Как лесно да почистим някои плодове?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как лесно да почистим някои плодове?

Мнениеот puhcheto » 22 Юни 2016, 13:51

Честно да ви кажа, понякога се чудя сама на себе си. Понеже обичам да ям всякакви плодове, никога не оставам без такива вкъщи. Но най-омразното ми е когато започна да ги почиствам преди да ям от тях. Имам чувството, че часове минават и накрая остава една кочина, която не знам как да избегна. То не са сокове, кори, обелки, всичко лепне и хвърчи по плота. Замислих се има ли правилен и грешен начин за почистването на някои плодове. Открих, че портокалът например, ако го срежа през средата, по-лесно се бели. Досега режех капачето му и докато махнех кората му течаха сокове отсякъде. Или нарът - разполовявах го на две като ябълка и все не можех да запазя цели зрънцата, докато ги извадя. Сега и него го режа през средата и с потупване излизат. Страхотни улеснения! Кои плодове ви затрудняват при почистването им и как по-лесно го правите с най-малко щети :lol: ? Ако имате оригинални и улесняващи техники, споделете ги!
Аватар
puhcheto

Re: Как лесно да почистим някои плодове?

Мнениеот penelopa » 22 Юни 2016, 14:09

Моето дете много мрази на ягодите отгоре да остава от дръжките им, не винаги може да се изчисти. Открих как да си реша проблема. Взимам една сламка и пробивам по средата отдолу нагоре на ягодата. И така се отделя дръжката и средната част на плода много лесно :wink: .
penelopa

Мнениеот Kaya » 22 Юни 2016, 14:31

Не съм се замисляла, аз много обичам плодове, но рядко ги почиствам. :) т.е. ако нямат нужда от чистене. Не знам тркове, гледах за почистве на на кивито с лъжица, но не се получава, по-лесно е с ножа. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот pravilno » 22 Юни 2016, 14:37

На мен ми е досадно да беля киви. Особено ако е по-презряло става мазало. Затова режа капачето, където е била дръжката, и с лъжица обикалям внимателно покрай обелката и така го издълбавам.
pravilno

Мнениеот Kaya » 22 Юни 2016, 15:48

pravilno написа:На мен ми е досадно да беля киви. Особено ако е по-презряло става мазало. Затова режа капачето, където е била дръжката, и с лъжица обикалям внимателно покрай обелката и така го издълбавам.

ама имам чувството, че някои хора на пук говорите. :) Точно да кажа, че не мога да се справя с кивито и веднага "ама не беее, ти бъркаш, то крива си!"
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот black » 23 Юни 2016, 15:45

Това с нара и с потупването май не се получава, зависи колко е узрял.
black

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Юни 2016, 16:52

black написа:Това с нара и с потупването май не се получава, зависи колко е узрял.

И аз съм го пробвала и не става, много сложно и голямо биене, а съм гледала клипове става за секунди. Или като да отвориш кокосов орех, едва ли не работа за 2 годишни, обаче такова блъскане пада и няма и няма отваряне!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Nightmare » 23 Юни 2016, 17:32

Аз съм пробвала това с портокала и като че ли е по-лесно наистина. Голям зор виждам аз с ананаса, но при него май няма лесен начин :lol: .
Nightmare

Мнениеот Pipilota » 27 Юни 2016, 13:33

Nightmare написа:Аз съм пробвала това с портокала и като че ли е по-лесно наистина. Голям зор виждам аз с ананаса, но при него май няма лесен начин :lol: .

С ананаса е лесно, само трябва да му намериш цаката, той като цяло се реже :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот pravilno » 27 Юни 2016, 14:35

Почистването на някои плодове е доста пипкава работа, а като почнат и да течат, става страшно :lol: . Но чак пък толкова да виждаме зор! Спомням си, че когато прави майка ми, сладко от череши, тогава идва малко в повече чистенето :lol: . Тогава без уред няма как да стане.
pravilno

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети