Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Юни 2016, 12:29

Светла.Д. написа:Здравейте д-р Тодева!
Имам зачервявания около очите и по и около устата и на едната ръка, които сърбят и се лющят на ситни бели люспички. Очите ми понякога се подуват, а ъгълчетата на устата ми се цепват до кръв. На пипане кожата на тези места е суха и груба. Ходих на дерматолог, който ми каза, че е контакна алергия и ми предписа Лорано и козметични кремове. Нямаше никакъв ефект, дали от него или от друго, но докато пиех Лорано косата ми започна да се скубе повече от нормалното и продължава и до сега, въпреки че свърших опаковкота преди две седмици.
Сърбежът и беленето на очите и устата ми спират от Лориден и Флуцинар, но за кратко после пак се появяват. В момента се мажа с Ламизил и антимикотичен спирт (по ръката), от които сърбежът изчева и червенината намалява, но не изчезва съвсем.
При мокрене с вода състоянието се влошава.
Според Вас за алергия ли става въпрос, гъбички или?
Поздрави!

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора! Не мога да се ориентирам какъв е проблемът само от описанието. Ако желаете може да изпратите снимки!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Юни 2016, 12:53

Теодора.Тодорова написа:Здравейте, д-р Тодева!
На 24 години съм и от около 6-7 години имам ето тази екзема, която ту се пявява, ту изчезва. През годините съм изпробвала няколко крема акто Дипрогента, Дактакорт, Алое, Невен, но нищо от посочените не й повлиява. Екземаата е на лявата ми ръка като е фокусирана главно над малкия и безименния пръст. Миналата зима се появи екзема, изглеждаща по същия начин и на дясната ми ръка, но за около два месеца изчезна и повече не се е появявала. Тази зима за пръв път екземата на лявата ми ръка се разшири и обхвана безименния ми пръст до половината и се образуваха две нови петънца, които съм приложила в прикачени файлове в и-мейла, който Ви изпратих.Имам силен сурбеж и щипене, но от време на време.
Според Вас какъв тип е екземата и от какво би се повлияла?
Благодаря предварително!
С уважение - Теодора Тодорова

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора! Видях снимките, които сте приложила в е-мейла! Използвате ли редовно овлажняващи кремове за ръце? Моят съвет е ако не го правите да започнете, защото причината може да е сухотата на кожата!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Юни 2016, 13:01

vesela.karamfilova написа:Доктор Тодева, здравейте! Аз съм на 52 години и през началото на тази година на средния ми пръст на ръката се появи нещо като екзема. Посетих лекар, изписа ми Три дерм крем. Прилагах го, екземата изчезна, но няколко дни след като спрях с мазането, екземата се върна. Започнах отново да я мажа с Три дерм, но вече не се повлиява от него. Изпращам Ви снимки на и-мейла. Самата екзема е много суха, сърби ме и щипе при допир със сапун или веро. Когато тръгне да се появява екземата е във вид на малки точици, изглеждащи пълни с вода и за два до три дни видът й се променя до нацепена и суха кожа. Бихте ли ми казали с какво да я третирам и от какъв вид е според Вас?

Искрени благодарности!
Весела Карамфилова

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора! Видях приложените снимки! Смятам, че трябва да се потърси и причина за оплакванията! Каква е Вашата професия и хобита? Не е уместно да прилагате често Тридерм!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Юни 2016, 13:06

talitovich написа:Здравейте д-р.Тодева преди около 4 месеца започна да ме сърби цялото тяло без никакъв обрив,ходих на лекар и ми казаха че явно е някаква алергия или нещо на нервна почва и ми изписаха успокоителни и противоалергични,през времето в което ги пиех ми беше минало ,но като свършиха всичко наново.Отидох при кожен лекар тя каза че не може да разбере тъй като нямало нито пъпки нито нищо и ми изписа разни мазила.Успокои ме дори бях на екскурзия в чужбина и там нищо нито грам сърбеж,с прибирането вкъщи всичко започна отново.Отново отидох на лекар и тя реши че имам краста което ми се стори ужасно тъй като за мен това е болест на нечистоплътните ,а аз определено не съм от тях.Предписа ми АКАРОЛ изпълних стрикно инструкциите дори след седмица повторих процедурата.Сега след две седмици сърбежа не е както преди освен по ръцете там ме сърби най много и като се почеша по ръцете и особено по дланите ми излизат едни ситни пъпчици ,които след известно време изчезват.Възможно ли е наистина да е краста и просто да не се е излекувала.Моля Ви дайте ми съвет :sad:

Здравейте!

Не е изключено да имате краста, но ми е трудно да кажа дали наистина е така! След като има съмнение и за алергия е добре да се направят и някои общи изследвания! Съветвам Ви да се доверите на някой от колегите и да следвате препоръките, докато откриете решение на проблема!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Теодора.Тодорова » 13 Юни 2016, 18:12

Dr Violina Todeva написа:
На 24 години съм и от около 6-7 години имам ето тази екзема, която ту се пявява, ту изчезва. През годините съм изпробвала няколко крема акто Дипрогента, Дактакорт, Алое, Невен, но нищо от посочените не й повлиява. Екземаата е на лявата ми ръка като е фокусирана главно над малкия и безименния пръст. Миналата зима се появи екзема, изглеждаща по същия начин и на дясната ми ръка, но за около два месеца изчезна и повече не се е появявала. Тази зима за пръв път екземата на лявата ми ръка се разшири и обхвана безименния ми пръст до половината и се образуваха две нови петънца, които съм приложила в прикачени файлове в и-мейла, който Ви изпратих.Имам силен сурбеж и щипене, но от време на време.
Благодаря предварително!

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора! Видях снимките, които сте приложила в е-мейла! Използвате ли редовно овлажняващи кремове за ръце? Моят съвет е ако не го правите да започнете, защото причината може да е сухотата на кожата!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора!
Използвам редовно серията lipikar на la roche posay. Има ли по-добри продукти от това?
Третирах екземата седем дни с кортикостероиден крем и резултатът беше напълно изчезване на екземата.... но за седмица. Сега по кожата ми се появяват всеки ден повече и повече малки, пълни с вода точици, които при спукване щипят доста неприятно. Вече не знам какво да правя....
Теодора.Тодорова

Мнениеот vesela.karamfilova » 13 Юни 2016, 18:32

vesela.karamfilova написа:Доктор Тодева, здравейте! Аз съм на 52 години и през началото на тази година на средния ми пръст на ръката се появи нещо като екзема. Посетих лекар, изписа ми Три дерм крем. Прилагах го, екземата изчезна, но няколко дни след като спрях с мазането, екземата се върна. Започнах отново да я мажа с Три дерм, но вече не се повлиява от него. Изпращам Ви снимки на и-мейла. Самата екзема е много суха, сърби ме и щипе при допир със сапун или веро. Когато тръгне да се появява екземата е във вид на малки точици, изглеждащи пълни с вода и за два до три дни видът й се променя до нацепена и суха кожа. Бихте ли ми казали с какво да я третирам и от какъв вид е според Вас?

Искрени благодарности!
Весела Карамфилова

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора! Видях приложените снимки! Смятам, че трябва да се потърси и причина за оплакванията! Каква е Вашата професия и хобита? Не е уместно да прилагате често Тридерм!

С уважение,
д-р Тодева

Учител съм, но пиша на бяла дъска с маркери. Проверявам контролни.. и т.н. Просто не знам какво да използвам за облекчаване на състоянието си.
vesela.karamfilova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Юни 2016, 10:37

Теодора.Тодорова написа:
Благодаря предварително!

Здравейте!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора!
Използвам редовно серията lipikar на la roche posay. Има ли по-добри продукти от това?
Третирах екземата седем дни с кортикостероиден крем и резултатът беше напълно изчезване на екземата.... но за седмица. Сега по кожата ми се появяват всеки ден повече и повече малки, пълни с вода точици, които при спукване щипят доста неприятно. Вече не знам какво да правя....

Здравейте!

Каква е Вашата професия? Причината за провокацията може да е там! Може да замените липикар с екзомега!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Юни 2016, 11:35

vesela.karamfilova написа:

Искрени благодарности!
Весела Карамфилова

Здравейте!

С уважение,
д-р Тодева

Учител съм, но пиша на бяла дъска с маркери. Проверявам контролни.. и т.н. Просто не знам какво да използвам за облекчаване на състоянието си.

Здравейте!

Съветвам Ви да използвате редовно омекотяващ крем за ръце. Опитайте с а-дерма екзомега крем като мажете ръцете 4-5 дори 6 пъти дневно и ми пишете след 2 седмици!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот vesela.karamfilova » 06 Юли 2016, 14:28

Съветвам Ви да използвате редовно омекотяващ крем за ръце. Опитайте с а-дерма екзомега крем като мажете ръцете 4-5 дори 6 пъти дневно и ми пишете след 2 седмици!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте, др Тодева! От 16 юни мажа стриктно по няколко ръцете си с екзомега, но промяна в състоянието ми няма. Кожата на ръцете ми е по-мека и подхранена, но кремът не лекува проблема с екземата...
vesela.karamfilova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Юли 2016, 09:00

vesela.karamfilova написа:Съветвам Ви да използвате редовно омекотяващ крем за ръце. Опитайте с а-дерма екзомега крем като мажете ръцете 4-5 дори 6 пъти дневно и ми пишете след 2 седмици!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте, др Тодева! От 16 юни мажа стриктно по няколко ръцете си с екзомега, но промяна в състоянието ми няма. Кожата на ръцете ми е по-мека и подхранена, но кремът не лекува проблема с екземата...

Можете ли да приложите снимки на актуалното състояние?
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести