Как да предпазя децата ми от наркотиците в училище?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как да предпазя децата ми от наркотиците в училище?

Мнениеот Rali_hr » 14 Мар 2016, 15:18

Останах потресена, след като едно дете от класа на дъщеря ми (6 клас) се прибра у тях в чантата с амфетамини! Майка ѝ ги намерила случайно, а дъщеря ѝ каза, че са я почерпили като бонбони в тоалетните и тя ги прибрала в чантата си. Разбира се реакцията беше светкавично да я преместят в друго училище, но все пак проблемът си остава належащ!
Притеснявам се за дъщеря ми, а и за сина ми, който сега е в 1 клас, как да ги предпазя? Уж сме говорили, но не знам дали е достатъчно, вие какви методи използвате, за да научите децата си, че не бива да вземат наркотици и че са опасни?
Като се замисля, ние самите май не сме били учени на тези неща и затова мисля, че доста от нашето поколение хора потънаха покрай наркотиците, но дали и разговорите биха били от полза, наистина биха ли предпазили децата ни или те отново ще си правят каквото си искат? Нека да обсъдим въпроса, това ще бъде от полза на всички родители от форума! :-|
Аватар
Rali_hr

Re: Как да предпазя децата ми от наркотиците в училище?

Мнениеот silver933 » 14 Мар 2016, 15:49

Разговори, няма друг начин, от малки трябва да им се набие в главите, че е опасно и то много опасно! Трябва да се пазят, да не вземат нищо от непознати, да не пият и ядат никакви неща, които не са сигурни какви са и да не вярват на думите на хора, които не вдъхват никакво доверие! Също така може да включите спорт, спортистите избягват подобни медикаменти, особено ако наистина искат и желаят да бъдат специални.
Аватар
silver933

Мнениеот Lollipop » 14 Мар 2016, 16:27

Аз също се тревожа, в нашето училище се чуха вече няколко такива случая, уж все говорим, но дали ще има ефект, не знам. А тези чайчета, които станаха известни последно време, се оказва, че все са в най-елитните гимназии разпространени...
Аватар
Lollipop

Мнениеот black » 14 Мар 2016, 16:49

Това е недопустимо! Освен за оръжие трябва да обискират учениците и за наркотици. Как така свободно се внасят? В тоалетните може всичко да се случи, помня, че аз като бях ученик преди доста години, учителите винаги надничаха в тоалетните да проверят какво става и дали някой не прави нещо нередно. А ние редовно се криехме да пушим там.
black

Мнениеот Pipilota » 14 Мар 2016, 16:57

Само с говорене, ако трябва всяка вечер ще говорите, докато им се набие в главата. Разказвайте им случаи на известни хора, показвайте снимки, уплашете ги, докато е време, за да не правят глупости, когато пораснат!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот arthurdent » 14 Мар 2016, 17:37

Rali_hr написа:Останах потресена, след като едно дете от класа на дъщеря ми (6 клас) се прибра у тях в чантата с амфетамини! Майка ѝ ги намерила случайно, а дъщеря ѝ каза, че са я почерпили като бонбони в тоалетните и тя ги прибрала в чантата си. Разбира се реакцията беше светкавично да я преместят в друго училище, но все пак проблемът си остава належащ!

И как разбрахте, че са амфетамини? Минахте ли тестове, а докладвахте ли в полицията?
Или просто на усмотрение я карате?
arthurdent

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Мар 2016, 18:19

arthurdent написа:
Rali_hr написа:Останах потресена, след като едно дете от класа на дъщеря ми (6 клас) се прибра у тях в чантата с амфетамини! Майка ѝ ги намерила случайно, а дъщеря ѝ каза, че са я почерпили като бонбони в тоалетните и тя ги прибрала в чантата си. Разбира се реакцията беше светкавично да я преместят в друго училище, но все пак проблемът си остава належащ!

И как разбрахте, че са амфетамини? Минахте ли тестове, а докладвахте ли в полицията?
Или просто на усмотрение я карате?

Може да са ги опитали и да са решили единодушно. :mrgreen:

Шегата настрана, аз много се притеснявам от наркотиците, имам приятел, който за съжаление свърши фатално след употребата им и съм изключително наплашена. Малкия ще тръгва на училище догодина и много се притеснявам. Мисля да за почвам да му говоря все по-настоятелно за опасностите и се надявам наистина да ме вземе на сериозно и да се пази сам, защото в училище няма как аз да го опазвам от големите. Притеснявам се да не го принуди някой да вземе таблетки на място, не ми пречи ако носи амфетамини у нас, след като ще ги изхвърлям. :hammer:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот balsam » 15 Мар 2016, 11:26

Да не стане така, че вкъщи да се запасите с всякакви видове дрога благодарение на "услужливите" батковци и каки, които явно без свян зарибяват по-малките деца. Аз се чудя защо нищо не се прави по въпроса да не обикалят дилъри около училищата, да не се вкарват наркотици там! Явно полицията е набъркана в схемата.
balsam

Мнениеот Snejna » 15 Мар 2016, 17:44

balsam написа:Да не стане така, че вкъщи да се запасите с всякакви видове дрога благодарение на "услужливите" батковци и каки, които явно без свян зарибяват по-малките деца. Аз се чудя защо нищо не се прави по въпроса да не обикалят дилъри около училищата, да не се вкарват наркотици там! Явно полицията е набъркана в схемата.

Няма кой знае какво да се направи, те може и да не ги вземат около училище, а не могат да преджобват всяко дете нали!?
Аватар
Snejna

Мнениеот penelopa » 16 Мар 2016, 09:47

Няма как да стоим като залепени за децата си, можем само да разчитаме, че знаят от какво и как да се пазят, а това е наша работа да сме ги научили.
penelopa

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети