Точно, вярва се, че ако се храниш супер здравословно, то поне един ден в седмицата e хубаво да се прави разтоварване, или веднъж годишно за повече дни. :)balsam написа:По принцип е така. Не съм много запозната, но дори и при такъв живот мисля, че поне един ден е хубаво да се направи гладолечение, защото все някакви натрупвания на вредни вещества се образуват и да се изчистят.
yana.ivanova написа:Аз преди време, след като наддаох кила след втората ми бременност реших да приложа този режим:
http://www.zemianazaem.com/archives/70
по метода на гладолечение на Лидия Ковачева. Малко се притеснявах дали ще мога да издържа, дали няма да ми прилошава, тъй като имам и ниско кръвно, но определено нямаше никакво прилошаване, а дори напротив - през цялото време имах тонус и ми беше много леко. Аз лично си мисля, че е в резултат на включения в "менюто" чай с мед и лимон и по-точно меда, който дава енергия и ти поддържа нормално ниво на кръвна захар. Та изкарах тогава 10 дена глад - плодове и чай с мед и лимон и след това 10 дена захранване. Свалих около 8 килограма, определено попривикнах към по-здравословна храна и не ми се ядеше сладко и тежки тестени и местни храни. Зора е първите 1, 2 дена, тогава малко ми умаляваше, но после се чувствах супер. А тогава изразходвах и много енергия и с децата :-) ... и определено не се умира от глад ако знаеш как да гладуваш. Много е важно и захранването защото определено може да си навреди човек ако реши да се наяде едно хубаво след периода на гладолечението. Определено препоръчвам. А като лечебен ефект не мога да кажа, че съм усетила нещо, тъй като съм нямала и някакви особени оплаквания.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта