Вярвате ли в гладолечението?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Вярвате ли в гладолечението?

Мнениеот fairy » 05 Авг 2016, 10:39

Аз не разбирам защо ако човек се храни здравословно, му е нужно да се подлага на гладолечение? Здравословното хранене също включва плодове, зеленчуци, минимум месо и други вредни храни. Гладолечението се прави за прочистване на организма. Но ако не го "замърсяваш", няма да имаш нужда от него.
fairy

Мнениеот balsam » 09 Авг 2016, 09:57

По принцип е така. Не съм много запозната, но дори и при такъв живот мисля, че поне един ден е хубаво да се направи гладолечение, защото все някакви натрупвания на вредни вещества се образуват и да се изчистят.
balsam

Мнениеот Rali_hr » 09 Авг 2016, 12:06

balsam написа:По принцип е така. Не съм много запозната, но дори и при такъв живот мисля, че поне един ден е хубаво да се направи гладолечение, защото все някакви натрупвания на вредни вещества се образуват и да се изчистят.
Точно, вярва се, че ако се храниш супер здравословно, то поне един ден в седмицата e хубаво да се прави разтоварване, или веднъж годишно за повече дни. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот zheleva212 » 09 Авг 2016, 14:42

Аз вярвам в неговото целебно влияние, но трябва да е под наблюдението на лекар човека, който го прави за повече от 3-5 дни. Все пак всеки организъм реагира различно и при по-продължителен период на гладолечение може да се получи обратния ефект. Чувала съм, че 20-30 дни гладолечение се прилагат при някои заболявания с цел излекуване. Но желаещият се подлага на специален режим, назначен от специалист в тази област, и задължително проследяване.
zheleva212

Мнениеот yana.ivanova » 09 Авг 2016, 14:53

Аз преди време, след като наддаох кила след втората ми бременност реших да приложа този режим:
http://www.zemianazaem.com/archives/70
по метода на гладолечение на Лидия Ковачева. Малко се притеснявах дали ще мога да издържа, дали няма да ми прилошава, тъй като имам и ниско кръвно, но определено нямаше никакво прилошаване, а дори напротив - през цялото време имах тонус и ми беше много леко. Аз лично си мисля, че е в резултат на включения в "менюто" чай с мед и лимон и по-точно меда, който дава енергия и ти поддържа нормално ниво на кръвна захар. Та изкарах тогава 10 дена глад - плодове и чай с мед и лимон и след това 10 дена захранване. Свалих около 8 килограма, определено попривикнах към по-здравословна храна и не ми се ядеше сладко и тежки тестени и местни храни. Зора е първите 1, 2 дена, тогава малко ми умаляваше, но после се чувствах супер. А тогава изразходвах и много енергия и с децата :-) ... и определено не се умира от глад ако знаеш как да гладуваш. Много е важно и захранването защото определено може да си навреди човек ако реши да се наяде едно хубаво след периода на гладолечението. Определено препоръчвам. А като лечебен ефект не мога да кажа, че съм усетила нещо, тъй като съм нямала и някакви особени оплаквания.
yana.ivanova

Мнениеот zagrijena » 09 Авг 2016, 15:54

yana.ivanova написа:Аз преди време, след като наддаох кила след втората ми бременност реших да приложа този режим:
http://www.zemianazaem.com/archives/70
по метода на гладолечение на Лидия Ковачева. Малко се притеснявах дали ще мога да издържа, дали няма да ми прилошава, тъй като имам и ниско кръвно, но определено нямаше никакво прилошаване, а дори напротив - през цялото време имах тонус и ми беше много леко. Аз лично си мисля, че е в резултат на включения в "менюто" чай с мед и лимон и по-точно меда, който дава енергия и ти поддържа нормално ниво на кръвна захар. Та изкарах тогава 10 дена глад - плодове и чай с мед и лимон и след това 10 дена захранване. Свалих около 8 килограма, определено попривикнах към по-здравословна храна и не ми се ядеше сладко и тежки тестени и местни храни. Зора е първите 1, 2 дена, тогава малко ми умаляваше, но после се чувствах супер. А тогава изразходвах и много енергия и с децата :-) ... и определено не се умира от глад ако знаеш как да гладуваш. Много е важно и захранването защото определено може да си навреди човек ако реши да се наяде едно хубаво след периода на гладолечението. Определено препоръчвам. А като лечебен ефект не мога да кажа, че съм усетила нещо, тъй като съм нямала и някакви особени оплаквания.

Ти направо си се хвърлила в дълбокото с гладолечение, а не да пробваш с някоя измислена диета :smile: . Сега успяваш ли да поддържаш теглото си, ако е удобно да попитам?
zagrijena

Мнениеот silver933 » 09 Авг 2016, 16:01

Не знам дали и до колкото е трудно, обаче не е за всеки :)
Аватар
silver933

Мнениеот Pipilota » 10 Авг 2016, 10:24

Мен наистина това ме притеснява, като промяната на цикъла, като гладът, който няма как да не изпитваш. По-скоро може би в един момент ти е "залепнал" стомаха и щеш нещеш - не ядеш. :) Но изпълването с енергия ми звучи невъзможно напарво.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот annydance » 10 Авг 2016, 11:03

Свойствата на чая с мед и лимон да тонизира и засища не са за подценяване. Само трябва човек да преодолее психически настройката, че не може да издържи и чувството за глад. След това ще започне да усеща влиянието на напитката.
annydance

Мнениеот Kaya » 10 Авг 2016, 15:00

И аз си мисля, че до голяма степен много хора са гладни в главата си, а не със стомаха си. :roll: Ако успееш да преодолееш това, че си уж гладен, онова постоянно желание да ядеш нещо и да дъвчеш може и да се изкарат тези дни. Твърдо съм решена и аз да пробвам за по-дълъг перод, но все пак не трябва ли някаква подготовка ?
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене