Как лесно да почистим някои плодове?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как лесно да почистим някои плодове?

Мнениеот Rali_hr » 27 Юни 2016, 15:20

pravilno написа:Почистването на някои плодове е доста пипкава работа, а като почнат и да течат, става страшно :lol: . Но чак пък толкова да виждаме зор! Спомням си, че когато прави майка ми, сладко от череши, тогава идва малко в повече чистенето :lol: . Тогава без уред няма как да стане.

Знаеш ли какъв лесен трик има! Взема едно шише с малко гърло (като тези лимонадените навремето) и слага черешата и бута с шишче, също както с уреда. Излиза си костилката - остава си черешата, бързо и лесно! :mrgreen: Може да пробваш! :) Имаше и някъде клипче, но не се сещам къде го гледах. :sad:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот pavleta » 28 Юни 2016, 10:30

Rali_hr написа:
pravilno написа:Почистването на някои плодове е доста пипкава работа, а като почнат и да течат, става страшно :lol: . Но чак пък толкова да виждаме зор! Спомням си, че когато прави майка ми, сладко от череши, тогава идва малко в повече чистенето :lol: . Тогава без уред няма как да стане.

Знаеш ли какъв лесен трик има! Взема едно шише с малко гърло (като тези лимонадените навремето) и слага черешата и бута с шишче, също както с уреда. Излиза си костилката - остава си черешата, бързо и лесно! :mrgreen: Може да пробваш! :) Имаше и някъде клипче, но не се сещам къде го гледах. :sad:

Е, това е супер идея! На всичко му се намира колая, както казват :grin: . Само човек да има мозък и въображение :lol: .
pavleta

Мнениеот Kaya » 28 Юни 2016, 13:19

Бих го пробвала. Има една рецепта из фейсбук се върти за черешов сладкиш и факта, че няма как да си почистя черешите ме спираше да го изпробвам, но сега щом може така, ще е супер! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот silver933 » 28 Юни 2016, 14:39

Никога не съм се замислял, че може да ми е трудно, или че някой плод няма да го ям, щото ми е зор да го почистя. :roll: Всичко си го ям и си го приготвям доста бързо.
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 28 Юни 2016, 16:42

silver933 написа:Никога не съм се замислял, че може да ми е трудно, или че някой плод няма да го ям, щото ми е зор да го почистя. :roll: Всичко си го ям и си го приготвям доста бързо.

То като ти е вкусно, намираш си начини да го хапваш и т.н. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот ivoblinc » 28 Юни 2016, 17:48

Едва ли има по-труден плод за почистване и там каквото се сетите от кокосовия орех. Моят син веднъж като ми ревна, че иска да го опита и аз му купих, нека пробва. Обаче голям зор видях, докато го разбия. Направо със секирата трябваше да удрям :mrgreen: .
ivoblinc

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Юли 2016, 10:16

ivoblinc написа:Едва ли има по-труден плод за почистване и там каквото се сетите от кокосовия орех. Моят син веднъж като ми ревна, че иска да го опита и аз му купих, нека пробва. Обаче голям зор видях, докато го разбия. Направо със секирата трябваше да удрям :mrgreen: .

Има си философия и при него, но на мен не ми се получава. :) Мъжът го блъска с чук :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Snejna » 12 Юли 2016, 13:02

На мен ми е най-досадно да чистя ананас, киви и череши май! :)
Аватар
Snejna

Мнениеот iwoni » 12 Юли 2016, 13:16

rabotnata pchela написа:
ivoblinc написа:Едва ли има по-труден плод за почистване и там каквото се сетите от кокосовия орех. Моят син веднъж като ми ревна, че иска да го опита и аз му купих, нека пробва. Обаче голям зор видях, докато го разбия. Направо със секирата трябваше да удрям :mrgreen: .

Има си философия и при него, но на мен не ми се получава. :) Мъжът го блъска с чук :lol:

Каква е философията? Да няма специално място, където като го удариш и той се разцепва? Къде е?
iwoni

Мнениеот Kremiliya » 12 Юли 2016, 13:35

Ето как отварят кокосови орехи! Пробвала съм, на мен не ми се получи!
Аватар
Kremiliya

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети