desislava.atanasova написа:rabotnata pchela написа:Jully написа:Мен повече ме притеснява, дали гел лаковете не причиняват това, все пак може би и ацетона в лакочистителя по някакъв начин действа върху гъбичките, но при гел лака той стои там месеци наред
И аз за това не се осмелявам да си направя гел лак, но пък примерно за краката, където така или иначе все е мазало, един гел лак може да се получи супер ;)
Точно ши лака може да доведе до гъбички и други проблеми особено на краката! А за лятото да не говорим. Потене, мръсотия... един не добре поставен ши лак може да доведе до много проблеми. От личет опит го знам. Когато един ши лак не е поставен качествено, става отваряне между нокътя и гела и точно там когато влезне вода, става идеалната среда за развитие на гъбички!
desislava.atanasova написа:Самият лак няма как да причини гъбички. Оцветяването на нокътя става от това, че не е поставена база, която е задължителна да се нанесе, преди лака.
Yarost написа:Не вярвам лаковете да са виновни за появата, но може би пречат да се установи навреме появата ми. Като всеки път си с цветни нокти, не се виждаш ако почне да побелява нокътя, а го виждаш чак когато вече има проблем.
Ваня Стойчева написа:Yarost написа:Не вярвам лаковете да са виновни за появата, но може би пречат да се установи навреме появата ми. Като всеки път си с цветни нокти, не се виждаш ако почне да побелява нокътя, а го виждаш чак когато вече има проблем.
Ако са некачествени, няма ли да са предпоставка, като знам, че има лакове и по 80=-90 стотинки..
Ваня Стойчева написа:Yarost написа:Не вярвам лаковете да са виновни за появата, но може би пречат да се установи навреме появата ми. Като всеки път си с цветни нокти, не се виждаш ако почне да побелява нокътя, а го виждаш чак когато вече има проблем.
Ако са некачествени, няма ли да са предпоставка, като знам, че има лакове и по 80=-90 стотинки..
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта