Как да предпазя децата ми от наркотиците в училище?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Как да предпазя децата ми от наркотиците в училище?

Мнениеот qwerryyy » 16 Мар 2016, 10:19

тцтц... И това ли вече го има? Може би най-добре да си ограничите контактите на децата и да избирате основни училища, където няма много гимназисти, които биха могли да им пробутат такива неща. Отделно един хубав сериозен спорт от малки, много информация по случая, говорене, да им се набие в главите колко е опасно!
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Lili_pili » 16 Мар 2016, 10:46

Не мога да повярвам, че толкова малки деца имат достъп до наркотици! :shock: Не знам тея дилъри с какъв акъл го правят и то най-вече големите ученици защо дават на малките, потресена съм!
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Pipilota » 01 Апр 2016, 11:00

Lili_pili написа:Не мога да повярвам, че толкова малки деца имат достъп до наркотици! :shock: Не знам тея дилъри с какъв акъл го правят и то най-вече големите ученици защо дават на малките, потресена съм!

Големида дават на по-малките, а 13-15 годишните искат да се избъзикат с мъниците и така стават белите. Много говорене трябва за децата, м-н-о-г-о!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот klara » 01 Апр 2016, 11:44

Дори и да го запишеш в училище, където само малки учат, като отиде в гимназиалните класове неизбежно ще се сблъска с наркотиците и ще познава деца, които са пробвали или употребяват. В такива времена живеем вече. Дрогата е на път и под път. Освен да му говориш и да му показваш дори и най-бруталните снимки на наркомани, нямаш друг избор.
klara

Мнениеот Lili_pili » 05 Апр 2016, 13:24

klara написа:Дори и да го запишеш в училище, където само малки учат, като отиде в гимназиалните класове неизбежно ще се сблъска с наркотиците и ще познава деца, които са пробвали или употребяват. В такива времена живеем вече. Дрогата е на път и под път. Освен да му говориш и да му показваш дори и най-бруталните снимки на наркомани, нямаш друг избор.

И пак не се знае дали няма да реши "на мен тва няма ми се случи" и да почне да пробва а това, а онова..
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот iwoni » 07 Апр 2016, 14:48

Реши ли да пробва, после измъкването е много трудно, ако се увлече и попадне в такава компания.
iwoni

Мнениеот Krum » 12 Апр 2016, 10:42

iwoni написа:Реши ли да пробва, после измъкването е много трудно, ако се увлече и попадне в такава компания.

така е, само че лошото е, че сега почти всяка компания е такава, важното да съумее да се предпази да не реши да изпробва абсолютно всичко. Тук малко страх върши чудесна работа.
Аватар
Krum

Мнениеот irka » 14 Апр 2016, 16:33

Krum написа:
iwoni написа:Реши ли да пробва, после измъкването е много трудно, ако се увлече и попадне в такава компания.

така е, само че лошото е, че сега почти всяка компания е такава, важното да съумее да се предпази да не реши да изпробва абсолютно всичко. Тук малко страх върши чудесна работа.

Страхът идва от родителите и техните обяснения какво представляват наркотиците и до какво водят, но приятелите като ги гледаш готини и колко се кефят в началото на употребата май по- склонно е да повярва на дружките си отрочето и да пренебрегне предупрежденията. Аз се притеснявам, че в тази възраст лесно се подвеждат и лесно могат да залитнат.
irka

Мнениеот Rali_hr » 15 Апр 2016, 12:52

Оф и аз много се притеснявам, защото ще си каже "тъпата ми майка не иска да се забавлявам, не ме оставя да правя каквото си искам..." тийн годините са много сложни, особено в наши дни, когато всякакви опасности има :(
Аватар
Rali_hr

Мнениеот roksana » 15 Апр 2016, 16:39

Това е един от големите ми страхове, дано остане неоснователен, но пустите времена, в които живеем, наистина ни разказват играта понякога. Всеки родител се моли това да не се случва.
roksana

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети