Калотерапия - ползи и особености

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Калотерапия - ползи и особености

Мнениеот Georgica » 11 Юли 2012, 10:45

калотерапия.jpg
калотерапия.jpg (4.71 KiB) Прегледано 3150 пъти
Последно време все повече се заговори за калотерапията предлагана в спа центровете. Миналата година бях на такъв спа център, но в Турция и си правих процедури. Там ни обясниха, че тази луга е за кожни болести. Искам да попитам дали има разлика, тоест лугата една и съща ли е или има различни видове и за какви болести може да се използва? А също така искам да попитам къде има санаториуми по здравна каса, където се правят такива процедури?
Georgica

Re: Калотерапия - ползи и особености

Мнениеот nikita » 11 Юли 2012, 16:50

В поморие има санаториум и правят кални бани, но резервациите стават много трудно. Майка ми всяка година ходи по НОИ и й назначават процедури, но баща ми е бивш военен - санаториума е към тях и те са с предимство.
А за калта и лечебните й свойства предполагам всеки е чувал. Моя приятелка ходи на процедури с лечебна кал, защото имаше проблем с яйчниците и се повлия много добре, ама толкова добре, че вече са трима вкъщи :D
nikita

Мнениеот Silvi » 12 Юли 2012, 14:21

nikita написа:В поморие има санаториум и правят кални бани, но резервациите стават много трудно. Майка ми всяка година ходи по НОИ и й назначават процедури, но баща ми е бивш военен - санаториума е към тях и те са с предимство.
А за калта и лечебните й свойства предполагам всеки е чувал. Моя приятелка ходи на процедури с лечебна кал, защото имаше проблем с яйчниците и се повлия много добре, ама толкова добре, че вече са трима вкъщи :D

Това за калните бани в Поморие и аз съм чувала, една моя позната лекува там безплодие и наистина имаше ефект. Но искам да попитам как става кандидатстването за този санаториум тъй като баща ми също е бивш военен и дали не мога да се ползвам от тази привилегия?
Silvi

Мнениеот Genoveva » 14 Юли 2012, 14:23

Малко е неприятно на мирис, но е много полезно за кожата. Всичко бих дала за един ден в спа център с калотерапия,пилинг на кожата и масаж.
Genoveva

Мнениеот southern_sun » 11 Окт 2012, 11:43

Днес открих, че луга се продава и в аптеките. Супер е това можем да си правим кални бани в домашни условия. Цената е достъпна за половин килограм плащаш 2.85 лв. Още днес ще си взема и събота и неделя се отдавам на релакс :)
southern_sun

Мнениеот geriva » 28 Фев 2013, 10:23

southern_sun написа:Днес открих, че луга се продава и в аптеките.

Ех, купувала съм от тази луга-много съм доволна. Правих с нея компреси на кръста. Между другото, същата фирма предлага луга и под формата на гел , а също и готови компреси.
geriva

Мнениеот sofi_black » 14 Сеп 2016, 15:46

В Балчик и Велинград мисля, че също има кални бани. Задължително е поне веднъж човек да се подложи на такова нещо. Аз само ползи виждам.
sofi_black

Назад към Домашен лекар