Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Мнениеот miron » 25 Юни 2015, 17:10

Не съм правил досега, но със сигурност са много вкусни, обичам да си вземем от магазините от време на време. :0
miron
 
Мнения: 624
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Юни 2015, 20:18

Не знаех, че е толкова лесно, мислих си, че е някаква философия свързана с правене на неща, които никой ум не разпонзава, като да правиш чипс от магазина. :lol:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4377
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Мнениеот lini_leni » 26 Сеп 2016, 16:43

То каква толкова да му е сложността - само да внимаваш да не прегориш захарта. Можеш да си сложиш и каквото искаш за по-богат вкус. Изобщо експериментаторск изкушение :smile: .
lini_leni
 
Мнения: 447
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Мнениеот Andrey » 27 Сеп 2016, 12:09

Ореховките са най-готини на вкус, другите малко по-остри стават и не са така апетитни, тъй че препоръчвам на всички да си направят ореховки, а може и мед да се сложи ;) Само че режете по навреме, аз вече счупих един нож. :lol:
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1573
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Мнениеот exotic » 29 Сеп 2016, 14:31

Дали ще се получи нещо, ако само мед се използва? Няма и да е толкова твърдо.
exotic
 
Мнения: 333
Регистриран на: 15 Авг 2014, 13:29

Re: Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Сеп 2016, 16:24

exotic написа:Дали ще се получи нещо, ако само мед се използва? Няма и да е толкова твърдо.

Няма да може да се държи сякаш..
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 1884
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Дали могат да се приготвят домашни сусамки и фъстъковки?

Мнениеот viking » 30 Сеп 2016, 11:30

Ваня Стойчева написа:
exotic написа:Дали ще се получи нещо, ако само мед се използва? Няма и да е толкова твърдо.

Няма да може да се държи сякаш..

И аз така мисля, захарта като се карамелизира и по-лесно се прави. С мед само няма какво да го държи, той е мек и течен.
viking
 
Мнения: 222
Регистриран на: 27 Май 2014, 10:29

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта