Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
21 Дек 2014, 09:25
Е на 7 много ясно, макар че и малко по-късно да е няма да е лошо. Все пак те и сега на толкова си започват училище

)
21 Дек 2014, 14:37
Знае ли човек, ако става въпрос за задължителните в момента предучилищни занимания не виждам проблем, че са задължителни, много деца не знаят името им с яко буква започва.
22 Дек 2014, 15:00
Най-добре е да тръгва когато и сега,на 7 години е добре, изкарало и детството си без ангажименти, а в градините ги тормозят да играят и да рисуват
18 Фев 2015, 11:57
мисля, че е най-добре да започват на 8, на 7 са още дребосъчета, но на 8 повече приличат на отговорни малки човечета, но това е положението, ад а ги пускат по-рано още на 6г на училище е извратено
18 Фев 2015, 12:34
Kaya написа:мисля, че е най-добре да започват на 8, на 7 са още дребосъчета, но на 8 повече приличат на отговорни малки човечета, но това е положението, ад а ги пускат по-рано още на 6г на училище е извратено

Хубаво ще е ако направо се събуждат пораснали и научени ама не става така номера, трябва да се учат, има родители които са толкова амбицирани, че учат децата си на стихове от българската история когато са на 5г
18 Фев 2015, 14:13
Сега си тръгват добре децата на училище на 7г.

От там нататък е личен избор на всеки родител дали ше го пуска по-рано или не на детска градина.

Все пак отсъствията с анай-вече заради детските не за друго :Р
10 Ное 2016, 13:52
В предучилищна не правят нещо по-различно от 1 клас, дори в училищата доста зор им дават, да ги учат да четат и да пишата, дават им домашни. В дестките градини това го няма. В училищата когато завършат занималня, вече са научени да четат, но после в 1 клас отново се учат да четат и като цяло не ннамирам голям смисъл да им се дава зор. Децата сами се научават поетапно в училище и в 1 клас, в предуичилищната повече играят и се занимават с различни интересни неща, които не са свързани с прякото учене и твърдото зубрене.
10 Ное 2016, 16:33
Като тръгват по 4 години нищо не им се случва, образователната система по света е толкова различна, а и родителите също. Тук искаме да си дундуркаме децата докато станат на 50!
11 Ное 2016, 11:02
Сегашната система според мен е добра. В предучилищната ги запознават с първите и основни неща, които ще са им необходими за 1 клас, а в него вече идва сериозното обучение. На 6-7 години за мен е нормално тогава да тръгне на училище детето.
05 Апр 2017, 10:27
То в момента с тази задължилтена предуичилища всички наскочиха, че едва ли не ще свършват училище на 15 и вече ще ходят да работят, щото е фрашкано с работа в България...