Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот black » 07 Апр 2016, 10:53

Много надуват стомаха тия бобовите! :sad: Аз почти съм ги изключил от менюто си.
black

Мнениеот Malina » 19 Апр 2016, 13:52

black написа:Много надуват стомаха тия бобовите! :sad: Аз почти съм ги изключил от менюто си.

Е това не е ядене за всеки ден. :) Никой не е казал, че като постиш трябва да ядеш само боб, нали? :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Snejna » 08 Ное 2016, 13:50

Ще се включва ли някой в коледния пост?
Аватар
Snejna

Мнениеот YoLindi » 08 Ное 2016, 14:30

Той кога започва или вече е започнал? Ние вкъщи не постим и не ги спазваме тези неща, така че готвенето ми е както другите дни през годината. Един-два пъти в седмицата месо, другите постно.
YoLindi

Мнениеот Yunona » 08 Ное 2016, 16:40

Snejna написа:Ще се включва ли някой в коледния пост?

Аз :)
Хайде да пишем повече с прости и вкусни идеи - може пък и месоядните да се вдъхновят :)
Аз и извън пости не ям много месо, така че повечето готвене ми е постно. Ето днес беше напълно традиционен зелен фасул, сготвен с лук, морков, чесън, пащърнак, целина, червена чушка, домат, магданоз.
За утре ще правя зеленчуци, "омазани" в зехтин, лимонов сок и лимонова кора, пипер меланж и мед, а после опечени върху хартия във фурната. Когато между зеленчуците няма картофи, ги сервирам с ориз, киноа, просо. Може и като гарнитура към пържолка или риба.
После идва ред на спаначената супичка :)
Yunona

Мнениеот Mon_ton » 08 Ное 2016, 16:54

Вече не кърмя и ще се включа и аз може би, още не съм решила със сигурност, но ще си крада от вкусните идеи на Юнона, които знам със сигурност, че ще са божествени! :mrgreen:
Предлагам ти да си направиш една тема във форума само с твоите ястия и ние да облизваме екрана, не мисля, че имамеа друг такъв добър кулинар! :heartbeating:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Pipilota » 14 Ное 2016, 12:23

ОТКРИВАМЕ НАЧАЛОТО НА КОЛЕДНИЯ ПОСТ 2016г!!!!
Нека тук се запишем всички, които ще участваме, а накрая ще си направим равносметка какво сме изпитали, какво сме постигнали. Някои го правят като диета, други, за да получат духовно пречистване, трети и заради двете, а четвърти, за да калят волята си. Каквато и да е вашата причина, споделете я, за да видим след месец и половина кой е успял да постигне целта си! :smile: Надявам се да харесате идеята, а и така ще си имаме черно на бяло поставени своите цели и да няма отмятане! (не,че ще набием някой, ако сгафи по пътя..) :cheerleadersmileygirl: :cheerleadersmileygirl: :cheerleadersmileygirl:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Pipilota » 14 Ное 2016, 12:28

Първа се записвам и аз самата, целта ми е да си каля малко волята и да си покажа, че мога, не знам дали накрая бих отишла на църква, защото вярванията ми са малко по-различни от задълженията, но знае ли човек!
Надявам се да успея да издържа на изкушенията, готвейки за 3-ма мъже. От друга страна, ако това ми помогне да се сбогувам с някой килограм, би било плюс, който няма да откажа! :mrgreen: Нямам търпение за утре и съм си приготвила страхотна рецепта за спанак с елда, която идея си откраднах тук от форума, утре очаквай снимка придружена с вкусна рецепта! :cheers:
(само да питам, знаете ли как стоят нещата с алкохола по време на поста, не че съм някоя, дето се налива всеки ден, но да се знае, ако има някои по-прецизни от мен!) :grin:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Yunona » 14 Ное 2016, 15:37

Pipilota написа:(само да питам, знаете ли как стоят нещата с алкохола по време на поста, не че съм някоя, дето се налива всеки ден, но да се знае, ако има някои по-прецизни от мен!) :grin:

Записвам се и аз :)
По принцип през пост се разрешава само вино. Конкретно в Рождественския пост (който е доста по-лек от Великденския) виното е позволено във всички дни освен сряда и петък.
Аз утре съм в командировка, така че вероятно ще карам на салати и зеленчуци на грил. Обещавам по-нататък да се включвам със снимки и рецепти.
Yunona

Мнениеот Rali_hr » 14 Ное 2016, 16:05

Момичета, аз няма да постя, но ще си крада от вас идеи, обещавам да си открадна много! Пожелавам успех на всички, решили да се включат в това предизвикателство и дано всяка от вас постигне удовлетворение от това, което прави.
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети