Вегетарианството - предимства и недостатъци

Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот

Re: Вегетарианци, какво обичате да похапвате, споделете любимата си рецепта?!

Мнениеот roksana » 03 Май 2016, 13:24

След тези дъждове копривата и спанакът са свежички и готови за приготвяне :grin: . Снабдих се от градината на мама по празниците и сега ще потърся по- разнообразни рецепти, че традиционните с тях ми омръзнаха. Нещо по-завъртяно да открия ми се ще :grin: .
roksana

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Май 2016, 14:20

Yunona написа:
penelopa написа:Много харесвам ориз със зеленчуци :grin: . Предполагам, че ще стане и с обикновен ориз, нали? Ти защо точно този тип си използвала?

Ползвах критараки, защото си го донесох от Гърция. Много обичам кулинарни сувенири :)
А то не е ориз всъщност, паста е. Само формата е като на ориз, но с огромни зърна.
Иначе може да си го сготвиш и с истински ориз или пък с някаква дребна паста.

Да се намеся и аз :) Баща ми го донесе от Гърция преди години, като .. нали любимо нещо. Хапвахме го често класическо със сос болонезе, но накрая запечено и обилно поръсено с кашкавал. Аз лично не го харесвам, формата ми е като че ли съм фитка и не го приемам особено, но правя понякога, за разнообразие.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот klara » 11 Май 2016, 09:38

През почивните дни за първи път опитах киноа. Беше смесена със зелен лук, маруля, варено яйце, сирене, доматки и страхотен сос, а най-отгоре задушена риба. Страшно много ми хареса и сега ще си търся да си купя, за да си я правя. Даже и домочадието лудна по нея :lol: .
klara

Мнениеот Andrey » 11 Май 2016, 13:18

klara написа:През почивните дни за първи път опитах киноа. Беше смесена със зелен лук, маруля, варено яйце, сирене, доматки и страхотен сос, а най-отгоре задушена риба. Страшно много ми хареса и сега ще си търся да си купя, за да си я правя. Даже и домочадието лудна по нея :lol: .

Ами интересно защо е луднало по нея, с какъв сос е било? Иначе сама по себе си киноата не е нищо особено.. :)
Аватар
Andrey

Мнениеот klara » 12 Май 2016, 11:25

Andrey написа:
klara написа:През почивните дни за първи път опитах киноа. Беше смесена със зелен лук, маруля, варено яйце, сирене, доматки и страхотен сос, а най-отгоре задушена риба. Страшно много ми хареса и сега ще си търся да си купя, за да си я правя. Даже и домочадието лудна по нея :lol: .

Ами интересно защо е луднало по нея, с какъв сос е било? Иначе сама по себе си киноата не е нищо особено.. :)

Ядохме я в заведение и не знам какво бяха сложили като сос. Май усетих сос Уорчестър, балсамико, но имаше и още нещо. Ще импровизирам вкъщи, дано оцеля :grin: . Иначе като вкус киноата не е кой знае какво, но така съчетани вкусовете бяха страхотни.
klara

Мнениеот Andrey » 31 Май 2016, 15:02

Сос Уончестър не съм опитвал никога, изобщо не знам какъв е на вкус :)
Аватар
Andrey

Re: Вегетарианството - предимства и недостатъци

Мнениеот Krum » 14 Юни 2016, 11:45

dinkog написа:Психарията в дадена област може да се прояви при всеки. Но когато става въпрос за хранене, всички са много запознати и компетентни, а и се вълнуват много, затова при храненето има толкова сериозни спорове. :)
Аз съм вегетарианец от както се помня, не мога да се определя като веган, защото си позволявам някои неща от животински произход, рядко, но хапвам.
Чувствам се добре - жизнен, имам здраво тяло, нямам проблеми с килограмите, но защото съм осъзнат вегетариенц, много често като стане вегетарианци и наблягаме на кифлите с шоколад и на баничките със сирене, щото си мислим, че няма нищо за ядене. :) Сложно е, няма много недостатъци, стига да знаеш какво правиш и да си наясно защо го правиш

Е то като го почувстваш, тъпо е само, когато се натискаш и злобно и противно искаш да убедиш другия, че си прав.
Аватар
Krum

Мнениеот mamina » 14 Юни 2016, 12:02

Не е нужно да се убеждаваме кое е по-добро и кое е лошо. Който иска,опитва и преценява дали му понася. Според мен за да разбереш кое е за теб, трябва да пробваш за определен период да си вегетарианец и тогава да видиш дали можеш да живееш така и дали се чувстваш по-добре.
mamina

Мнениеот silver933 » 08 Юли 2016, 13:16

само ако не ставаш войнствен е добре. :) ПОлезно е със сигурност да с ехраниш с повече жива храна, може да се ядат яко риби, което е супер полезно и на 100% замества месото
Аватар
silver933

Мнениеот Harmony » 08 Юли 2016, 14:09

silver933 написа:само ако не ставаш войнствен е добре. :) ПОлезно е със сигурност да с ехраниш с повече жива храна, може да се ядат яко риби, което е супер полезно и на 100% замества месото

Аз познавам двама вегетарианци, единият е брат ми и нямам впечатление да са войнствени :smile: . Даже напротив, и двамата са душици.
Аватар
Harmony

ПредишнаСледваща

Назад към Вегетарианци и вегани