На какво се дължи бума на ин витро бебетата, според вас?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: На какво се дължи бума на ин витро бебетата, според вас?

Мнениеот Andrey » 30 Окт 2015, 11:04

Като цяло като се има предивд, че хора над 35 г. раждат близнаци, то е ясно че става въпрос най-вече за инвитро процедури, в което няма нищо лошо, след като най-накрая имат щастието да имат хлапета ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот Mon_ton » 30 Окт 2015, 11:34

Когато раждах едното момиче там беше ин витро, каза че има доста такива познати, които им се е наложи да се подложат на процедури. Тя също имаше близнаци, бяха страхотни. :) Мисля, че в ин витрото няма абсолютно нищо лошо, това е страхотен начин хората с проблеми да имат също собствени деца. Не виждам абсолютно нищо лошо. ;)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот fairy » 22 Мар 2016, 16:07

И аз мисля, че причините за повечето ин витро бебета е комплексна. Чернобил ни съсипа и сега последиците са налице. Щом лекарите казват, че има много случаи на 19-годишни момичета с рак на гърдата, за какво говорим. Отделно храната, която консумираме, е под всякаква критика. Влачим си и инфекциите на половата система без да ги лекуваме и после се чудим защо не можем да имаме деца. Лекарствата, с които се тъпчем и ние не знаем за какво, и те имат своите странични ефекти. Хайде да не подхващам и темата за следите, които оставят самолетите, че ще стане дълга и широка :mrgreen: .
fairy

Мнениеот Kaya » 07 Апр 2016, 14:53

fairy написа:И аз мисля, че причините за повечето ин витро бебета е комплексна. Чернобил ни съсипа и сега последиците са налице. Щом лекарите казват, че има много случаи на 19-годишни момичета с рак на гърдата, за какво говорим. Отделно храната, която консумираме, е под всякаква критика. Влачим си и инфекциите на половата система без да ги лекуваме и после се чудим защо не можем да имаме деца. Лекарствата, с които се тъпчем и ние не знаем за какво, и те имат своите странични ефекти. Хайде да не подхващам и темата за следите, които оставят самолетите, че ще стане дълга и широка :mrgreen: .

А, това със самолетите е такава глупост, че чак не ми се ще да говоря с хора, които вярват на подобни глупости. Не мисля, че има някаква световна конспирация, целяща да ни избие. по-скоро конспирацията е така, че някои искат да забогатяват все повече, а това става, като има достатъчно хора, които да купуват. Проблемът идва от големия стрес, на който сме подложени. Това смятам, че е в основаа на трудното забременяване. А навремето съм сигурна, че отново е имало много семейства без деца, ама тогава им викаха на жените "ялови", не е имало и подобни световни статистики.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот roksana » 08 Апр 2016, 12:55

Винаги е имало, има и ще има семейства, които не могат да имат собствени деца. Някога са взимали храненичета, за да си отгледат детенце, сега медицината им дава по-големи възможности. Причини винаги е имало, в днешно време май са по-разнопосочни и опасни, така ми се струва.
roksana

Мнениеот Mon_ton » 08 Апр 2016, 15:19

Винаги е имало двойки с проблеми със забременяването. Сега обаче медицината е много напреднала и мисля, че по-скоро болестите са разграничени в твърде много различни видове.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Innerlane » 16 Апр 2016, 19:00

Направо ми се реве като чета някои от коментарите в тази тема.
Право на всеки човек е да използва всеки даден от медицината и закона начин да си има дете.
С какво право ще каже една жена на друга - "Ето, аз съм здрава и успях да си родя дете, но ти не си и затова не можа, явно Бог не иска да имаш и при това положение си длъжна да си осиновиш, защото всичко друго е противоестествено!" Сериозно? Кара ли ви това да се чувствате нещо повече...?
Аз забременях естествено, но ако не можех, щях да прибягна до in vitro без капчица съмнение и съжаление. Поклон пред всички чудеса на съвременната медицина. Защото един такъв втори шанс си е точно това - чудо.
Innerlane

Мнениеот Pipilota » 16 Апр 2016, 20:17

Innerlane написа:Направо ми се реве като чета някои от коментарите в тази тема.
Право на всеки човек е да използва всеки даден от медицината и закона начин да си има дете.
С какво право ще каже една жена на друга - "Ето, аз съм здрава и успях да си родя дете, но ти не си и затова не можа, явно Бог не иска да имаш и при това положение си длъжна да си осиновиш, защото всичко друго е противоестествено!" Сериозно? Кара ли ви това да се чувствате нещо повече...?
Аз забременях естествено, но ако не можех, щях да прибягна до in vitro без капчица съмнение и съжаление. Поклон пред всички чудеса на съвременната медицина. Защото един такъв втори шанс си е точно това - чудо.

Много правилно. Всеки иска всичко да му се случва без проблеми, но понякога просто не става, тогава имаме на помощ точно такива методи. Наистина е много хубаво, че вече имаме възможност да раждаме дори и по такъв метод, който да помага на много семейства. Нали казват, че всички сме Божи деца! Е, не вярвам, че Бог няма да иска още няколко деца, нали? След като имаме уменията да създаваме по такъв начин живот, то защо да го отричаме?! Но наистина, разни хора, разни идеали :) Всеки може би е прав за себе си. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот iwoni » 18 Апр 2016, 13:22

Мисля, че едно от обясненията е и по-голямата възраст на жените, желаещи бебе. Наложи си като практика жените да раждат след 30 днешно време и ако решат да имат и второ дете, то се пада още по-късно.
iwoni

Мнениеот Snejna » 18 Апр 2016, 13:54

iwoni написа:Мисля, че едно от обясненията е и по-голямата възраст на жените, желаещи бебе. Наложи си като практика жените да раждат след 30 днешно време и ако решат да имат и второ дете, то се пада още по-късно.

Да и това го има, но пък казват, че с ражданията организма се презарежда и точно, че може би ще се получи лесно. :) Мисля, че инвитро е по-скоро от проблемите, които имат като цяло двойките, сега често има семейства с репродуктивни проблеми, за съжаление.
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси