Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот ArinaH » 14 Мар 2016, 01:27

Dr Violina Todeva написа:
ArinaH написа:Здравейте! Заради подкожни косъмчета, които впоследствие се превърнаха в ранички, ми останаха белези - тъмни петънца по кожата. Може ли да ми препоръчате нещо, с което да се махнат?

Здравейте!

Съветвам Ви да използвате редовно емолиент с урея поне 10%, а лятото, когато се излагате на слънце да използвате фотопротектор с висока защита - SPF не по-малко от 25!

С уважение,
д-р Тодева

Много благодаря! А за подкожните косъмчета можете ли да дадете съвет, защото те израстват по - бързо и раничките не могат напълно да заздравеят и така никога не могат да зараснат.
ArinaH

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Мар 2016, 13:08

ArinaH написа:
Dr Violina Todeva написа:
ArinaH написа:Здравейте! Заради подкожни косъмчета, които впоследствие се превърнаха в ранички, ми останаха белези - тъмни петънца по кожата. Може ли да ми препоръчате нещо, с което да се махнат?

Здравейте!

Съветвам Ви да използвате редовно емолиент с урея поне 10%, а лятото, когато се излагате на слънце да използвате фотопротектор с висока защита - SPF не по-малко от 25!

С уважение,
д-р Тодева

Много благодаря! А за подкожните косъмчета можете ли да дадете съвет, защото те израстват по - бързо и раничките не могат напълно да заздравеят и така никога не могат да зараснат.

Да, точно за тях Ви давам тази препоръка за "редовно емолиент с урея поне 10%, а лятото, когато се излагате на слънце да използвате фотопротектор с висока защита - SPF не по-малко от 25"!
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Лили.Яни » 22 Мар 2016, 20:16

Здравейте,др.Тодева.
Преди 15 дена ми правиха лапароскопска операция-гинекологична, в следствие на което в областта на корема останаха три прореза.Конците са махнати вече.Моля за Вашия съвет,относно това с какво бих могла да третирам белезите с цел тяхното максимално избледняване и колко време след лапароскопията мога да започна да правя това. Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание.
Поздрави: Лили
Лили.Яни

Мнениеот penkaseykova » 23 Мар 2016, 17:21

Здравейте д-р Виолина Тодева искам да ви попитам аз имам проблем с пигменти петна по лицето става вече две години и на скоро почнаха повече да ми се появят от всичко не само от слънцето еми дори сякакво видове козметични препарати иползвам слънце защитен крем 50+ но пак имам много, да ми казвате какво да правя с тях несто ефикасно изгодно дами предлагате ще съм ви благодарна мерси.
penkaseykova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 26 Мар 2016, 12:31

Лили.Яни написа:Здравейте,др.Тодева.
Преди 15 дена ми правиха лапароскопска операция-гинекологична, в следствие на което в областта на корема останаха три прореза.Конците са махнати вече.Моля за Вашия съвет,относно това с какво бих могла да третирам белезите с цел тяхното максимално избледняване и колко време след лапароскопията мога да започна да правя това. Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание.
Поздрави: Лили

Здравейте!

След като паднат коричките може да използвате Скарекс, Келокот или Дерматикс за 3 месеца, 2 пъти дневно.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 26 Мар 2016, 12:39

penkaseykova написа:Здравейте д-р Виолина Тодева искам да ви попитам аз имам проблем с пигменти петна по лицето става вече две години и на скоро почнаха повече да ми се появят от всичко не само от слънцето еми дори сякакво видове козметични препарати иползвам слънце защитен крем 50+ но пак имам много, да ми казвате какво да правя с тях несто ефикасно изгодно дами предлагате ще съм ви благодарна мерси.

Здравейте!

За съжаление не съществува универсално средство, с което да решите проблема си! Трудно ми е да дам конкретни препоръки без да съм запозната лично с проблема, защото не знам колко дълбоко е локализирана пигментацията, а това до голяма степен определя ефекта от лечение!
Съветвам Ви да посетите лично специалист, а междувременно използването на слънцезащитен крем целогодишно е задължително.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот penkaseykova » 29 Мар 2016, 19:05

мерси д-р Виолина Тодева за отговора ем да ми препоръчвате някак слънце защитен крем изгодно за моята проблем от някак фирма
penkaseykova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 30 Мар 2016, 11:13

penkaseykova написа:мерси д-р Виолина Тодева за отговора ем да ми препоръчвате някак слънце защитен крем изгодно за моята проблем от някак фирма

Съветвам Ви да си вземете крем с фактор на защита 50 на някоя от марките Авен, Ла рош, Биодерма или Уриаж. Те се предлагат в аптеките и трябва да подберете и според типа кожа! Някои от фирмите пускат и промоции!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ilianski94 » 03 Апр 2016, 00:11

Здравейте д-р Тодева! Бих искал да ви попитам за удачен крем за заличаване на белези, тъй като имам два белега на лицето, още от ранна детска възраст, който се получиха в следствие на падане върху заледена площ. И до днес на тези места не ми расте брада, пък бих искал да си я пусна, но така не изглежда хубава и ми се иска да залича тези белези....
ilianski94

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Апр 2016, 09:48

ilianski94 написа:Здравейте д-р Тодева! Бих искал да ви попитам за удачен крем за заличаване на белези, тъй като имам два белега на лицето, още от ранна детска възраст, който се получиха в следствие на падане върху заледена площ. И до днес на тези места не ми расте брада, пък бих искал да си я пусна, но така не изглежда хубава и ми се иска да залича тези белези....

Здравейте!

За съжаление на местата на белези няма как да се възстанови окосмяването! Какъв е вида на белезите? Ако желаете приложете снимка!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести