Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Сега откъде и какво сирене ще купуваме?

18 Май 2016, 11:36

Знаете, че преди дни излезе поредна проверка на сирената. Новата мода е да се добавя опасния ензима трансглутаминаза, за който още не се знае абсолютно нищо и какво причинява на организма. Според закона нямало права да бъде използвано в направата на сирене, но кой спазва правилата, след като дава сигурна и голяма печалба, за сметка на малкия разход. Отделно добавените вода, палмова мазнина и какво ли още не сякаш звучат вече съвсем нормално за нашия пазар. Стана ясно, че и много от магазините са отказали да покажат информацията за продукта, която трябва да я има при желание, когато става въпрос за насипните сирена, но те не са го направили. Това само може да ни каже в какво трябва да внимаваме, но тъй като сиренето е основна част от храненето на българина, вие самите какви сирена купувате, от кои марки сте доволни и как ги "тествате" в домашни условия?
Сега от къде и какво сирене ще купуваме?

Re: Сега откъде и какво сирене ще купуваме?

18 Май 2016, 12:54

Купувам сирене Елена, или Маджаров, до колкото разбрах, точно те нямат завишения, но в никакъв случай не вярвам, че могат да се сравняват с истинското сирене, което са правили нашите баби. Цената им е висока, но на качествата не знам до колко са истински и до колко нямат добавки. На вкус са хубави, макар че на мен Елена не ми харесва особено. :)

18 Май 2016, 13:29

Аз също вземам сирене над 8 лв килограма, а и като цяло избягвам да го ям де, хапвам много, много рядко, даже май сега пролетта повече, покрай салатите, на които им подхожда доста сиренето. :)

18 Май 2016, 15:53

Аз си вземем сирене от 6-7 лева, това ми е по джоба. намерила съм си марка, която ми допада на вкус, на качества не знам. Това е, че не може да се направи проверка на абсолютно всички сирена на пазара, защото този в София се различава от този по други места, освен марките, които са известни навсякъде. Но има много, които са по-скоро на местно ниво.

19 Май 2016, 09:35

До колкото разбрах Верея са дали най-добри резултати в лабораторията и е за предпочитане. При насипните сирена не може да се разчита на никакви етикети и никаква сигурност.

19 Май 2016, 09:46

Към насипното сирене винаги съм била с предубеждение и не купувам от него, но май няма голямо значение дали взимаш от него или вакуумирано при някои марки. Радвам се, че Верея са показали такива резултати, защото последно на него се спрях, дано да запазят качеството, защото често ставаме свидетели на практиката в началото, когато се опитват даа налагат нов продукт, независимо какъв, фирмите поддържат много добро качество. Но след време го развалят и хората се разочароват.

19 Май 2016, 09:56

Ферма Овис, предлагат сирене произведено само от тяхното мляко без добавки.

19 Май 2016, 10:25

Незабравка.Вълканова написа:Ферма Овис, предлагат сирене произведено само от тяхното мляко без добавки.

тези не съм ги чувала, сигурно са някоя фирма, която няма доставки из цяла България.

19 Май 2016, 10:51

Купувам сирене "мокрен" няма го в списъка на изследваните, обаче. Не знам добро ли е или лошо, но е вкусно.

19 Май 2016, 13:23

От време на време излиза по някой такъв списък, някои се информират, повечето не, но не съм чула да има някакви последствия за фирмите, които използват забранени и непрепоръчителни съставки. Какво става с тях? Продължават да си действат по същия начин!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2