Диня: как да изберем диня, ползи и приложения в диети и козметиката, кога не трябва да ядем диня

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Лекуват ли динените семки?

Мнениеот annydance » 28 Юли 2016, 10:06

Щом са богати на магнезий, значи наистина оказват влияние на кръвното налягане и го регулират, а май помагат и за кръвната захар.
annydance

Мнениеот Ваня Стойчева » 30 Авг 2016, 16:03

annydance написа:Щом са богати на магнезий, значи наистина оказват влияние на кръвното налягане и го регулират, а май помагат и за кръвната захар.
Е това е интересно,д инята повишава доста кръвната захар, а виж от друга страна, семките я понижават. :mrgreen:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Fancy » 30 Авг 2016, 16:30

Семката няма общо с плода, тя няма как да вдигне захарта :smile: . Аз си ги гълтам семките на динята още докато я ям. Дано действа на нещо :mrgreen: .
Fancy

Re: По какво да познаем, че си купуваме хубава диня?

Мнениеот Локумът » 28 Сеп 2016, 15:32

lussy написа:
Локумът написа:
pravilno написа:Не казвам, че трябва да надупчиш 10 дини, докато си харесаш една, но понякога има ефект от този метод. Така не си даваш парите за гадна диня.

Да, но ако накрая никоя не ти харесва, кво става? :mrgreen: Накълвал си 10 дини и казваш "а, не отказвам се".

В такъв случай има опасност продавачът да ти хвърли един бой :lol: . Но за щастие едва ли има такива, които пробват по този начин динята. Узрялата диня лесно се надрасква с нокът.

хахахах абе някой да ми се опъне на мене... ;) няма да му простя аз. Кажи ся що я драскаш тая диня с нокът? :roll:
Аватар
Локумът

Мнениеот Nightmare » 28 Сеп 2016, 15:54

Когато е зелена динята, не можеш така лесно да я одраскаш. Нали знаете как е твърда кората и неподатлива кората на зелен плод? Аз съм виждала по-възрастните да стискат динята между ръцете си и ако пука и се свива, значи е зряла.
Nightmare

Мнениеот Pipilota » 11 Окт 2016, 10:41

Nightmare написа:Когато е зелена динята, не можеш така лесно да я одраскаш. Нали знаете как е твърда кората и неподатлива кората на зелен плод? Аз съм виждала по-възрастните да стискат динята между ръцете си и ако пука и се свива, значи е зряла.

Брей,т ова пък за сефте го чувам! Представям си някой дядо как стиска динята между ръцете си! :pink: :rolling: :rolling: :rolling:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Хапвали ли сте жълта диня?

Мнениеот kauda » 01 Авг 2017, 09:03

Случайно намерих жълта диня на пазара и останах много изненадана, не си я купих обаче, обещах си днес да мина. Никога не съм яла жълта диня и не знам дали всичко й е наред и как е на вкус... :roll: Човекът каза, че има дини и ще ми даде днес, ако мина. :mrgreen: Кажете как е на вкус и коя ви харесва повече, жълтата или червената диня?
grow-yellow-watermelon.jpg
grow-yellow-watermelon.jpg (34.67 KiB) Прегледано 1060 пъти
Аватар
kauda

Re: Хапвали ли сте жълта диня?

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Авг 2017, 10:12

Вземи и я пробвай, много е вкусна, аз я харесвам, може да се каже, че е същата и като червената, само че е друг сорт. Като чушките, има различни видове, но все си е чушка. :mrgreen:
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот qwerryyy » 01 Авг 2017, 11:34

Само съмчувала че има такъв сорт и по снимки съм виждала, никога не съм го опитвала. :mrgreen: Не знам до колко би ми харесала тази диня, по-скоро ще ми е странно, че е жълта. Може би ще се включи добре в някаква готина салата плодова.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Monika_Spasova » 01 Авг 2017, 13:53

Едно време често се срещаха жълти дини, отглеждаме си на село, имаше такъв сорт. Сега дори по магазини и пазари не мога да намеря.. Вкусни са си като обикновената червена диня, само че с по-различенв ид.
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети