klara написа:А те осъзнават ли , че трябва да са по-отговорни и да не те притесняват излишно? Все някоя жена пенсионерка ще се намери да ти помага. Ами приятелките, можеш ли да разчиташ на тях?
analizatorka написа:Точно в тази възраст са, където пубертетът настъпва и контролът трябва да е на ниво. Изпуснеш ли ги сега, става сложно после. Дано и те се съобразяват с обстоятелствата.
Pipilota написа:analizatorka написа:Точно в тази възраст са, където пубертетът настъпва и контролът трябва да е на ниво. Изпуснеш ли ги сега, става сложно после. Дано и те се съобразяват с обстоятелствата.
Какво да им изпуска, достатъчно големи са да стоят сами. Големият ми син е в 4 клас, малкия в 1-ви и се налага всеки ден да стоят по малко сами вкъщи, достатъчно отговорни са и съм спокойна, а още по-големи деца е вече излагация да се държат под похлупак.
balsam написа:Pipilota написа:analizatorka написа:Точно в тази възраст са, където пубертетът настъпва и контролът трябва да е на ниво. Изпуснеш ли ги сега, става сложно после. Дано и те се съобразяват с обстоятелствата.
Какво да им изпуска, достатъчно големи са да стоят сами. Големият ми син е в 4 клас, малкия в 1-ви и се налага всеки ден да стоят по малко сами вкъщи, достатъчно отговорни са и съм спокойна, а още по-големи деца е вече излагация да се държат под похлупак.
Не става въпрос за похлупак, но достатъчно примери имаме пред себе си за тийнейджъри, които са с двама родители, но пият, пушат, дрогират се, спят по къщите на хората. А тя е самотен родител и тежестта е още по-голяма.
red_eyes написа:По закон до 12 години децата не трябва да се оставят сами. Като нищо някой недоброжелател може да се обади в Закрила на детето. Не сме в САЩ, където за най-дребното могат да ти отнемат детето, но все пак законът си е закон.
Назад към Възпитание, грижа и съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта