Как да повлияем на хиперактивността на децата?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как да повлияем на хиперактивността на децата?

Мнениеот lussy » 10 Окт 2014, 16:26

Не смятах, че детето ми е хиперактивно, но когато започна училище това му създава проблеми. :(
Не зная дали е възможно да се изявява хиперактивността му само при дадени ситуации и на дадени места :?

От тази година го преместих в ново училище, но там проблемите станаха още по-големи. Вече месец се борим с поведението му, докато е на училище, тъй като когато е вкъщи всичко е що-годе в ред! :!: Дори не искам да си представя, щом под контрола на учителите има поведение на хиперактивно дете, какво се случва по време на междучасията. :shock: :oops:
school.jpg
school.jpg (16.64 KiB) Прегледано 2842 пъти
Искам по някакъв начин да повлияя на поведението му докато е вкъщи и евентуално да го пренесе това и в училище. :!: Притеснявам се хиперактивността на детето да не повлияе на отношението на другите деца към него по негативен начин, както и на обучението му :?
lussy

Re: Как да повлияем на хиперактивността на децата?

Мнениеот dejavu » 10 Окт 2014, 16:31

До колкото съм чела е добре да говориш с учителите, а и с него, да се насочите към силните страни на детето, а слабите да оставите на едно средно ниво. Добре познаваш детето си, сама ще прецениш, но пак се поинтересувай повече, почети в интернет, ако и някоя майка с твоя проблем сподели мнение, ще се радвам и аз да прочета, не зная какво очаква и мен :oops:
dejavu

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Ное 2014, 15:54

Тези неща се контролират само с психолог, нали никой не иска да обявят детето му едва ли не за лудо, но това е положението, ако искате да се справите, няма да стане по друг начин. :?
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот donni » 25 Ное 2014, 16:56

Може и детето да не хиперактивно, а да има дефицит на внимание, за което мисля, че трябва да говориш с училищния психолог като начало, за да разбереш за какво по-точно иде реч, би трябвало тези неща да се наблюдават точно от него, за да се открие причината!
donni

Мнениеот Kremiliya » 25 Ное 2014, 18:02

И аз си мисля, че всичко ще се оправи с психолог, няма как просто. Само специалист може да помогне в такава деликатна ситуация, не го гледайте, сякаш нещо не му е наред на детето, просто такова е положението. ;)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот silver933 » 05 Дек 2014, 11:38

Ако положението е много сложно там вече само консултация с психолог, ако ние виждаме и си мислим, че детето е по-палаво, само с домашни упражнения и обръщане на внимание нещата могат да се оправят. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Pipilota » 08 Дек 2014, 10:03

Хиперактивните деца имат нужда от много повече внимание от другите деца, за да им се помогне на концентрацията. Сядате и се занимавате, няма друг начин. ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Апр 2015, 14:55

Много сериозна работа трябва с такива деца, а и като сложим родителите колко са луди и изнервени няма как да се случат нещата с добро, за съжаление! :(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kremiliya » 28 Май 2015, 12:38

rabotnata pchela написа:Много сериозна работа трябва с такива деца, а и като сложим родителите колко са луди и изнервени няма как да се случат нещата с добро, за съжаление! :(

Родителите с такива деца трябва да са много спокойни и да имат много голямо търпение, и наистина работа с психолог!
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Fancy » 06 Юни 2015, 00:06

Kremiliya написа:
rabotnata pchela написа:Много сериозна работа трябва с такива деца, а и като сложим родителите колко са луди и изнервени няма как да се случат нещата с добро, за съжаление! :(

Родителите с такива деца трябва да са много спокойни и да имат много голямо търпение, и наистина работа с психолог!

Според мен ако родителят не седне да се занимава, не може да очаква психолог или друг да помогне на детето му!
Fancy

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети