Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Kaya » 10 Авг 2016, 14:42

Lisandra написа:Е разбира се, на лекар отиваш за да те излекува, не на сладки приказки, ама е много важно да те предразположи, да си кажеш всичко защото това може да помогне за диагнозата.

Съгласна съм, много с препоръките на кой лекар да се доверим е сложно, защото един се разбира с един, друг с друг и все пка трябва да се получи чисто човешка химия между лекаря и пациента, за да се предразположи. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот annamaria » 12 Авг 2016, 16:04

Kaya написа:
Lisandra написа:За съжаление е така, а не може да се разчита само на хората. Съседка ми разказа, как си е отишъл племенникът ѝ защото не обърнал внимание на възпалена бенка. Като отишъл на лекар вече било късно...

Но пък и от друга страна и параноята не е добро нещо, трябва да се проверява всяко съмнение и да се мисли какво ли значи възпалена бенка. :roll:

Не знам какво значи възпалена бенка, но приятелка ми даде съвет, така за тест да снимам тялото си преди лятото и сега забелязвам, че на определени места бенките са се увеличили. Малко съм притеснена и задължително отивам на кожен преглед.
annamaria

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Rali_hr » 12 Авг 2016, 16:47

Интересно, аз имам една бенка, която е на много специфично място и там ми се получава гънка от корема и после ме сърби мястото, предполагам че е от жегата. Не съм видяла да се е променила, дали трябва да се притеснявам.. имам я от дете, все си е там, и все си е същата :D Това си е моята голяма бенка.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Leonora » 15 Авг 2016, 11:20

Rali_hr написа:Интересно, аз имам една бенка, която е на много специфично място и там ми се получава гънка от корема и после ме сърби мястото, предполагам че е от жегата. Не съм видяла да се е променила, дали трябва да се притеснявам.. имам я от дете, все си е там, и все си е същата :D Това си е моята голяма бенка.

Ако те сърби и я разраняваш, сигурно не е зле да видиш дали пък не може да се махне? Те могат с години да си стоят еднакви и в един момент, ако се дразни често, да се активизират и да почнат да правят проблеми.
Аватар
Leonora

Мнениеот Pacienti » 15 Авг 2016, 14:10

Rali_hr, имаш я от дете, но винаги ли те е сърбяла или за първи път се случва, мястото около нея зачервено ли е? Няма нужда от излишни тревоги, но те съветвам да я види специалист, то и без това е добре след лятото да се отиде на профилактичен преглед.
Pacienti

Мнениеот Lollipop » 15 Авг 2016, 14:23

Няма нищо лошо в една проверка, но ако я имаш винаги и не се е променила, зачервила, не е болезнена и не си променя размерите не мисля, че има защо да се притесняваш :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Neven498 » 16 Авг 2016, 12:28

Да, за притеснения едва ли има повод. Но по принцип, ако човек има някакви по-значими бенки и образувания по кожата, не е излишно веднъж годишно и на тях да се хвърля по едно око от лекар. Нали за профилактики си говорим, за всичко трябва.
Аватар
Neven498

Мнениеот Lisandra » 16 Авг 2016, 14:12

Да се върнем и на интимното здраве, мисля септември да си направя микробиология с антибиограма, че с това седене по шезлонги и хавлии, знае ли човек...
Lisandra

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Авг 2016, 15:38

Добра идея е да се пуснат някакви такива изследвания за зимата. :mrgreen: След това ходене особено по басейни, те хавлиите поне са си наши. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот balsam » 17 Авг 2016, 11:08

След море и басейн и ходене по хотели насам-натам може би не е излишно да се направи едно изследване. Аз лично не съм имала оплаквания и поводи за притеснение и не съм си пускала такива изследвания. Но като се замисля как се доверяваме, че на местата, където ходим, поддържат чистотата на ниво, може би е малко сляпо доверие. Май трябва да си носим от онези лампи, които показват нечистотиите по чаршафите :mrgreen: .
balsam

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология