Могат ли лаковете за нокти да предизвикат гъбички?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Могат ли лаковете за нокти да предизвикат гъбички?

Мнениеот desislava.atanasova » 17 Юни 2016, 19:37

Самият лак няма как да причини гъбички. Оцветяването на нокътя става от това, че не е поставена база, която е задължителна да се нанесе, преди лака.
desislava.atanasova

Мнениеот annydance » 20 Юни 2016, 11:59

desislava.atanasova написа:
rabotnata pchela написа:
Jully написа:Мен повече ме притеснява, дали гел лаковете не причиняват това, все пак може би и ацетона в лакочистителя по някакъв начин действа върху гъбичките, но при гел лака той стои там месеци наред

И аз за това не се осмелявам да си направя гел лак, но пък примерно за краката, където така или иначе все е мазало, един гел лак може да се получи супер ;)

Точно ши лака може да доведе до гъбички и други проблеми особено на краката! А за лятото да не говорим. Потене, мръсотия... един не добре поставен ши лак може да доведе до много проблеми. От личет опит го знам. Когато един ши лак не е поставен качествено, става отваряне между нокътя и гела и точно там когато влезне вода, става идеалната среда за развитие на гъбички!

Поставянето е важен фактор и от него зависят много неща. Иначе самият шилак има частици в себе си, които пазят от бактериални и гъбични инфекции.
annydance

Мнениеот Elica » 20 Юни 2016, 14:50

desislava.atanasova написа:Самият лак няма как да причини гъбички. Оцветяването на нокътя става от това, че не е поставена база, която е задължителна да се нанесе, преди лака.

И обикновения лак ли трябва да бъде приготвен с база (предполагам безцветен лак)?
Аватар
Elica

Мнениеот Yarost » 21 Юни 2016, 11:30

Не вярвам лаковете да са виновни за появата, но може би пречат да се установи навреме появата ми. Като всеки път си с цветни нокти, не се виждаш ако почне да побелява нокътя, а го виждаш чак когато вече има проблем.
Yarost

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Юни 2016, 12:37

Yarost написа:Не вярвам лаковете да са виновни за появата, но може би пречат да се установи навреме появата ми. Като всеки път си с цветни нокти, не се виждаш ако почне да побелява нокътя, а го виждаш чак когато вече има проблем.

Ако са некачествени, няма ли да са предпоставка, като знам, че има лакове и по 80=-90 стотинки..
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Rali_hr » 21 Юни 2016, 14:14

Ваня Стойчева написа:
Yarost написа:Не вярвам лаковете да са виновни за появата, но може би пречат да се установи навреме появата ми. Като всеки път си с цветни нокти, не се виждаш ако почне да побелява нокътя, а го виждаш чак когато вече има проблем.

Ако са некачествени, няма ли да са предпоставка, като знам, че има лакове и по 80=-90 стотинки..

Най-добре е да се внимава и да не се използват такива. Веднъж съм се лакирала с подобен, защото беше оранжев, а аз много исках оранжев лак, после ноктите ми се боядисаха за месеци напред
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Bambaa » 24 Юни 2016, 14:00

Чак гъбички да предизвикват не ми се вярва. Гъбичките не са ли инфекция? Лакът може да влоши състоянието на заболял нокът предполагам.
Аватар
Bambaa

Мнениеот Yarost » 29 Юни 2016, 10:38

Ваня Стойчева написа:

Предполагам, че там проблемът ще е с вредни токсини, които проникват в организма през ноктите, а не гъбички.
Yarost

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Юни 2016, 16:45

вярно, че някои лакове не боядисват нокътя, а тези от под лев направо трябва да ги забранят за производство, кой знае каква са отрова. Това е, че много от нас не се замислят какво слагат по ноктите, косата и очите. Затова и евтината козметика си върви яко.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yarost » 30 Юни 2016, 10:20

Така е. За съжаление евтината козметика после ни излиза много скъпа.
Yarost

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим