Сега откъде и какво сирене ще купуваме?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Сега откъде и какво сирене ще купуваме?

Мнениеот Slavena » 19 Май 2016, 13:55

penelopa написа:От време на време излиза по някой такъв списък, някои се информират, повечето не, но не съм чула да има някакви последствия за фирмите, които използват забранени и непрепоръчителни съставки. Какво става с тях? Продължават да си действат по същия начин!

сигурно им налагат глоба и като я платят си правят каквото искат. но аз лично не се притеснявам много мисля 4е всичкото сирене е еднакво затова си купувам по-евтини
Slavena

Мнениеот dinkog » 19 Май 2016, 14:37

ДОбре е да не се яде сирене и без друго, но ако държите гледайте цената да е висока не забравяйте да четете етикетите :) не си купувайте сирене без етикет. ;)
Аватар
dinkog

Мнениеот mix_twix » 19 Май 2016, 16:12

Ако си намерите някоя баба да ви прави най-сигурно, че ще ядете качествено сирене. Иначе само това, което е над 10 лева килограма, но пък излиза адски скъпо за сирене..
Аватар
mix_twix

Мнениеот VeselinIvanov » 19 Май 2016, 16:51

Неса виновни тезш които тровят собственият си народ а тези които ни управляват а също и целият българси зоспал народ и наи вече заспалите млади хора защото техните деца също ще тровят и то бавно ние старите малко ни остана бъдете щосливо нещасни?!!!...
VeselinIvanov

Мнениеот mix_twix » 19 Май 2016, 17:06

VeselinIvanov написа:Неса виновни тезш които тровят собственият си народ а тези които ни управляват а също и целият българси зоспал народ и наи вече заспалите млади хора защото техните деца също ще тровят и то бавно ние старите малко ни остана бъдете щосливо нещасни?!!!...

Имаш право до някъде. ;) Все пак тея, дето ни тровят и те си заслужават наказанието. Пробелмът е, че не се заявяват точно и ясно опасните съставки!
Аватар
mix_twix

Мнениеот Yunona » 19 Май 2016, 17:56

Вкъщи купуваме "Лакрима" и напоследък Frezco. От скъпите са, особено второто, но пък у дома много намалихме консумацията на млечни продукти през последните години и цената не е от особено значение. Качеството обаче има огромно значение и се радвам, че тези сирена са дали чудесни резултати при изследванията.
Yunona

Мнениеот Pipilota » 20 Май 2016, 08:58

Лакрима не е лошо да, но вкусът му ми е особен, веднъж ядох и не се впечатлих много, не казвам, че беше лошо, опросто беше странно. :) Това второто което казваш, Юнонче, не съм го пробвала, не знам дали ще го намеря. ;)
Аз си харесвам едно насипно сирене, не знам дали е хубаво, но и ние не ядем много, главно през уикенда, ако направя баница, но е много, много рядко. Сега малко повече го включихме, заради класическата шопска салата, но преди на масата ни ежедневно имаше сирене, сега по-скоро говключваме в много специфични ястия. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот black » 20 Май 2016, 10:12

Ние без сирене не можем и почти всеки ден ядем. Затова пада голямо оглеждане и избиране. Наистина някои сирена са доста скъпи, но нали се стремиш да слагаш на масата що-годе нещо хубаво, особено за децата.
black

Мнениеот mix_twix » 24 Юни 2016, 15:10

Yunona написа:Вкъщи купуваме "Лакрима" и напоследък Frezco. От скъпите са, особено второто, но пък у дома много намалихме консумацията на млечни продукти през последните години и цената не е от особено значение. Качеството обаче има огромно значение и се радвам, че тези сирена са дали чудесни резултати при изследванията.

Лакрима не е никак лошо, но усещам някакъв странен вкус. На Димитър Маджаров е мноо добро сиренето, пробвайте го :)
Аватар
mix_twix

Мнениеот irka » 24 Юни 2016, 16:19

Има едно "Ралица", то също е хубаво.
irka

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети