Абитуриентските балове - преди и сега

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Абитуриентските балове - преди и сега

Мнениеот pavleta » 13 Май 2016, 16:46

Сега с наближаването на абитуриентската еуфория се замислих какви бяха някога баловете и сега какви са. Честно да си кажа май повече са приликите, но пък разликите като че ли са по-фрапиращи. Желанието да се покажеш в най-хубавия си вид и да смаеш всички с младостта и красотата си сигурно няма и да изчезне в което и да е поколение. Родителите все са давали мило и драго порасналото им дете да не срамува по това време на годината. На мен малко ми изглежда повече престараването. Вие какво мислите? Какви бяха баловете някога и сега как изглеждат? Има ли шанс някога да отшуми тяхната мода? Излишно ли е цялото суетене или си заслужават финансовите и емоционални усилия?
pavleta

Re: Абитуриентските балове - преди и сега

Мнениеот klara » 13 Май 2016, 17:21

Всяко девойче иска да е неотразимо на бала си, независимо дали сега или преди години. Но някога си спомням, че нямаше екскурзии по чужбина и такива подобни. Не казвам, че това е лошо, но защо е необходимо чак по една, две вечери да се правят и екскурзии? Спомените са хубаво нещо, но прекалено ми се вижда.
klara

Мнениеот balsam » 14 Май 2016, 08:53

Споменът за абитуриентския бал остава дълго време и затова момчетата и момичетата се стремят да изкарат една бляскава, незабравима вечер. Чувстват се големи, пораснали, готови да се впуснат в живота. За мен балът е прекрасен финал на детските илюзии :smile: .
balsam

Мнениеот Mon_ton » 14 Май 2016, 10:41

В момента баловете са прекалена показност! Било то с показване на сексапил, с лъскави коли, с блестящи рокли и скъпи костюми, или модата, която за мен е абсурдна - носенето на народни носии, рокли с етно мотиви. Това вече е да търсиш внимание и да преиграваш. Нека не се лъжем, че това е излишно и смешно, лично за мен. Няма нищо по-красиво от това да си в приличен и актуален вид, но нарочно да се стремиш да привлечеш вниманието на околните с това, че си толкова голям родолюбец, като в същтоо време планираш вечерта да се напиеш като животно е смешно до няма и къде!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Andrey » 14 Май 2016, 11:06

Mon_ton написа:В момента баловете са прекалена показност! Било то с показване на сексапил, с лъскави коли, с блестящи рокли и скъпи костюми, или модата, която за мен е абсурдна - носенето на народни носии, рокли с етно мотиви. Това вече е да търсиш внимание и да преиграваш. Нека не се лъжем, че това е излишно и смешно, лично за мен. Няма нищо по-красиво от това да си в приличен и актуален вид, но нарочно да се стремиш да привлечеш вниманието на околните с това, че си толкова голям родолюбец, като в същтоо време планираш вечерта да се напиеш като животно е смешно до няма и къде!

И на мен не ми харесва това, да се направим на интересни - точно казано! Подкрепям инициативите да се даряват парите, които биха били похарчени по баловете, но не подкрепям носенето на носии и прекалена показност. Но в момента точно това е модерно, а хората с умиление казват "Браво! Респект!" :banghead:
Аватар
Andrey

Мнениеот Monika_Spasova » 14 Май 2016, 12:45

Според мен е хубава тази традиция, която се възражда в момента! Нека да се обличат и да изглеждат интересно и добре, какво по-хубаво, ако облеклото е от миналото ни?
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот irka » 14 Май 2016, 14:03

На мен ми харесва това, че даряват тоалетите си някои момичета на такива, които нямат възможност да си позволят скъпи дрехи за бала. По-добре това, отколкото да стоят в гардеробите и да събират прахоляка. Не разбирам стремежа да пръснеш пари за неща, които ще ти послужат само за абитуриентската вечер.
irka

Мнениеот Snejna » 16 Май 2016, 14:41

irka написа:На мен ми харесва това, че даряват тоалетите си някои момичета на такива, които нямат възможност да си позволят скъпи дрехи за бала. По-добре това, отколкото да стоят в гардеробите и да събират прахоляка. Не разбирам стремежа да пръснеш пари за неща, които ще ти послужат само за абитуриентската вечер.

Не е ли същото - да дарят скъпа дреха на друго дете, която пак ще събира прах, само че в друг гардероб?
Аватар
Snejna

Мнениеот annydance » 16 Май 2016, 15:57

Гледах по телевизията, че пак подготвят глоби за абитуриентите и шофьорите на абитуриенти, които нарушават правилника за движение. Голям кеф да се покажеш от колата! Като се прибиеш, хубав бал ще изкараш. Колко деца загинаха по време на тия балове!
annydance

Мнениеот Elica » 16 Май 2016, 16:35

annydance написа:Гледах по телевизията, че пак подготвят глоби за абитуриентите и шофьорите на абитуриенти, които нарушават правилника за движение. Голям кеф да се покажеш от колата! Като се прибиеш, хубав бал ще изкараш. Колко деца загинаха по време на тия балове!

Не знам тази мода с колите от къде се появи, когато аз завършвах нямаше подобно нещо, а сега украсени коли, истории, ненормална работа. :shock:
Аватар
Elica

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси