Как да управляваме финансите си?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как да управляваме финансите си?

Мнениеот S_Milenska » 25 Яну 2015, 13:01

В България не е много лесно да се управляват финанси, защото често финансите по-скоро управляват нас, отколкото ние да имаме нещо за управление.
Аз съм решила, че на ден моето 3 членно семейство не бива да надвишава харчене от 10-12лв... за друго иначе не стигат финансите, за съжаление. :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Яну 2015, 16:30

Не знам хора как го правят този номер другите, на мен ми е някаква невъзможна мисия, хич не ми е лесно да се справя с финансите си!!!!! :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот mix_twix » 26 Яну 2015, 18:11

Намерете някой, който да ви ги управлява, аз например! :))
Иначе при мен какво е положението - вземам заплата, пазарувам за ядене - всяка седмица съм си нагласил по 50 лева за това (все пак съм си самичък :mrgreen: )
Останалото - плащам сметки, оставям 100лв. ако реша да замина на някъде за уикенда, оставям 50 за черни дни и с останалото живея, като разделям горе долу за всички дни до следващата заплата. :)
Аватар
mix_twix

Мнениеот Lili_pili » 26 Яну 2015, 18:16

За сам човек сякаш е по-лесно, особено ако парите стигат за всичко, особено пък като мен - живея с мама и тати и всички пари са ми за джобчето. :mrgreen:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Локумът » 26 Яну 2015, 18:28

Lili_pili написа:За сам човек сякаш е по-лесно, особено ако парите стигат за всичко, особено пък като мен - живея с мама и тати и всички пари са ми за джобчето. :mrgreen:

Ооо, това царство отдавна беше, сега двама като тебе имам на главите си, дето стоят и чакат тати да даде!... :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот Kaya » 27 Яну 2015, 11:35

Изобщо не е лесно да се занимаваш с пари, особено, когато ги няма, а в България в повечето случаи е така - няма ги. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Andrey » 27 Яну 2015, 12:52

Lili_pili написа:За сам човек сякаш е по-лесно, особено ако парите стигат за всичко, особено пък като мен - живея с мама и тати и всички пари са ми за джобчето. :mrgreen:

Накара ни всички да ти завиждаме, хаха
На моята възраст много от приятелите ми още живеят с родителите си, но аз предпочитам да се справям сам, разбира се, понякога ми помагат, с наема най-често, но винаги им връщам заема. :mrgreen:
Аватар
Andrey

Мнениеот Krum » 12 Апр 2016, 11:11

Ами ако си станал на 25 години и чакаш мама и тати още да те хранят това си е абсолютно идиотско.
Аватар
Krum

Мнениеот irka » 14 Апр 2016, 16:16

Нещата са различни относно финансите, когато си сам и когато си семеен. Зависи и от човека. Някои дори и да се грижат само за себе си, пак едва свързват двата края на края на месеца :grin: . Жената в семейството според мен трябва да движи нещата с финансите. Тя знае колко пари й трябват за пазаруване е храна, колко са сметките и съответно си прави изчисленията с какво разполага и колко й трябва. Знаеш колко получаваш, колко ти отиват за належащите неща и гледаш да не харчиш повече, отколкото си си поставил като граница на месец.
irka

Мнениеот kalinka-kuku » 06 Юли 2016, 16:00

irka написа:Нещата са различни относно финансите, когато си сам и когато си семеен. Зависи и от човека. Някои дори и да се грижат само за себе си, пак едва свързват двата края на края на месеца :grin: . Жената в семейството според мен трябва да движи нещата с финансите. Тя знае колко пари й трябват за пазаруване е храна, колко са сметките и съответно си прави изчисленията с какво разполага и колко й трябва. Знаеш колко получаваш, колко ти отиват за належащите неща и гледаш да не харчиш повече, отколкото си си поставил като граница на месец.

Мъжете нима не знаят? Те не пазаруват ли, не купуват ли различни неща, не плащат ли сметки?
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси