desivikialex написа:Здравейте!Имам локална склеродермия на брадичката петно 2 на 1,5см.Лекувано е с елоком и контратубекс, медикасол и още една паста за белези със с нещо беше.Петното от 2012 след раждане.В момента пак се удебели около него а четох че лечение може да стане с хепароид и медикасол и искам да попитам докато намеря начин да отида на лекар мога ли да се мажа с тези двете или е по добре с елоком или друг кортикостероид.Като ми поставиха диагнозата /без биопсия/ ми казаха да се мажа с елокома при поява на други петна.За всичките години то не се е променило съществено, до момента сега, когато леко се е подуло мястото.Моля зя вашето компетентно мнение.Ще мога да отида на лекар след месец, а дотогава мястото може и вече да е побеляло.
димитър стоянов написа:Здравейте,
наскоро (преди около 2-3 седмици) ми се появи малка, черна, изпъкнала бенка на крака. Преди няколко дни при докосване, тя падна, като се появи леко кървене, а в момента има следа като от малка пъпчица. Бихте ли ми казали дали е нещо притеснително и дали трябва да отида на лекар?
Поздрави!
Лаза написа:Здравейте,
имам от години няколко папиломи по врата.
Не съм имал проблеми с тях но почнаха да ми пречат при бръснене и обличане.Папиломите са малки около 2 до 3мм,само едната е малко по голяма(между другото тя виси почти на косъм и имам чувството че ще падне сама).
Въпросите ми са:
Може ли ми препоръчали метод за премахване,дали е нужно да се прави биопсия и има ли опасност от израждане при неволно разкъсване?
Благодаря
Rosiita70 написа:Здравейте ! От около седмица съм силно притеснена ! Имам голяма бенка на гърба /от както се помня я имам / ,която е релефна и прилича на малинка ,не е еднаква на цвят и има и малки косъмчета /помолих да ми я снимат ,иначе няма как за я видя/. Та от една седмица усещам болка не силна но я има от бенката ! Притеснена съм ! Моля за ваш мнение !Благодаря!
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта