nefertiti написа:Ако търсим села, които са около град, това не означава ли, че всъщност искаме да живеем в град. И че смятаме, че бихме живели на село само по принуда и някакви обстоятелства.
Не мога да се съглася. :) Животът на село дори и да е на 5км от града може да включва отглеждането на собствена реколта, търсенето на тишината и спокойствието, удобството на живота в къщата, удоволствието да се грижиш за собствената си храна. От друга страна е удобството на града с неговите възможности, работата, която се предлага, развлеченията. Това, че някой е избрал да живее на село не е начин да покаже, че е неудачник, който не е успял да стане гражданин. Това е избор и възможност да изпиташ удоволствието на два начина на живот. Живяла съм в къща в село на 14 км от града, беше страхотно, спокойно, имаш удоволствието да се препичаш на стълбите без да се притесняваш от никой. А когато искаш лесно можеш да отидеш на кафе с приятелки. Това не е изолация, не е и протест, не е и провал. На мен твоите думи ми звучат като определение за проваления гражданин.