Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот desivikialex » 07 Юни 2016, 13:01

Здравейте!Имам локална склеродермия на брадичката петно 2 на 1,5см.Лекувано е с елоком и контратубекс, медикасол и още една паста за белези със с нещо беше.Петното от 2012 след раждане.В момента пак се удебели около него а четох че лечение може да стане с хепароид и медикасол и искам да попитам докато намеря начин да отида на лекар мога ли да се мажа с тези двете или е по добре с елоком или друг кортикостероид.Като ми поставиха диагнозата /без биопсия/ ми казаха да се мажа с елокома при поява на други петна.За всичките години то не се е променило съществено, до момента сега, когато леко се е подуло мястото.Моля зя вашето компетентно мнение.Ще мога да отида на лекар след месец, а дотогава мястото може и вече да е побеляло.
desivikialex

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Юни 2016, 12:02

desivikialex написа:Здравейте!Имам локална склеродермия на брадичката петно 2 на 1,5см.Лекувано е с елоком и контратубекс, медикасол и още една паста за белези със с нещо беше.Петното от 2012 след раждане.В момента пак се удебели около него а четох че лечение може да стане с хепароид и медикасол и искам да попитам докато намеря начин да отида на лекар мога ли да се мажа с тези двете или е по добре с елоком или друг кортикостероид.Като ми поставиха диагнозата /без биопсия/ ми казаха да се мажа с елокома при поява на други петна.За всичките години то не се е променило съществено, до момента сега, когато леко се е подуло мястото.Моля зя вашето компетентно мнение.Ще мога да отида на лекар след месец, а дотогава мястото може и вече да е побеляло.

Здравейте!

За съжаление ми е трудно да дам препоръки само по описание и подобна диагноза без кожна биопсия! Ако инструкцията на лекаря е било за елоком по-добре е докато говорите и/или се видите с него да използвате това, което е препоръчано!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот димитър стоянов » 26 Юни 2016, 22:11

Здравейте,
наскоро (преди около 2-3 седмици) ми се появи малка, черна, изпъкнала бенка на крака. Преди няколко дни при докосване, тя падна, като се появи леко кървене, а в момента има следа като от малка пъпчица. Бихте ли ми казали дали е нещо притеснително и дали трябва да отида на лекар?
Поздрави!
димитър стоянов

Мнениеот Dr Violina Todeva » 27 Юни 2016, 12:43

димитър стоянов написа:Здравейте,
наскоро (преди около 2-3 седмици) ми се появи малка, черна, изпъкнала бенка на крака. Преди няколко дни при докосване, тя падна, като се появи леко кървене, а в момента има следа като от малка пъпчица. Бихте ли ми казали дали е нещо притеснително и дали трябва да отида на лекар?
Поздрави!

Здравейте!

Бихте ли могъл да приложите снимка?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Лаза » 27 Юни 2016, 21:26

Здравейте,
имам от години няколко папиломи по врата.
Не съм имал проблеми с тях но почнаха да ми пречат при бръснене и обличане.Папиломите са малки около 2 до 3мм,само едната е малко по голяма(между другото тя виси почти на косъм и имам чувството че ще падне сама).
Въпросите ми са:
Може ли ми препоръчали метод за премахване,дали е нужно да се прави биопсия и има ли опасност от израждане при неволно разкъсване?

Благодаря
Лаза

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Юни 2016, 15:46

Лаза написа:Здравейте,
имам от години няколко папиломи по врата.
Не съм имал проблеми с тях но почнаха да ми пречат при бръснене и обличане.Папиломите са малки около 2 до 3мм,само едната е малко по голяма(между другото тя виси почти на косъм и имам чувството че ще падне сама).
Въпросите ми са:
Може ли ми препоръчали метод за премахване,дали е нужно да се прави биопсия и има ли опасност от израждане при неволно разкъсване?

Благодаря

Здравейте!

Подобен тип брадавици най-успешно се премахват с електрокоагулация с високочестотен ток или деструктивен лазер. Обикновено не изискват биопсия и изследвания, но все пак е уместно, преди да се премахнат да ги види дерматолог, за да не се обърка брадавица с бенка или друг вид кожни израстъци.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Rosiita70 » 07 Юли 2016, 13:23

Здравейте ! От около седмица съм силно притеснена ! Имам голяма бенка на гърба /от както се помня я имам / ,която е релефна и прилича на малинка ,не е еднаква на цвят и има и малки косъмчета /помолих да ми я снимат ,иначе няма как за я видя/. Та от една седмица усещам болка не силна но я има от бенката ! Притеснена съм ! Моля за ваш мнение !Благодаря!
Rosiita70

Мнениеот visan » 14 Юли 2016, 18:27

Здравейте, на долната устна имам петно от 3-4 месеца , не боли , не кърви, сякаш и не расте, на размер е 3-4 мм , моля за яснота какво е и дали изглежда лошо. Много ви благодаря !
image (1).jpeg
image (1).jpeg (39.75 KiB) Прегледано 448 пъти

image.jpeg
image.jpeg (84.4 KiB) Прегледано 448 пъти
visan

Мнениеот visan » 15 Юли 2016, 14:28

Извинявам се, забравих да напиша , че петното не е подуто, на нивото на лигавицата е. А също така , че съм пушач, забелязах , че си държа цигарата на същото място , възможно ли е да е от пушенето?
visan

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Юли 2016, 10:53

Rosiita70 написа:Здравейте ! От около седмица съм силно притеснена ! Имам голяма бенка на гърба /от както се помня я имам / ,която е релефна и прилича на малинка ,не е еднаква на цвят и има и малки косъмчета /помолих да ми я снимат ,иначе няма как за я видя/. Та от една седмица усещам болка не силна но я има от бенката ! Притеснена съм ! Моля за ваш мнение !Благодаря!

Здравейте!

Съветвам Ви да посетите дерматолог, за да се направи преглед. Възможно е да сте разранила или натъртила мястото и това да е причината за болка!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести