Какви къдрици с маша могат да се получават при различното навиване на косата?

Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции

Re: Какви къдрици с маша могат да се получават при различното навиване на косата?

Мнениеот preslavaslavova » 25 Авг 2016, 14:04

Аз оставям косата си да изсъхне без да я реша и да я суша и стават страхотни къдрици.
preslavaslavova

Re: Какви къдрици с маша могат да се получават при различното навиване на косата?

Мнениеот Snejna » 25 Авг 2016, 14:10

preslavaslavova написа:Аз оставям косата си да изсъхне без да я реша и да я суша и стават страхотни къдрици.

Ако косата ти е къдрава или поне чуплива, моята е права и без обем. Последно си направих много интересни къдрици, навивам кичура на молив и минавам с машата набързо :) така става начупен и доста интересен. :mrgreen:
Аватар
Snejna

Мнениеот Rali_hr » 30 Авг 2016, 14:41

Гледах един трик с накъдряне, като се прави сгъвка .т.е получават се рвзки завои, които са много ефектни ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Ваня Стойчева » 30 Авг 2016, 15:56

На мен ми харесва, когато косата става много бухнала. Нали знаете, как изглежда къдравата коса, когато я срешат :) Ей това ми харесва, дали има как да се получи? :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот pepimili » 20 Сеп 2016, 14:29

Snejna написа:
preslavaslavova написа:Аз оставям косата си да изсъхне без да я реша и да я суша и стават страхотни къдрици.

Ако косата ти е къдрава или поне чуплива, моята е права и без обем. Последно си направих много интересни къдрици, навивам кичура на молив и минавам с машата набързо :) така става начупен и доста интересен. :mrgreen:

Звучи доста интересно и искам ще пробвам. Трайни ли са къдриците?
Вие се смеете, защото съм различен, а аз се смея, защото всички сте еднакви.
https://www.keranova.org/
Аватар
pepimili

Мнениеот preslavaslavova » 11 Окт 2016, 14:27

Някой пробвал ли е къдрици с парцалче? Стават много по-готини и не си гориш косата, както с машата.
preslavaslavova

Мнениеот MGB » 12 Окт 2016, 11:17

preslavaslavova написа:Някой пробвал ли е къдрици с парцалче? Стават много по-готини и не си гориш косата, както с машата.

Как се правят с парцалче? Трябва ли да е влажна косата?
MGB

Мнениеот rose_92 » 02 Дек 2016, 03:57

MGB написа:
preslavaslavova написа:Някой пробвал ли е къдрици с парцалче? Стават много по-готини и не си гориш косата, както с машата.

Как се правят с парцалче? Трябва ли да е влажна косата?

Аз с парцалче не съм ама с чорапи - да. Предполагам, че стават горе-долу същите. Има клипчета в интернет, можете да потърсите и да видите, защото има различни начини с чорапи. Единият, който съм си правила е да се раздели косата на 2 части - около едната част слагате един чорап(аз използвам тънки чорапи) и почвате да навивате косата около него и накрая се слагат фиби отдолу да държат косата, това правите и с другата част. Косата трябва да е леко влажна преди това и така да изсъхне - аз го правя преди да си легна. Къдриците ми се получават така само в долната половина на косата - ако сте с много дълга коса ще се получи много яко, моята е около 40 см. Също така къдриците са и много трайни - издържат в студеното време много часове дори и без лак.
Другият вариант, който пробвах е с малко по-дебели чорапи, пак се навива косата около чорапа и после той се усуква до главата и се връзва. Бях толкова смешна накрая - като извънземно. :jumpeveryone: В зависимост от това колко къдрава искате да ви е косата, слагате например 5 или повече чорапа. С този метод косата ми стана по-скоро на вълнички, не толкова оформени къдрици. Иначе отгоре става един обем, много яко стои ама не издържа много време в студа поне при мен.
А най-хубавите масури се получават с лента за коса, но там пък отгоре косата се сплесква и трябва с нещо да се постигне обем иначе стои странно..Иначе масурите са много красиви, оформени и издържат цял ден. А дори да се развали някоя, може да се среши и като се навие на пръста, пак си връща формата. :wink:
rose_92

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2016, 10:45

На мен проблемът ми е в корените, нямам никакъв обем. Мислих и аз за някакви варианти за придаване на обем точно там, сега се подстригах и косата ми е на къса черта малко под ушите и съм адски грозно сплескана. Дали нещо може да ме спаси, без да се налага да си купувам преса?
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rose_92 » 02 Дек 2016, 15:04

Kremiliya написа:На мен проблемът ми е в корените, нямам никакъв обем. Мислих и аз за някакви варианти за придаване на обем точно там, сега се подстригах и косата ми е на къса черта малко под ушите и съм адски грозно сплескана. Дали нещо може да ме спаси, без да се налага да си купувам преса?

Ами и аз не съм много наясно как да постигна повече обем, защото и на мен ми липсва..Единственото нещо, което ми прави по-обемна косата, е сухият шампоан. Ама то има и някакви спрейове за обем, които сигурно също помагат. Ако не -тупиране ама мен ме сърби скалпа от лака за коса затова не го правя.
rose_92

ПредишнаСледваща

Назад към Мода и красота