Вегетарианството - предимства и недостатъци

Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот

Re: Вегетарианци, какво обичате да похапвате, споделете любимата си рецепта?!

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Сеп 2015, 14:32

Силвъре и аз правя като Yunona, ама да ти акжа миналата година исках да направя на баба ми жената не беше яла, уж пекох кво пекох, кавко не, накрая на другия ден ги изпържих, изяде се само плънката, а хора свикнали да ядат тиквичките само пържени познай как ядат водните хрупкави тиквички. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Anka » 09 Сеп 2015, 16:17

Предпочитам патладжани пред тиквички. :mrgreen:
А днес опитах за първи път традиционен хумус и мога да кажа, че им завиждам на вегетарианците какви неща ядат и това си го скривам само за мен ха ха! :)
Аватар
Anka

Мнениеот Elica » 11 Сеп 2015, 12:36

Докато все още могат ад се намерят летни продукти, ви препоръчам да опитате пълнени чушки с патладжан и доматен сос, невероятна вкусотия! :)
Аватар
Elica

Мнениеот Andrey » 28 Сеп 2015, 13:40

Не съм вегетарианец, за мое огромно щастие, но много си падам по веган торти, и то как го разбрах, онзи ден жената беше направила една торта беше най-яката, която съм опитвал. :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Elica » 13 Окт 2015, 13:27

Има много голямо разнообразие, толкова много салати и прочие. Хубавото на вегетарианците е че могат да ядат всичко, дори и синера, които са адски вкусни и предават страхотен вкус. :) иначе веганите са ограничени доста от това.
Аватар
Elica

Мнениеот Slavena » 13 Окт 2015, 14:49

Elica написа:Има много голямо разнообразие, толкова много салати и прочие. Хубавото на вегетарианците е че могат да ядат всичко, дори и синера, които са адски вкусни и предават страхотен вкус. :) иначе веганите са ограничени доста от това.

КОгато няма малко месце не ми го хвали, това не е ядене ,а измислица ;)
Slavena

Мнениеот BeenieGal » 13 Окт 2015, 15:59

Slavena написа:
Elica написа:Има много голямо разнообразие, толкова много салати и прочие. Хубавото на вегетарианците е че могат да ядат всичко, дори и синера, които са адски вкусни и предават страхотен вкус. :) иначе веганите са ограничени доста от това.

КОгато няма малко месце не ми го хвали, това не е ядене ,а измислица ;)

Абе, Славенче, ти нали беше набожна, как оцеляваш по време на постите, не приритваш ли? :lol:
Аватар
BeenieGal

Re: Вегетарианството - предимства и недостатъци

Мнениеот dinkog » 22 Мар 2016, 13:32

Психарията в дадена област може да се прояви при всеки. Но когато става въпрос за хранене, всички са много запознати и компетентни, а и се вълнуват много, затова при храненето има толкова сериозни спорове. :)
Аз съм вегетарианец от както се помня, не мога да се определя като веган, защото си позволявам някои неща от животински произход, рядко, но хапвам.
Чувствам се добре - жизнен, имам здраво тяло, нямам проблеми с килограмите, но защото съм осъзнат вегетариенц, много често като стане вегетарианци и наблягаме на кифлите с шоколад и на баничките със сирене, щото си мислим, че няма нищо за ядене. :) Сложно е, няма много недостатъци, стига да знаеш какво правиш и да си наясно защо го правиш
Аватар
dinkog

Мнениеот dinkog » 22 Мар 2016, 14:02

Едно от любимите ми неща за ядене е Вегетарианска лазаня. :) Прави се много лесно:
Правим пакет кори за лазаня, според описанието на кутията. През това време си правим сосовете. Единия е доматен- за него ни трябва голяма глава лук, 2-3 скилитки чесън, около 400 грама гъби, и 2 зелени чушки. Всичко се нарязва на дребно, с изключение на гъбите - те си стават на филийки. :) запържва се всичко и когато е готово, слагаме доматен сос и босилек, оставяме да се сготви докато стане на сос със добра консистенция. :) подправяме си със сол и пипер още в началото. :)
Правим си и друг сос от сирена - може крема сирене, моцарела, обикновено сирене, кашкавалът е задължителен., слагаме и 2 яйца. ;) гледаме сирената да са около 500 грама. И разбъркваме. :)
Редим лазанята, като почваме и слагаме на дъното на тавата малко от доматения сос, кори -от двата соса, малко пармезан, кори сос и т.н. завършваме с доматения сос и поръсваме обилно с пармезан и кашкавал. Пече се докато стане златист кашкавала и нападаме. :) Аз лично застъпвам малко корите от лазяната, не ги слагам една до друга, те пак стават много сочни, но и става по-хранително и по-бързо. :wink: Предполагам, че могат да се заменят зеленчуците по избор и вкус. :)
Аватар
dinkog

Мнениеот black » 23 Мар 2016, 13:58

dinkog написа:Едно от любимите ми неща за ядене е Вегетарианска лазаня. :) Прави се много лесно:
Правим пакет кори за лазаня, според описанието на кутията. През това време си правим сосовете. Единия е доматен- за него ни трябва голяма глава лук, 2-3 скилитки чесън, около 400 грама гъби, и 2 зелени чушки. Всичко се нарязва на дребно, с изключение на гъбите - те си стават на филийки. :) запържва се всичко и когато е готово, слагаме доматен сос и босилек, оставяме да се сготви докато стане на сос със добра консистенция. :) подправяме си със сол и пипер още в началото. :)
Правим си и друг сос от сирена - може крема сирене, моцарела, обикновено сирене, кашкавалът е задължителен., слагаме и 2 яйца. ;) гледаме сирената да са около 500 грама. И разбъркваме. :)
Редим лазанята, като почваме и слагаме на дъното на тавата малко от доматения сос, кори -от двата соса, малко пармезан, кори сос и т.н. завършваме с доматения сос и поръсваме обилно с пармезан и кашкавал. Пече се докато стане златист кашкавала и нападаме. :) Аз лично застъпвам малко корите от лазяната, не ги слагам една до друга, те пак стават много сочни, но и става по-хранително и по-бързо. :wink: Предполагам, че могат да се заменят зеленчуците по избор и вкус. :)

Ще я пробваме вкъщи задължително, ще дам рецептата на жената, но ще добавя и други зеленчуци, за да не усещам отсъствието на месото :razz:
black

ПредишнаСледваща

Назад към Вегетарианци и вегани