеш да се поразходиш из градината си вечер, въпрос на желание - това е точната дума. :) Наиситна е изморително и не всеки път му се занимава на човек, но когато е твоето и го правиш с желание за собственото си здраве и на децата си, нещата сякаш са по-леки. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот fairy » 18 Фев 2016, 10:59

Rali_hr написа:
nefertiti написа:Нали говорим не само да имаш вила, която може и да е дървена барачка :) , а да се устроиш там напълно и постоянно с цялото семейство и все пак да си модерен човек. Което означава и да си създадеш максимално добри условия на живот и максимално удобства и всичко сам ежедневно да поддържаш. Че и градина със зеленчуци нали искаме :))) - значи и редовно прекопаване, поливане, засяване, събиране, обезпаразитяване... Виждат ми се изискващи доста време неща, които не звучат като занимавка за извънработно време. Особено ако и пътуваш от селото до града и обратно за работа.

Toва имам предвид, че има хора, които въпреки факта, че си ходят на село веднъж седмично успяват да се справят с градината и всичко останало, каква е причината да не се справи и ако живее там, желание да имаш :) Вместо да пиеш кафе, можеш да се поразходиш из градината си вечер, въпрос на желание - това е точната дума. :) Наиситна е изморително и не всеки път му се занимава на човек, но когато е твоето и го правиш с желание за собственото си здраве и на децата си, нещата сякаш са по-леки. :)

Веднъж в седмицата през лятото изобщо не е достатъчно да поддържаш градината си. Каквото е топло и сухо трябва да поливаш през два-три дена. Или трябва да си постоянно там, или някой да се грижи през седмицата за дворчето ти. Мен също ме блазни идеята да имам къща близо до града. Много поддръжка изисква, но си волен :grin:
fairy

Мнениеот nefertiti » 18 Фев 2016, 12:03

Ама ако е вила е едно, имаш си удобствата в града и ходиш на вилата дори при полеви условя като екзотика. Можеш да си позволиш да попретупваши е недоуредено всичко. Но ако става дума за къща, в която живееш постоянно, с цялото семейство и трябва да имате постоянно всички удобства, мисля, че нещата си искат да им посвещаваш доста време.
nefertiti

Мнениеот mamina » 26 Фев 2016, 16:01

Оставете градината, ами какво ще правиш в туй село? Ни можеш и на едно барче да седнеш, щото няма къде! Да не говорим за други забавления. И с кой ще общуваш, с бабите и дядовците на по 80 години? :banghead:
mamina

Мнениеот nefertiti » 01 Мар 2016, 12:21

Ако има толкова предимства, не се ли предполага, че ще има и достатъчно млади и интелигенти хора, които споделят виждането за предимствата и също са направили такъв избор?
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси