Абитуриентските балове - преди и сега

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Абитуриентските балове - преди и сега

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Май 2016, 09:30

Не знам какво да кажа, направо. :) В момента е парад на суетата, прекалява се, а и родителите, които подаряват на дъщерите си силиконови бюстове ми идват в повече! Това вече е висша проява на абсолютна простотия, която явно се възпитава.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот miron » 18 Май 2016, 13:53

rabotnata pchela написа:Не знам какво да кажа, направо. :) В момента е парад на суетата, прекалява се, а и родителите, които подаряват на дъщерите си силиконови бюстове ми идват в повече! Това вече е висша проява на абсолютна простотия, която явно се възпитава.

Е то са гърди, джуки, прост народ, слаба държава се доказва покрай 24 май. :mrgreen:
miron

Мнениеот Monika_Spasova » 18 Май 2016, 16:33

Не виждам нищо лошо в това, да се облекат красиво и с официални дрехи. Много от тях няма да имат друг повод да се наконтят, но не одобрявам това да се превръща бала във върховно постижение, да се опъват червени килими, да се събира цялата рода да им даав луди пари, затова , че са успели, често с нисък успех да завършат гимназия.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот roksana » 19 Май 2016, 10:26

Някога партийните големци също са поръчвали от чужбина или от шикозна фирма тоалетите на чедата си, сега също е практика - по-богатите пак го правят. Някакъв цигански барон натоварил родата и отишли чак в Париж да вземат рокля на щерката и то не каква да е, а същата като на Бионсе. Няма нищо ново под слънцето. Сега просто мащабите и възможностите са по-големи. Иначе може да се каже, че и простотията е в малко повече :lol: .
roksana

Мнениеот Kremiliya » 19 Май 2016, 10:50

roksana написа:Някога партийните големци също са поръчвали от чужбина или от шикозна фирма тоалетите на чедата си, сега също е практика - по-богатите пак го правят. Някакъв цигански барон натоварил родата и отишли чак в Париж да вземат рокля на щерката и то не каква да е, а същата като на Бионсе. Няма нищо ново под слънцето. Сега просто мащабите и възможностите са по-големи. Иначе може да се каже, че и простотията е в малко повече :lol: .
Навремето повечето от нас имаха рокли от Русия, там беше голямата работа, а родителите често пъруваха, или все някой роднина ходеше до там и общо взето можеше д асе намери, това беше хитът тогава. Сега се прекалява, приположение, че и тук има леснодостъпни рокли и т.н, на времето поне нямаше такива неща, а сега вече е по-скоро смешно, отколкото за хвалене.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот penelopa » 19 Май 2016, 13:38

"Любимият" ми момент по това време на годината е като излезе мало и голямо да гледа как минават абитуриентите :lol: . Като завършвах училище това ми беше много омразно да ме гледат все едно ще ме оценяват. И досега не ходя да ги гледам. Тази традиция май няма да изчезне.
penelopa

Мнениеот dinkog » 19 Май 2016, 14:41

penelopa написа:"Любимият" ми момент по това време на годината е като излезе мало и голямо да гледа как минават абитуриентите :lol: . Като завършвах училище това ми беше много омразно да ме гледат все едно ще ме оценяват. И досега не ходя да ги гледам. Тази традиция май няма да изчезне.

И комшиите от блока да излезнат да гледат абитуриентите. Вярно, че го имаше това да се ходи да се гледат завършващите, никога не съм ходил, освен ако не попадна случайно в центъра по същото време, или ако не са ме поканили специално да видя и поздравя някой. :)
Аватар
dinkog

Мнениеот mix_twix » 19 Май 2016, 16:13

МИ напоследък е интересно да ги гледаш, макар че не съм попадал на такива от снимките, явно най-големите селяци са в Софията. :lol:
Аватар
mix_twix

Мнениеот iwoni » 20 Май 2016, 16:49

Сега май ходят да гледат и снимат само изцепките в облеклото, не ги виня, имат богат материал :lol: .
iwoni

Мнениеот fairy » 25 Май 2016, 14:36

Сега наемат лимузини, все някакви лъскави возила и защо - за да те видят с какво пристигаш! Голяма работа, нали после се прибираш и си караш таралясника :mrgreen: . Баловете заприличаха на по-официално събитие и от сватбата :lol: . Някои след години сигурно ще ги е срам да си показват снимките от бала.
fairy

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси