Вярвате ли в гладолечението?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Вярвате ли в гладолечението?

Мнениеот Mon_ton » 11 Авг 2016, 09:48

Ще ви задам един неудобен въпрос, но с яденето само на плодове, не минавате ли в две крайности - запек или разстройство? Аз лично, ако ям само салатки или само плодове не бих казала, че на следващия ден посещавам стаята, в която се ходи сам. :oops: А 10 или 20 дни на плодове не означава ли над половин месец запек?! Това дали е полезно и прочистващо според вас?
Аватар
Mon_ton

Мнениеот iwoni » 11 Авг 2016, 10:45

Kaya написа:И аз си мисля, че до голяма степен много хора са гладни в главата си, а не със стомаха си. :roll: Ако успееш да преодолееш това, че си уж гладен, онова постоянно желание да ядеш нещо и да дъвчеш може и да се изкарат тези дни. Твърдо съм решена и аз да пробвам за по-дълъг перод, но все пак не трябва ли някаква подготовка ?

Каква подготовка? Започваш и това е. Ако искаш, постепенно се отказвай от някои храни в първите дни, за да не ти се стовари като шок директното спиране. И после преминаваш само на плодове и чай.
iwoni

Мнениеот Rali_hr » 11 Авг 2016, 12:11

Kaya написа:И аз си мисля, че до голяма степен много хора са гладни в главата си, а не със стомаха си. :roll: Ако успееш да преодолееш това, че си уж гладен, онова постоянно желание да ядеш нещо и да дъвчеш може и да се изкарат тези дни. Твърдо съм решена и аз да пробвам за по-дълъг перод, но все пак не трябва ли някаква подготовка ?

Разбира се, че ти трябва подготовка,а ко не искаш да стресираш толкова тялото си, че да не изкараш и ден. Не става само със започването и мисълта " от утре ще ям само по 8 ябълки и 10 чаши чай". Трябва посготовка, не може единия ден да си яла пица, баничка за закуска и обилна вечеря, на следващия ден да си на 8 ябълки. Трябва да се подготвиш поне 2 седмици по-рано, като преминеш главно на сурова храна, постепенно и намалиш порциите си, за да се посвие стомаха ти. Чак тогава можеш да преминеш към гладолечението и да изкараш дни, колкото се чувстваш добре - 3,4,5. Подготовката е много важна и не е за подценяване, иначе няма да изкараш и 2 дни, защото ще изпитваш огромен глад.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Локумът » 11 Авг 2016, 13:11

И на мен ми се вижда ненормално днеска да ям като за последно, утре да ям ябълки, за всяка една промяна си трябав поддготовка :)
Аватар
Локумът

Мнениеот Rali_hr » 12 Авг 2016, 15:59

Определено може да има много големи ползи за здравето, за поведението, дори и за дисциплината, която тренира волята. :) А здравословните ползи от гладолечението дори твърдят, че може и леки кариеси да излекува. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Локумът » 16 Авг 2016, 10:21

Rali_hr написа:Определено може да има много големи ползи за здравето, за поведението, дори и за дисциплината, която тренира волята. :) А здравословните ползи от гладолечението дори твърдят, че може и леки кариеси да излекува. :)

Ако успееш да се въздържиш от яденето, със сигурност ще действа доста дисциплиниращо, обаче ако не успееш, направо ще е голямото ядене и след това :)
Аватар
Локумът

Мнениеот lussy » 08 Сеп 2016, 12:55

Който си няма воля, едва ли ще издържи на такъв режим. Зависи от мотивацията.
lussy

Мнениеот Ginger » 14 Сеп 2016, 12:32

Според мен за гладолечението може да говори само такъв, който се е подлагал на подобно нещо заради някакво заболяване. Той може да каже подробности, изпитани ползи или вреди. На такъв човек бих се доверила с ясното съзнание, че при всеки е различно. Ако при него е било едно, при мен със сигурност ще е друго.
Ginger

Мнениеот Rali_hr » 16 Сеп 2016, 10:46

Е то , няма как някой да ти даде ясна рецепта. Някои се чувстват добре, имат ползи за здравето - други не. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот mimeto90 » 17 Сеп 2016, 13:44

Тя рецептата е ясна - плодове и течности, някои и по-малко от това приемат, но как ти ще се чувстваш и как организма ти ще го понесе няма кой да ти каже.
mimeto90

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене