Възможно ли е киселото мляко да навреди на децата?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Възможно ли е киселото мляко да навреди на децата?

Мнениеот donni » 28 Май 2014, 16:12

Мами, някои се притесняват от това, че децата им нямат апетит или са злояди, а аз от точно обратното, моето яде като невидяло!
В момента е на 7 месеца и освен кърмата, която яде, изпива и по 250мл. кисело мляко и това е минимум. Не зная къде го събира всичко това количество :shock: :shock: ,но започнах да се притеснявам за него.

От друга страна не връща, т.е. аз така разбирам, че не преяжда, но дали това, че изпива по толкова кисело мляко не му повлиява по някакъв не толкова добър начин? Дали може да му навреди, да започне рязко да качва килограми или нещо друго. :?

Съпругът ми е разказвал, че като дете са му давали рано рано кисело мляко и е бил много дебело бебе, сега си е слаб, но не мисля, че това за едно дете е нормално да бъде с 4 килограма над нормата, например!
Кажете, друг начин ли да намеря да дохранвам или да си продължим серийките с хапването на кисело мляко и според вас, ако му навреди по какъв начин може това да стане? :?
donni

Re: Възможно ли е киселото мляко да навреди на децата?

Мнениеот Loreyn » 28 Май 2014, 16:16

Много проблеми можеш да му докараш с кисело мляко, колкото и безобидно да звучи. По наше време повечето сме били тъпкани с кисело мляко, което от където и да го погледнеш си е лоша тактика, после язви, колити, алергии, бъбреци, опасно е, не че АМ е приказка, но поне е адаптирано, докато кравето не е, най-добре е до колкото съм чела домашно козе кисело мляко, най-близко било до човешкото.
Loreyn

Мнениеот pepa1974 » 28 Май 2014, 17:15

Loreyn написа:Много проблеми можеш да му докараш с кисело мляко, колкото и безобидно да звучи. По наше време повечето сме били тъпкани с кисело мляко, което от където и да го погледнеш си е лоша тактика, после язви, колити, алергии, бъбреци, опасно е, не че АМ е приказка, но поне е адаптирано, докато кравето не е, най-добре е до колкото съм чела домашно козе кисело мляко, най-близко било до човешкото.

и аз съм чела че козето е най-близко, но на мен пък хич не ми харесва на вкус....дали не е вредно и за децата?
pepa1974

Мнениеот nushi.kisyova » 29 Май 2014, 11:49

pepa1974 написа:
Loreyn написа:Много проблеми можеш да му докараш с кисело мляко, колкото и безобидно да звучи. По наше време повечето сме били тъпкани с кисело мляко, което от където и да го погледнеш си е лоша тактика, после язви, колити, алергии, бъбреци, опасно е, не че АМ е приказка, но поне е адаптирано, докато кравето не е, най-добре е до колкото съм чела домашно козе кисело мляко, най-близко било до човешкото.

и аз съм чела че козето е най-близко, но на мен пък хич не ми харесва на вкус....дали не е вредно и за децата?

хахаха, малко излезе, че като не ти харесва на вкус, сигурно е вредно за децата :!: :lol: :lol: :lol: според мен, просто не трябва толкова рано да се тормози един детски стомах, било то с краве, овче, козе мляко!
nushi.kisyova

Мнениеот Rali_hr » 28 Ное 2014, 12:17

На моето дете от глупост съм му давала кисело мляко а и защото нямах друг вариант, да ви кажа не е било с проблеми, нито е имало неразположения. От друга страна застраховки няма, че видиш ли щото е ядяло кисело мляко като малко, та като порасне имало язва :lol: :lol: :lol: Нали малко абсурдно звучи ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 20 Юли 2016, 10:37

Аз лично не вярвам да може да навреди кой знае колко много, при положение, че много често ние даваме истинско кисело мляко на децата си, а не купено от магазина, което кой знае какви измислени качества има. Все пак е най-добре детето да бъде кърмено с естествената кърма на майка му!
Аватар
Snejna

Мнениеот mangusta » 26 Юли 2016, 16:02

Чак след годинката дадох кисело мляко, не исках да предизвикам някоя алергия. По-добре да се застраховам, отколкото после да си блъскам главата. Нищо няма да му стане, ако яде по-късно кисело мляко.
mangusta

Мнениеот Snejna » 28 Юли 2016, 15:17

mangusta написа:Чак след годинката дадох кисело мляко, не исках да предизвикам някоя алергия. По-добре да се застраховам, отколкото после да си блъскам главата. Нищо няма да му стане, ако яде по-късно кисело мляко.

Това с тея алергии, за вярвам, че или ги имаш или ги нямаш. Някои лекари препоръчват дори и даването на алергени в по-ранна възраст, точно да успее да се справи огранизма с нея.
Аватар
Snejna

Мнениеот dinkog » 28 Юли 2016, 16:41

По принцип млякото не е от най-полезната храна и за малки и за големи, така че се опитайте да ги ограничите, до колкото ви е възможно. Може да създаде алергии при децата и още как..
Аватар
dinkog

Мнениеот Pipilota » 29 Юли 2016, 10:24

То не е само до захранването на бебето, ами и по-нататъчното му порастване. ;) май е по-добре да не се прекалява с него, особено при по-големите деца. Знае се, че е слузообразуващо и особено при болести, които са свързани със секрети е добре да не се хапва мляко.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство