Какви начини за развиване на въображението при децата сте използвали?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Какви начини за развиване на въображението при децата сте използвали?

Мнениеот Elica » 15 Дек 2015, 10:18

Pipilota написа:Всъщност никакви начини не съм използвала. Смятам, че и двамата имат страхотно въображение, а и да си призная де, от друга страна аз не го намирам за особено необходимо нещо и затова не съм наблягала на това умение.

Някои деца си го имат, дори и да не полагаш усилие. Мисля, че е по-важно за децата без братя и сестри да бъдат насочвани, или такива, които не ходят на детска градина. Въображението се изгражда между останалите, ако са ограничени от контакти нормално да нямат голямо въображение.
Аватар
Elica

Мнениеот viking » 15 Дек 2015, 11:59

Elica написа:
Pipilota написа:Всъщност никакви начини не съм използвала. Смятам, че и двамата имат страхотно въображение, а и да си призная де, от друга страна аз не го намирам за особено необходимо нещо и затова не съм наблягала на това умение.

Някои деца си го имат, дори и да не полагаш усилие. Мисля, че е по-важно за децата без братя и сестри да бъдат насочвани, или такива, които не ходят на детска градина. Въображението се изгражда между останалите, ако са ограничени от контакти нормално да нямат голямо въображение.

Не е точно така, оставайки сами, особено както ние бяхме едно време - без телевизия и компютри, то става много по-лесно, просто влизаш в един интересен свой свят, който развиваш, както ти падне, не, че не може да се получи съвместно с приятелчетата, но винаги има един лидер, а другите тичат покрай него :grin:
viking

Мнениеот mix_twix » 15 Дек 2015, 12:08

Подходящи играчки, не толкова телевизия - повече лего и ще има добър резултат върху децата да знаете. :)
Аватар
mix_twix

Мнениеот donni » 19 Дек 2015, 15:34

mix_twix написа:Подходящи играчки, не толкова телевизия - повече лего и ще има добър резултат върху децата да знаете. :)

Но е важно да се следват и интересите на децата, какво правим ако легото не му е интересно?
donni

Мнениеот silver933 » 05 Яну 2016, 09:42

Аз не съм срещал дете, което да не харесва лего особено над 5г. след като вече може само да си построи толкова много неща, вярно за бебета не става, щото най-много да се задавят с него.
Аватар
silver933

Мнениеот iwoni » 05 Фев 2016, 12:57

silver933 написа:Аз не съм срещал дете, което да не харесва лего особено над 5г. след като вече може само да си построи толкова много неща, вярно за бебета не става, щото най-много да се задавят с него.

Идеалната занимавка за момчетата е легото - измислят си всякакви превозни средства, къщи, оръжия от тях :grin:
iwoni

Мнениеот silver933 » 22 Фев 2016, 15:02

iwoni написа:
silver933 написа:Аз не съм срещал дете, което да не харесва лего особено над 5г. след като вече може само да си построи толкова много неща, вярно за бебета не става, щото най-много да се задавят с него.

Идеалната занимавка за момчетата е легото - измислят си всякакви превозни средства, къщи, оръжия от тях :grin:

Това и за момиче става, честно да ти кажа, важното е само да имат възможността да го използват. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот black » 23 Фев 2016, 12:41

Няма по-добро средство за развиване на въображението от четенето на книги. :grin:
black

Мнениеот Malina » 23 Фев 2016, 16:01

black написа:Няма по-добро средство за развиване на въображението от четенето на книги. :grin:

Да, това е универсален начин, но далеч не е единствения. Децата развиват своето въображение чрез стимулирането и на фината моторика, което включва и научаването на рисуване, рязане с ножичка, нанизване на мъниста и подобни. Всичко това помага на детето да развива различни части от мозъка си, които в своята цялост подобряват въображението, много деца, които въпреки книгите, които четат им липсва все пак практичното във въображението.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот irka » 29 Фев 2016, 13:06

С моята щерка си имаме една забавна игра. Измисляме си до къде искаме да пътуваме и започваме да си представяме какво ще видим там, какви хора, животни, растения. Представяме си и миризми. :grin:
irka

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети