fairy написа:И аз мисля, че причините за повечето ин витро бебета е комплексна. Чернобил ни съсипа и сега последиците са налице. Щом лекарите казват, че има много случаи на 19-годишни момичета с рак на гърдата, за какво говорим. Отделно храната, която консумираме, е под всякаква критика. Влачим си и инфекциите на половата система без да ги лекуваме и после се чудим защо не можем да имаме деца. Лекарствата, с които се тъпчем и ние не знаем за какво, и те имат своите странични ефекти. Хайде да не подхващам и темата за следите, които оставят самолетите, че ще стане дълга и широка.
Innerlane написа:Направо ми се реве като чета някои от коментарите в тази тема.
Право на всеки човек е да използва всеки даден от медицината и закона начин да си има дете.
С какво право ще каже една жена на друга - "Ето, аз съм здрава и успях да си родя дете, но ти не си и затова не можа, явно Бог не иска да имаш и при това положение си длъжна да си осиновиш, защото всичко друго е противоестествено!" Сериозно? Кара ли ви това да се чувствате нещо повече...?
Аз забременях естествено, но ако не можех, щях да прибягна до in vitro без капчица съмнение и съжаление. Поклон пред всички чудеса на съвременната медицина. Защото един такъв втори шанс си е точно това - чудо.
iwoni написа:Мисля, че едно от обясненията е и по-голямата възраст на жените, желаещи бебе. Наложи си като практика жените да раждат след 30 днешно време и ако решат да имат и второ дете, то се пада още по-късно.
Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта