Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Май 2016, 11:26

Димитър.Я. написа:
Dr Violina Todeva написа:
Димитър.Я. написа:Здравейте д-р Тодева, от известно време ми се появяват тези "обриви" по кожата - винаги са единични и на случайни места (корем, врат и тн). Появяват се спорадично върху видимо незасегната кожа и в рамките на около половин час стават с размер колкото голяма монета - бяло петно заградено от силно зачервена кожа, леко сърбящо. След не повече от час зачервяването изчезва и на мястото на бялото петно остава малка следа. Чудя се на какво ли може да се дължи според вас? Наскоро прекарах лихен планус, мъчи ме 7 месеца и останаха белези на места. Това прилича ли на алергична реакция или хистаминова непоносимост? Ще съм благодарен на всякакъв съвет.

http://prikachi.com/images.php?images/160/8693160o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/163/8693163K.jpg

Здравейте!

Според мен по това, което виждам на снимките обривът е алергичен и трябва да се потърси причината за него! Посетете кожен лекар, освен ако проблемът не е изчезнал вече и без да сте се консултирал с лекар и да сте провеждал лечение!

С уважение,y
д-р Тодева

Здравейте, и благодаря за отговора! За съжаление, днес отново се появи същото нещо, но на съвсем различно място. Този път е дори по-зле от предните. Тъй като известно време не се бяха появявяли, си мислех, че е било нещо моментно и е отшумяло, затова и не съм взимал мерки, но очевидно не е така.

Възможно ли е да направя консултация с вас и как става записването за преглед?

Предварително благодаря.

Здравейте!

Може да се обадите на посочения телефон и да запазите удобен за Вас час!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот stela.b » 04 Май 2016, 10:05

Здравейте Д-р. Тодева,
Преди няколко седмици установиха, че съм с хронична уртикария. Ходих на дерматолог, алерголог, и една жена която се занимава с диагностика на цялото тяло. Правени са ми всякакви изследвания, но те не показаха нищо притеснително. Пия Ксизал, Aerius, и Фортекал, не бих казала че се влияя от тях. Работя като промоутър и работата ми включва носене на тежка чанта с флаери. Вчера ми се наложи да нося две чанти, като едната от тях беше изключително тежка и ми се беше впила в рамото, след като се прибрах, на мястото на чантите се образуваха подутини, като отоци, болящи и сърбящи както и по ключицата. Слагах си компреси с лед, но явно не са били от полза, тъй като тази сутрин са все в същото състояние.
Можете ли да ми препоръчате вид компрес или мазило което да облекчи отока?

Благодаря ви предварително! :)
stela.b

Мнениеот podpalva4kata » 05 Май 2016, 20:52

Здравейте д-р Тодева!Искам да попитам за приятелят ми,които има силен сърбеж и ситен обрив по цялото тяло(корем,ръце,гръб,крака) без лицето ,какво може да е ?Какво лечение може да се предприеме или поне да облекчи сърбежа,защото е непоносим!!Благодаря предварително качила съм и снимки
Прикачени файлове
13141134_10208177764154127_2081451923_n.jpg
13141134_10208177764154127_2081451923_n.jpg (88.31 KiB) Прегледано 793 пъти
13150017_10208177763994123_1076314284_n.jpg
13150017_10208177763994123_1076314284_n.jpg (70.93 KiB) Прегледано 793 пъти
13183245_10208177761714066_1132513191_n.jpg
13183245_10208177761714066_1132513191_n.jpg (60.62 KiB) Прегледано 793 пъти
podpalva4kata

Мнениеот Светла.Д. » 15 Май 2016, 18:11

Здравейте д-р Тодева!
Имам зачервявания около очите и по и около устата и на едната ръка, които сърбят и се лющят на ситни бели люспички. Очите ми понякога се подуват, а ъгълчетата на устата ми се цепват до кръв. На пипане кожата на тези места е суха и груба. Ходих на дерматолог, който ми каза, че е контакна алергия и ми предписа Лорано и козметични кремове. Нямаше никакъв ефект, дали от него или от друго, но докато пиех Лорано косата ми започна да се скубе повече от нормалното и продължава и до сега, въпреки че свърших опаковкота преди две седмици.
Сърбежът и беленето на очите и устата ми спират от Лориден и Флуцинар, но за кратко после пак се появяват. В момента се мажа с Ламизил и антимикотичен спирт (по ръката), от които сърбежът изчева и червенината намалява, но не изчезва съвсем.
При мокрене с вода състоянието се влошава.
Според Вас за алергия ли става въпрос, гъбички или?
Поздрави!
Светла.Д.

Мнениеот Теодора.Тодорова » 19 Май 2016, 20:25

Здравейте, д-р Тодева!
На 24 години съм и от около 6-7 години имам ето тази екзема, която ту се пявява, ту изчезва. През годините съм изпробвала няколко крема акто Дипрогента, Дактакорт, Алое, Невен, но нищо от посочените не й повлиява. Екземаата е на лявата ми ръка като е фокусирана главно над малкия и безименния пръст. Миналата зима се появи екзема, изглеждаща по същия начин и на дясната ми ръка, но за около два месеца изчезна и повече не се е появявала. Тази зима за пръв път екземата на лявата ми ръка се разшири и обхвана безименния ми пръст до половината и се образуваха две нови петънца, които съм приложила в прикачени файлове в и-мейла, който Ви изпратих.Имам силен сурбеж и щипене, но от време на време.
Според Вас какъв тип е екземата и от какво би се повлияла?
Благодаря предварително!
С уважение - Теодора Тодорова
Теодора.Тодорова

Мнениеот vesela.karamfilova » 25 Май 2016, 10:00

Доктор Тодева, здравейте! Аз съм на 52 години и през началото на тази година на средния ми пръст на ръката се появи нещо като екзема. Посетих лекар, изписа ми Три дерм крем. Прилагах го, екземата изчезна, но няколко дни след като спрях с мазането, екземата се върна. Започнах отново да я мажа с Три дерм, но вече не се повлиява от него. Изпращам Ви снимки на и-мейла. Самата екзема е много суха, сърби ме и щипе при допир със сапун или веро. Когато тръгне да се появява екземата е във вид на малки точици, изглеждащи пълни с вода и за два до три дни видът й се променя до нацепена и суха кожа. Бихте ли ми казали с какво да я третирам и от какъв вид е според Вас?

Искрени благодарности!
Весела Карамфилова
vesela.karamfilova

Мнениеот talitovich » 31 Май 2016, 17:48

Здравейте д-р.Тодева преди около 4 месеца започна да ме сърби цялото тяло без никакъв обрив,ходих на лекар и ми казаха че явно е някаква алергия или нещо на нервна почва и ми изписаха успокоителни и противоалергични,през времето в което ги пиех ми беше минало ,но като свършиха всичко наново.Отидох при кожен лекар тя каза че не може да разбере тъй като нямало нито пъпки нито нищо и ми изписа разни мазила.Успокои ме дори бях на екскурзия в чужбина и там нищо нито грам сърбеж,с прибирането вкъщи всичко започна отново.Отново отидох на лекар и тя реши че имам краста което ми се стори ужасно тъй като за мен това е болест на нечистоплътните ,а аз определено не съм от тях.Предписа ми АКАРОЛ изпълних стрикно инструкциите дори след седмица повторих процедурата.Сега след две седмици сърбежа не е както преди освен по ръцете там ме сърби най много и като се почеша по ръцете и особено по дланите ми излизат едни ситни пъпчици ,които след известно време изчезват.Възможно ли е наистина да е краста и просто да не се е излекувала.Моля Ви дайте ми съвет :sad:
talitovich

Мнениеот talitovich » 31 Май 2016, 23:17

Ето това са пъпчиците след разчесване ,просто не се забелязват много и ми е трудно да ги снимам по добре
Прикачени файлове
13330357_666456290159159_491409583_n.jpg
13330357_666456290159159_491409583_n.jpg (109.09 KiB) Прегледано 620 пъти
talitovich

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Юни 2016, 12:04

stela.b написа:Здравейте Д-р. Тодева,
Преди няколко седмици установиха, че съм с хронична уртикария. Ходих на дерматолог, алерголог, и една жена която се занимава с диагностика на цялото тяло. Правени са ми всякакви изследвания, но те не показаха нищо притеснително. Пия Ксизал, Aerius, и Фортекал, не бих казала че се влияя от тях. Работя като промоутър и работата ми включва носене на тежка чанта с флаери. Вчера ми се наложи да нося две чанти, като едната от тях беше изключително тежка и ми се беше впила в рамото, след като се прибрах, на мястото на чантите се образуваха подутини, като отоци, болящи и сърбящи както и по ключицата. Слагах си компреси с лед, но явно не са били от полза, тъй като тази сутрин са все в същото състояние.
Можете ли да ми препоръчате вид компрес или мазило което да облекчи отока?

Благодаря ви предварително! :)

Здравейте!

Съжалявам за забавянето на отговора! Надявам се, че проблемът вече е решен!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Юни 2016, 12:10

podpalva4kata написа:Здравейте д-р Тодева!Искам да попитам за приятелят ми,които има силен сърбеж и ситен обрив по цялото тяло(корем,ръце,гръб,крака) без лицето ,какво може да е ?Какво лечение може да се предприеме или поне да облекчи сърбежа,защото е непоносим!!Благодаря предварително качила съм и снимки

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора! Ако не сте посетили лекар Ви съветвам да го направите, защото проблемът изисква лечение!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести