Младите или възрастните родители са по-добри?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Младите или възрастните родители са по-добри?

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Окт 2016, 15:37

Днес си говорихме на работа с едни приятели дали и кои са по-добрите родители - младите или възрастните? Никой не говори за стари хора, но става въпрос за хора станали родители на 20 години и съответно на 40. Вие как мислите, дали има значение възрастта за това дали ще си по-добър или по-лош родител и коя е водещата възраст? Младите или възрастните родители са по-добри според вас?
Аз си мисля, че няма голямо значение млади или възрастни са родителите, без значение дали са си "поживели" или са узрели да имат деца вече.
Аватар
rabotnata pchela

Re: Младите или възрастните родители са по-добри?

Мнениеот ivoblinc » 06 Окт 2016, 15:53

Има голямо значение възрастта. Имам познати, които се сдобиха с първото си дете на 24 години, а второто бяха на 38. Казват, че няма нищо общо, все едно в различен живот са ги гледали. Мисленето ти е различно, отношението, по-търпелив си като си по на годинки.
ivoblinc

Мнениеот niya_mazova » 06 Окт 2016, 16:53

Има известна доза истина, но младите са по-креативни, всякакви занимания измислят за децата и се втурват повече да ги учат, по-амбициозни са.
niya_mazova

Мнениеот Snejna » 07 Окт 2016, 08:48

ivoblinc написа:Има голямо значение възрастта. Имам познати, които се сдобиха с първото си дете на 24 години, а второто бяха на 38. Казват, че няма нищо общо, все едно в различен живот са ги гледали. Мисленето ти е различно, отношението, по-търпелив си като си по на годинки.

Обратно - много хора казват, че "вече нямам търпение да гледам дете", а именно, че не им се гледа отново, не могат да преминат и да преживеят всичко, свързано с бебето. Докато младите хора имат повече енергия и много сила и желание, то лесно се справят. Разлики могат да се проявят по тема с възпитанието на децата с годините. По-възрастните родители са по-отговорни, по-малко търпят децата им да бъдат буйни, те ги възпитават сериозни и отговорни от малки.
Аватар
Snejna

Мнениеот black » 07 Окт 2016, 09:30

Младите родители по-бързо се палят и ядосват за глупости. Детето нагази в локвата и майката направо ще го изяде с парцалите. А не е станало кой знае какво фатално нещо и по-възрастната майка няма да го отчете като "престъпление". Според мен по-младите майки по-трудно издържат на напрежението и трудностите в отглеждането.
black

Мнениеот Kremiliya » 07 Окт 2016, 10:36

Мисля, че е до самия човек, някои от млади са много отговорни и се държат като 40 годишни, спрямо останалите на тяхната възраст, други с години не успяват да узреят. Но определено що се отнася до желание да се занимаваш с детето, да му обръщаш внимание, да "бъдеш" на неговия акъл имат предимство младите родители. Личи си мерака във всяко нещо, което правят. :wink: По-възрастните родители пък са по-отговорни и повече държат на доброто възпитание и дисциплина, при тях лиготии не минават.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот PasDeDeux » 07 Окт 2016, 11:21

Аз мисля, че има разлика в родителството когато родиш първо дете на по-стари години и когато ти е второ. В първия случай се държат точно както казваш. Но когато им е второ дете, като че ли повече се наслаждават на майчинството и бащинството и в игрите повече се вдетиняват от преди. Такива впечатления имам :smile: .
PasDeDeux

Мнениеот Mon_ton » 07 Окт 2016, 11:34

Аз мисля, че второто дете никога не е обичано и обгрижвано колкото първото и определено нагласата и начина му на гледане са по-през къра. Вярно, по-малко грешки се допускат, от тези, които учим като родители, но вече не ни вълнува толкова първото зъбче, първия учебен ден, първото гадже. Все са неща, които сме преживели вече. Разбираемо е да има разлика в отглеждането на първото и второто дете, защото нещата са много по-различни, а и вече са преживяни.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Ваня Стойчева » 07 Окт 2016, 13:17

Гледаш с различно око на децата си, когато минава времето и всичко е различно... С всяка възраст възприемаш света по различен начин и всичко е различно. Няма значение родителите дали са млади или стари, има доста по-възрастни безотговорни хора, както и такива млади.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот puhcheto » 10 Окт 2016, 14:15

Mon_ton написа:Аз мисля, че второто дете никога не е обичано и обгрижвано колкото първото и определено нагласата и начина му на гледане са по-през къра. Вярно, по-малко грешки се допускат, от тези, които учим като родители, но вече не ни вълнува толкова първото зъбче, първия учебен ден, първото гадже. Все са неща, които сме преживели вече. Разбираемо е да има разлика в отглеждането на първото и второто дете, защото нещата са много по-различни, а и вече са преживяни.

Като са минали години от първото раждане вече се е забравило всичко :smile: . Пак си има вълнение и от първото зъбче, и от първия учебен ден. Тези неща няма как да омръзнат. Все пак става въпрос пак за твоята рожба.
Аватар
puhcheto

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети