Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот annamaria » 03 Авг 2016, 11:11

да, за такъв интимен преглед е още по-важно доктора да е деликатен, тактичен и стопроцентов професионалист. едно травмиращо преживяване в подобен момент повлиява на готовността на всяко момиче за профилактични прегледи занапред. още повече и ако става дума за преглед при венеролог, където всеки изпитва неудобство по презумпция.
annamaria

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lisandra » 03 Авг 2016, 12:26

Lili_pili написа:
nefertiti написа:С направления, за съжаление, изследванията, които ни назначават, никога не са изчерпателни и не обхващат всички възможни проблеми. Най-малкото защото докторите трябва да ги пестят и не могат да си позволяват да ни дадат да изследваме нещо, само заради евентуална вероятност да изскочи нещо. Ако разчитаме само на тях, много пъти не се улавят неща в зародиш, а чак когато са се развихрили и създали проблеми.

То това е тъпото, че има толкова много ограничения, реално, ако усещаш здравословен проблем и трябва да го откриеш може и месеци да минат, докато се намери причината, само защото няма направления.

Точно затова вече си ходя профилактично на прегледи, без да чакам направления, защото ако усещаш здравословен проблем, понякога може да е късно. За съжаление превенция на заболяванията при нас не е застъпена, а от здравословна и финансова гледна точка за пациентите ще е по-добре ако се практикува.
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот qwerryyy » 03 Авг 2016, 12:35

Амието го пак българския абсурд. Плащаш като луд здравни осигуровки и не знам си какви и накрая идеш на лекар и пак трябва да си платиш.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Lisandra » 03 Авг 2016, 12:39

Ое една страна се притесняваш от самия преглед, от друга да не са ти лепнали нещо венерическо, въпреки че като си в уютен кабинет с лекар, който проявява разбиране и се стреми максимално да те предразположи, разбираш, че не е толкова страшно.
Lisandra

Мнениеот pravilno » 03 Авг 2016, 13:59

Срам, не срам, притеснение, не притеснение отиваш и си казваш какво те мъчи, защото проблемът трябва да се реши и като не казваш или не взимаш мерки, става още по-зле. Дори и да не попаднеш на деликатен лекар, което е по-вероятно за съжаление, преглъщаш и правиш каквото ти каже, за да излезеш от ситуацията.
pravilno

Мнениеот tinkerbell » 04 Авг 2016, 09:59

Аа, не съм съгласна с това последното. Как така ще преглъщам и ще се оставя в ръцете на някого, само защото има такава титла. Дори и да разбира. Това е хуманитарна професия и отношението към пациентите е еднакво важно със знанията. Добре, че все пак имаме възможност да избираме при кого да идем. Но най-добре ако успеем от първия път да попаднем при такъв, при който да не се притесняваме.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Rali_hr » 04 Авг 2016, 10:07

Никога няма да забравя, като отидох на лекар още преди стоо години. :) Лекарят беше мъж отвратителен. Не ми беше първи преглед, но ме втрещи и сега избягвам мъже гинеколози! С влизането се държеше с мене, сякаш сме първи приятели,но от онея фриволни държания, сещате се. Накрая ме пита сто пъти мензиса ми не знам си какво. А как я ненавиждам тая дума и всички хора, които я употребяват за мен не са достойни и за здрасти от моя страна. :lol: :lol: :lol: Накрая ме изпрати с думите "ай ела след 1 седмица напомпана с вода да те видим на ехографа". Познайте дали отидох след седмица.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот ramimni » 04 Авг 2016, 12:48

Lisandra написа:
Lili_pili написа:
nefertiti написа:С направления, за съжаление, изследванията, които ни назначават, никога не са изчерпателни и не обхващат всички възможни проблеми. Най-малкото защото докторите трябва да ги пестят и не могат да си позволяват да ни дадат да изследваме нещо, само заради евентуална вероятност да изскочи нещо. Ако разчитаме само на тях, много пъти не се улавят неща в зародиш, а чак когато са се развихрили и създали проблеми.

То това е тъпото, че има толкова много ограничения, реално, ако усещаш здравословен проблем и трябва да го откриеш може и месеци да минат, докато се намери причината, само защото няма направления.

Точно затова вече си ходя профилактично на прегледи, без да чакам направления, защото ако усещаш здравословен проблем, понякога може да е късно. За съжаление превенция на заболяванията при нас не е застъпена, а от здравословна и финансова гледна точка за пациентите ще е по-добре ако се практикува.

В цял свят са го разбрали това и залагат повече на профилактиката и предпазването, а ние наливаме пари в лечение само. Затова сме водещи в класации на определени заболявания и нищо не постигаме в здравеопазването. Все едно да сипваш вода в съд без дъно.
ramimni

Мнениеот Pipilota » 04 Авг 2016, 14:02

Прави сте, че при нас профилактика НЯМА.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Gorica23 » 04 Авг 2016, 16:12

Вече не бих търпяла такова отношение, отивам при лекари, от които получавам необходимата грижа и внимание!
Gorica23

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология